Lycklig <> olycklig

Även om allt känns så himla bra nu! Så är det vissa saker som får mig att få ont i hjärtat. Svårt att andas. Och jag vill bara gråta! Blunda. Sova och vakna när det är ordnat!
NÄR blir det lugnt? När slipper vi detta?

Hittat kärleken på semestern!

Hur månag är det inte som har haft en semester flört. Antingen med en av lokalbefolkningen eller från något annat land eller kanske till och med någon från Sverige.
Många vet vilken underbar känsla det är. Och även många vet hur otroligt jobbigt det är när sista dagen är kommen.
För vissa var det ju bara en semesterflört. För andra är det "mannen i sitt liv" Ibland känner båda lika dant. För andra så var det bara en i mängden medans den andra åker hem och är tok kär. Jag det finns många olika semesterflört.
Jag har varit utomlands några gånger men inte för ens i Turkiet hittade jag min semster flört. Eller semsterflörter!
Redan första dagen var det flört hit och dit. Men det fanns en som fanns där i bakgrunden! Någon som jag hade ögonen för.
Och det var det värsta jag gjort när jag åkte hem från min första semester i Alanya. Då var det inget mellan oss. Men jag var helt såld på hela staden och alla människor. Alla pojkar! Den andra semester resan blev mer kärlek. Och när jag skulle åka hem efter en vecka med en helt underbar kille så fanns tårarna där. Jag grät, han grät. Vi sa att vi skulle träffas igen. Vi sa att vi tyckte om varandra. Jag svävade på moln! Då visste jag inte riktigt hur turkarna var. Men det blev inget mellan han och mig. Det är en annan historia.


Att bli kär på en semester är helt annurlunda. Den där hettan som finns, Det fina vädret, Solnedgångarna, Stranden, Havet, Alkoholen, städerna som aldrig sover, Ja allt som inte finns hemma.
Semester flört är något man ska försöka vara med om. Det är en helt annan känsla. Det är kärlek utan regler!

Min vän Mikaela hade lagt upp den här låten på sin blogg och det fick mig att få fjärillar i magen när jag tänker tillbaka på 2008! Året som ändrade mig, året då mitt blev perfekt, året jag utvecklades, året jag älskar!

Mangokyckling

Här kommer en rätt för er som älskar kyckling och stark mat. Min man älskar ju detta så han blev jätte glad när maten var färdig!

Ingredienser

6 st kycklingfiléer
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk smör
1 st purjolök
1 st röd paprika
1 msk smör
1 st hönsbuljongtärning
3 dl vatten
1,5 msk kinesisk soja
2 tsk sambal oelek
3 dl crème fraiche
3 msk mango chutney
1 st stor mangofrukt
1. Skär ansad purjolök och paprika i strimlor. Fräs dem hastigt i smör. Smula ned buljongtärningen i en kastrull och tillsätt vatten, soja, sambal oelek, crème fraiche och mango chutney.
Låt såsen sjuda ca 10 min.
2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem i stekpanna i smör 2-3 min per sida. Lägg på ett lock och stek färdigt filéerna på medelvärme ca 8 min. Ta upp dem och täck med folie.
3. Halvera mangon, följ den platta kärnan och tag bort den.
Skär bort skalet och skär fruktköttet i bitar. Lägg tillbaka
kycklingen i stekpannan tillsammans med paprika och purjolök, häll över såsen och koka upp. Lägg i mango strax före servering.

Sanningen eller det enkla svaret?

Usch i dag var det inte roligt att gå upp! Det var så skönt i sängen och så mysigt att ha bambam hos oss! Men i dag var det dags för skola så bara att hoppa upp! M kommer ut från köket och ropar tjockis till mig. Något jag hör ofta från han. Fast han säger det på turkiska så det menas med söt tjockis! Haha! JAJA detta är ända månaderna han får säga tjockis till mig. Kan ju inte säga att jag är direkt smal precis. Men det ska man ju inte vara just nu heller!
En kort dag i skolan! Och det tackar vi verkligen för. Sen blev det en tur genom staden. Köpte lite saker på Gina tricot. Tror det var EVIGHET sedan jag handlade kläder där. Tänkte hitta något fint tills på lördag. Men lyckades inte! Sen blev det äntligen en ny mascara och nagelfil! Något jag behövde.


När jag kom hem så var det en svart liten lurvig sak som stod precis innanför dörren och blev så lycklig när jag kom. Finns det något bättre att komma hem till? Jag tror inte det. Och M tycker numera detta också. Det såg vi allt i går. Han sprang runt och lekte med bambam när han kom hem! Mina 2 favorit pojkar.
I går när vi skulle lägga oss så kollade M på någon serier så sa jag går du ut med bambam innan du går och lägger dig. MMM om 20 min! Elak som jag är så sa jag till bambam ska du ut och kissa bajsa. Han vet precis vad som gäller då. Så han börjar bli otålig och hoppar och skäller. M bryr sig inte. Han ska kolla klart på sin serier. Till slut sitter bambam och stirrar på M tills det är dags att gå ut. Haha! Så roligt var det!

När man träffar folk på stan och dom frågar hur är det? Går allt bra. Så vill man egentligen säga NEJ det är det inte. Jag har ont och jag är trött på att vara gravid. Även om jag älskar det ibland. Men jag vet att det är ju inte det folk vill höra. Utan man säger jo det är bra. Lite ont bara! Men det är det värt! Klart det är värt det men ibland så!
Man får klaga. Man får tycka synd om sig själv. Jag kan säga så att hade en kille varit gravid i 9 månader gott upp i vikt, inte kunnat siva ordentligt, haft ont över allt. Inte kan resa sig upp, kissa 75 gånger på 1 timme. Då hade vi fått höra det väldigt ofta. Så är ändå glad att det är vi tjejer som är gravida.

Nu ska jag försöka hitta någon ny serie jag ska kolla på! Har ju inte så mycket i skolan. Och kan inte göra så mycket i hemmet. Ska tvätta senare men det är kl 17. Så nu ska jag vila i soffan!
Denna fick följa med hem till min garderob

.


Pratar i telefon

När en turk pratar turkiska i telefonen så tror man att den dom pratar med är döv.
Dom skriker i telefonen. Det är inte att dom är arg utan det är så!
Skrev detsamma på facebook! Fick höra att jag inte var ensam att tycka det!

Vilka tjejer

En av mina bästa tider någonsin! Vilka tjejer ni är!
<3

Gosig hund

Det är inte varje dag Bambam är så kelig som han vart i dag. Bäst att passa på och mysa när han vill mysa.

 


.


.


Socker och vatten

Det var ändå ganska lätt att gå upp i dag. M skulle upp samtidigt så då blir det lättare.
Tänk er själv att inte få äta någon frukost och dricka vatten och socker 3,5 dl!
Ingen hit! Men nu är det gjort. Och tiden gick ändå ganska snabbt! Vad skulle man göra utan sin iphone!
Nä är jag hemma och är seg som bara den. Väntar på att min kära bror ska komma hem då ska vi äta lunch!
Är även hundvakt i dag! Ska ha han hos mig i natt också! M var helt ok med det! Känns skönt att han gillar bambam mer och mer!

Glukosbelastning

I morgon är det dags för glukosbelastning. Då jag ska först vara fastande i 12 timmar. Och när jag kommer dit ska dom ta blodsocker sen ska jag dricka något sött. Sitta där i 2 timmar och sedan ta ett blodsocker igen. Detta gör man bara för att vissa utveckla graviditets diabetes under graviditeten. Så vi får väl se i morgon hur det går.. Kommer ha sjukt tråkigt där i 2 timmar. Plus att jag kommer dö av hunger. Men sen är det gjort!

"Studiebesök"

Vart på en litet studiebesök nu på kväll.
Som tur var så var allt bra!

Sömntuta

Dem säger att man ska passa på att sova innan bebisen kommer. Kan säga att just nu lyder jag det rådet.
Sover länge nu! Lite för länge! Men när man inte har något inplanerat under dagen så varför inte sova?!
I dag har det varit strålande sol. Och jätte skönt ute. Så jag och mamma var ute på en promenad. Det var skönt att gå lite. Blev ju inte jätte fort och jätte långt men en sväng i alla fall!
Nu är jag hemma och ska vila lite. Japp ni läser rätt. Haha! Vet inte men så fort jag gjort något så blir jag trött. Så bäst att lyda kroppen!

Mys söndag

O vilken mysig söndag jag har haft!
Och den slutade med en mysig bio med älsklingen, Emelie och Fatih.
Filmen var grymt bra... Den bästa av alla Twilight!
Nu är vi hemma och myser! Tänt det första ljuset!
Vilken mys dag!

V.29

Här ser ni fetis magen i V.29 den växer så det knakar.

 


Bebis kläder

I går gick jag igen skatts kläder som jag har köpt. För och kolla hur det såg ut med stl!
Kan säga att mer bodys och pyjamas i 56 kommer han inte behöva. Men har inga byxor i den stl!
Trodde jag skulle ha några kläder i 50. Men inget haha! Men känns så surt att köpa stl 50 då han säkert bara kommer använda det i några få veckor. Men lagt lite bud på tradera på klädpaket i den stl!
Så har sagt till dem som kommer köpa kläder till han sen när han är född. Köp 62 det har han inget!
Å vad jag vill ha min bebis nu!

BREAKING DAWN!

Hade en mysig kväll med bror i går. Då jag var utslängd och han var uttråkad så kom han till mamma och pappa. Medan mamma och pappa inte var hemma. Så var vi hundvakt.
Trodde jag skulle få komma hem vid 2. Och satt redan vid 10 och var as trött. Men så skickade M sms och sa att jag fick komma hem vid elva. Å va skönt. Så bad jag han komma och möta mig då jag verkligen har svårt att gå nu mera.. Vilken underbar pojkvän jag har!


I dag är det första advent. Men inga ljustända här. Tänkte tända i kväll! För M ligger i sängen och kollar på serier som vanligt och jag ska snart hoppa in i duschen. Tänkte gå hem till mammsen snart och göra en sak till nästa lördag då det är party för Mea fis!

Senare i dag ska vi träffa Emelie och Fatih vi fyra ska gå på Bio Breaking dawn! Ska bli riktigt mysigt. Länge sedan jag var på bio! Prinsessan får vara hos mormor! Så Emelie och Fatih får mysa själva! Ska bli jätte trevligt. Så skönt att M och han kommer så bra överens och att jag och Emelie har hittat varandra också!
I dag är det julskylttning också men vet inte om jag har stor lust att gå på den. Då det är typ regn och storm ute. Då är det ju inget mysigt!

Salladshuvud

Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.
Stor som ett salladshuvud

Utslängd

Å va skönt att få sova och vakna upp och se älsklingen sova jämte. Händer i så ofta.
Gick en sväng på stan och inhandlade saker för min älskade halsbränna som är from hell! I natt vaknade jag av den och trodde jag skulle brinna innefrån. När jag hörde om folk som hade halsbränna innan när dom är gravida så tänkte jag. Jaja det har jag ofta från min magkatarr. Men oj så fel jag hade. Den brännan jag har då är inget jämfört med den jag har nu. En myt säger att ha man mycket halsbränna så har bebisen mycket hår. Jag hoppas den myten stämmer!


Sen var jag uppe en snabbis hos mormor och sa hej. Nu tänkte jag vila lite är grymt trött i dag. Sen i kväll har jag blivit utslängd. Förra veckan var det M och denna veckan är det jag. Han ska visst ha hit några killkompisar så ska dom sitta och dricka lite. Jaja! Bara lyda order. Så i dag är det jag som rymmer till mamma och pappa. Men dom är inte hemma. Utan det är bara jag och bambam. Men vi ska nog ha det mysigt tillsammans han och jag. Orkar inte göra något annat! Hoppas ni alla har en fin lördag!

Våran prins

Kunde inte låta bli och köpa denna när jag såg den <3

 


Hur?

Hur kan någon bli så kall? Mot någon dom såg upp till? Någon dom gjorde allt för innan. När den personen vill dem de bästa?
Det gör ont och se. Och jag får så ont i hjärtat!
Det avslutar min fredag med!


Fullt ös...

I dag ringde mamma kl 09:30. Sen dess har det varit fullt ös. Började med handla på Ica maxi så nu är det äntligen fullt i frysen. Sen åkte vi till kyrkogården och tände lite ljus hos morfar, farfar gammelmormor & gammelmorfar. Efter det blev det en sväng ut till Habo och morbror. Hem äta lite lunch och sedan vidare till Ica maxi igen för att hjälpa bror med handling. Fika hos farmor. Nu 16:30 ligger jag äntligen i soffan och får vila lite. Snart ska jag hoppa in i duschen för sedan ska jag och M till bror. Alla syskonen med familj är bjudna på middag. Himla trevligt! Fullt ös medvetslös hela fredagen. Men det är bara trevligt!
Och en himla halsbränna har jag med!


.


30% kvar

Kom ihåg när jag hade gjort 10% och var lycklig över det. Eller när det stod 50% ojoj vilken milstolpe.
Nu står det 70% och det menas att det är 30% kvar! Det är inte mycket. Även om det känns långt kvar så är det ju inte det.


Adventstjärna

I morse var det ingen ide att sätta på datorn för då vet jag att jag inte hade orkat städa. Så efter frukost var det dags att pynta och städa. O vad jag älskar när det är rent och fint. Nästan så jag inte vill att M ska komma hem och skita ner ;)
Blev lagom färdig till att min syster sa att hon var på väg.
Skulle med henne och Leon till BVC! Så duktig han var lillplutten!
Sen fick jag äran att passa han när syster var på Ica maxi och handlade. Vi hade en mycket mysig stund han och jag!


Skatt har fått för sig att sparka upp mot revbenen.. Det börjar göra lite små ont.. Och känns lite lustigt tycker jag.
Nu blir det soffan resten av kvällen känns att jag städade i dag!

Svar på frågestunden!

Anna
Vad ska eran son heta? Har ni bestämt något namn?
SVAR
Vi har ett namn som vi har bestämt. Men jag vill inte säga det till alla för ens han är född. Då man faktiskt inte vet om han "passar" till just det namnet. Men hans andra namn blir Mehemet efter M pappa och tredje namnet blir Edvin. Tror vi i alla fall. Är inte helt bestämt med tredje namnet än!


Fanny
Vad pluggar du till? Ska du hoppa av skolan? Hur långt har du kvar?
SVAR
Jag pluggar till undersköterska. Ska välja inriktningen sjukvård tänkte jag. Nej jag ska inte hoppa av. Jag tar bara en paus. Har pluggat jätte mycket nu i höst så jag inte har så mycket kvar sen. Så när jag kommer tillbaka. Har jag 2 praktiker kvar av grunden. Sen är det själva inriktningen kvar. Så förhoppningsvis nästa vinter är jag är jag färdig!

Anonym
Tror du att du är snygg?
Haha ja du vad ska man svara på detta. Nej det tycker jag inte. Jag är inte alls nöjd med något just nu! Men efter graviditeten så hoppas jag på att komma i from igen och kanske få känna mig söt!

Anonym
Vet du om din pojkvän har varit otrogen? För typ alla turkar är ju det.
SVAR
Ska jag vara ärlig på den frågan så ska jag säga jag vet inte. Kanske, kanske inte. Men vi har lagt det där Alanya livet bakom oss och börjat på en ny fas i våra liv när han kom till Sverige. Har man inte levt det livet har man svårt att förstå varför.

Sara
Hur kom det sig att du slutade på Nazar innan säsongen slut?
SVAR
Jag slutade innan säsongen var slut. I mitten av september med en gång för att jag inte ville vara en del av hur cheferna behandlar folk där. Jag älskade mitt jobb och hade det varit andra männsikor där så hade jag jobbat till säsongen slut. Sen trivdes jag inte så bra med mitt team. Och det står jag för!

Anna
Varför tog ni reda på könet? och vilket hade du hellst velat ha?
SVAR
Jag har alltid velat veta könet. Jag tycker allt blir så mycket lättare att inhandla allt lite då och då innan förlossningen. Än att köpa en massa när fött och vet könet. Nu kan jag köpa något fint under graviditeten. Utan att köpa sen bara för att jag vill ha lite blåa kläder eller rosakläder. Jag tycker allt blir smidigare.
Jag har alltid velat ha en tjej. Men jag kan inte säga att jag blev besviken att det blir en kille. Jag kommer älska min bebis minst lika mycket!

N
Kommer ni göra omskärelse på eran son?
SVAR
Det tycker jag är en sådan personlig sak så jag vill absolut inte tala om det för alla om vi ska göra det eller inte. Och i så fall när.

MISS
Hur mycket har du gått upp under din graviditet?
SVAR
Man ska väl aldrig fråga om en tjejs vikt. ;) Men sen jag plussade har jag gått upp 6 kilo sen jag skrev in mig hos BM så har jag gått upp 4 kilo. Tycker inte det är så där jätte farligt.

Ronja
Hur är det att vara tillsammans med en turk?
SVAR
Det är som att vara tillsammans med en vanlig pojke. Fast på något sätt så är turkar bättre än svennar. Men det är ju olika vad man tycker. Men skulle inte kunna tänka mig vara tillsammans med en Svenne. Inte vad jag vet just nu!

JKPG
Har din kille slutat jobba på Harrys?
SVAR
Ja han slutade jobba där sista september och han är så glad att slippa jobba varje helg.

M
Varför skriver du bara M och inte hela hans namn?
SVAR
Inte av någon speciellt anledning. Mest bara att jag skriver hans namn så ofta så istället för läsa hans namn hela tiden så vet ni ju alla att det är Mustafa jag menar;)


Också gravid
Är det något du äter extra mycket av nu när du är gravid?
SVAR
Nej faktiskt inte.. Det går väl lite i perioder. Ibörjan var det mycket mcdonalds nu kan jag knappt äta donken. Sen har det varit apelsin men det har också försvunnit. Nu tycker jag inte det är något speciellt.


Emma
Vad har du för mobil?
SVAR
Jag har en Iphone som jag köpte för ett år sedan. Det är min lilla bebis! Så nöjd med den mobilen. Efter ett år brukar jag tröttna men inte med denna.

Lisa
Vilken sida titta du på dina serier?
SVAR
http://www.free-tv-video-online.me/


Maria
Kan du prata turkiska?
SVAR
kan och kan. Jag kan många vanliga ord och kan några meningar. Men önskar att jag lär mig mer när bebis är född. I framtiden ska jag kunna Turkiska flyttande hade jag tänkt mig.

MIA
Är det du som har jobbat på Claras?
SVAR
Ja jag jobbade på Claras. Var du en stammis där ;)


Jessika
HUr länge kommer du blogga?
Så länge jag orkar och tycker det kul. Jag bloggar mest för min egen del. Älskar att jag har bloggat så länge. Då kan jag bara gå bakåt och kolla vad jag gjorde för 3 år sedan.

Alanya lover
Saknar du livet i Alanya och jobbet du hade där nere? Vad exakt jobbade du med?
Jag saknar mitt gamla jobb jätte mycket. Ett av dem bästa jobben jag har haft. Visst blev det lite jobbigt när det var så grymt varmt, eller när man gjorde samma sak vecka in och vecka ut. Men hur kul som helst att få jobba med barn och att efter en vecka eller två så kom nya. Jag jobbade som aktivitetsguide.
Om jag saknar livet i Alanya. När jag är där kan jag bli galet trött på det. Men när jag är hemma längtar jag efter det som en tok.. Har en hat kärlek till denna stad. Men det kommer alltid vara mitt andra hem! Och än har jag inte satt min sista fotsteg där!

Hur ska jag kunna sova?

Så länge som jag sov i natt och så bra som jag sov i natt hur ska jag kunna sova nu?
M ligger redan och snarkar så kan inte titta på tv. Och pallar inte titta på någon serie på datorn. Har så ont i ryggen så kan inte ligga på något bra sätt i soffan. Man får väl gå och lägga sig i sängen och spela något spel. Och tjata med Karina på Whats app. Nollställde räknaren den 15 Nov så på 7 dagar har vi tillsammans skickat 1765 sms via whats app. Grymt bra app det där. Vi har en hel del att prata om varje dag. Så skönt att ha någon som är gravid samtidigt och samma vecka ;)

Frågestunden över

Det blev en hel del frågor. Nu är frågestunden över och jag ska försöka svara på alla frågor så snart som möjligt!

Vart kom den i från

I går var jag helt död och orkade inget.. I dag fick jag sova till 11 var grymt länge sedan jag gjorde det. Sen gick jag till skolan. Hade lektion till 3 sen hem. Kollade på kär och galen från i går. Sen gick jag ner till källaren och hämtade upp adventspyntet. I morgon blir det städning och uppsättninga av ljustakarna.
Efter källaren fick jag nog himla energi och började fixa lite små städning i köket. Och sedan var det full fart på mig där inne!
Vart kom den energin i från egentligen!
Jag hoppas den energin kommer tillbaka till mig i morgon! Då det är dags för städning. Och denna gång utan M! Hur ska jag orka göra allt? Tur man har hela dagen på sig!

Precis vad jag behövde

Jag gick hem till mamma i eftermiddags och vart där i några timmar. Och det var precis vad jag behövde. Att få komma bort från lägenheten och att få umgås med mamma. Bara hon och jag! Min bror har ju flytta så nu är inte han alltid hemma och pappa var på jobbet. Det var riktigt skönt att bara vara vi 2 och prata och inte prata. Ja precis vad jag behövde.
Är så oerhört tacksam för att jag har mamma så nära!

Min svarta lurviga älskling

Som just nu inte är så lurvig då han har vart på spa och blivit fin. Han är så fin när han är lurvig. Och en helt annan kille när han är nyklippt.


Svar på kommentar

Jag ska göra sådan diabetes test nästa vecka så då får jag veta. Har legat på lågt blodsocker hela tiden så hoppas jag inte har det.


Vad sker

Jag börjar undra om något är fel med mig. Jag är inte alls som jag ska..
Självklart är det inte en saga att vara gravid. Men jag sover hela tiden. Får jag inte sova är jag as trött.
Jag har jätte ont i magen. Har ont i huvudet, törstig hela tiden. Har ingen energi att ens göra något. Inte ens laga mat. Jag orkar inte ens laga mat så jag skiter i det i stället. Hur bra är det när man är gravid och inte äta?
Ska egentligen på vattengympan i dag. Men känner att rör jag mig i vattnet kommer jag spy. Jag mår inte illa. Men jag är yr. Och när jag rör mig så blir jag spy färdig.
Vill så gärna gå på vatten gympan men inte kul om man inte mår bra.


Min svarta lurviga älsklingen är hos mig men han är inte så lurvig längre. Han har varit på spa i dag och blivit klippt och allt där till. Han är så fin som nyklippt och luktar så gott. Och vilket lugn man får av att gosa med han.
Ska snart hem till mamma med han och umgås lite med min älskade mamma. Det brukar släppa allt det där som är så jobbigt så fort man kommer hem till mamma!

M försov sig i dag. Vaknade när han klädde på sig och hörde när han gick ut. Men fick ingen puss får alltid en puss annars. Så kollade jag på kl då var den 6:43 och han börjar 7:00 med bussen tar det 20 min att åka. Om det inte är massa folk och det brukar det ju vara vid denna tiden. Så jag var orolig att han skulle komma sent. Men han hade tagit cykeln då tar det max 10 min om man cycklar fort. Så han hade hunnit. Han är en liten klant den där mannen.. Men vad jag älskar han.

Frågestund

Trodde inte jag skulle få så mycket frågor.. Men ni var visst väldigt nyfikna. Dem flesta är ju självklart anonyma.  Och det får dem gärna vara... Ni får någon dag på er till att ställa frågor. Sen ska jag försöka svara er alla!

Dop

I går var det Leons dop. Och det var dags att bege sig till kyrkan. M andra gång i kyrkan. Ska väl inte säga att han trivs där men han följer med i alla fall och det får man vara glad för. Leon var så duktig i kyrkan gjorde inga vässen och bara tittade på prästen när han pratade med han. Så söt han var.
Efter blev det smörgåstårta. Och hur gott är inte det? Sen blev det after eight kaka som vi bakade i fredags. Och mumms vad god den är. Men den är så mättande.
En massa paket fick han också gulleplutten!
En väldigt lyckad dag för världens finaste kille!


Snart är det dags att bege sig till Emelie för lite fika och bebis mys med prinsessan. Kan man längtar mer till sitt egna bebis? Ska bli jätte trevligt i alla fall. Ska bara slänga i mig lite mat.

För övrigt har vi eller mest jag börjat jakten på en större lägenhet. Vet inte hur det blir med M kontrakt efter jul. Men lika bra att ändå börja kolla runt lite. Och får man en lägenhet vi inte har råd med får vi ju tacka nej. Men en etta till oss 3 kommer inte funka. Det visste jag sen innan. Men om nu M får jobba vidare så varför tvinga sig bo i en etta när man har råd med en större?
Vi får se helt enkelt hur det hela går. Älskar ju denna lägenheten och det kommer bli jobbigt att lämna den! Men jag vet att när vi väl hittar en ny så kommer jag älska den med.

Min man!

Jag säger bara det vad skulle jag göra utan min man?? Hur skulle mitt liv se ut då!
Han gör mig så otroligt lycklig.
Han finns alltid vid min sida och hjälper mig med allt!
Jag kunde aldrig tänka mig att jag skulle träffa den finaste killen i världen.
Någon som kan göra mig så glad, kär, lycklig!
Han får mig att tappa andan i bland! Han får aldrig nog och visa hur mycket han älskar mig!
Han är världens gulligaste kille! Han ringer och kolla hur det är med mig. Skickar mysiga sms!
Han hjälper mig med allt nu när jag inte klarar av hälften här hemma.
Han gör så mycket jag aldrig trodde någon skulle kunna göra för någon!
HUr han pratar med våran skatt i magen! Jag längtar något enormt tills han får hålla vår son i sin famn!
Att få se våran son växa upp med en sådan underbar pappa!
Jag är så lyckligt lottad! Jag har sagt det för och jag kommer säga det igen!
JAG ÄLSKAR MIN MAN!


Elisabeth

I dag har mitt andra namn namsdag! Även min vän Meas andra namn!
Grattis till oss och alla andra Elisabeth!

Glöggmys

I dag kommer några tjejer hit och vi ska ha glöggmys.
Har precis bakat en liten kaka jag ska bjuda på i kväll.
Ska städa snart! Sen be ge mig till affären och inför skaffa lite mer.
M slänger jag ut.. han går nog till mamma och pappa eller så är han med någon vän.
Är inte orolig att han ska hitta på något.
Ska bli otroligt mysigt!

TRÖÖÖÖÖÖÖT

Jag är så trött. Ingen vila i dag inte. Hjäpt syster med kakorna till dopet. Det gick väldans smidigt. Mamma gjorde det mesta. Hur får mamma all sin energi? Jag gosade med Leon mest. Gosunge!

Sen kom jag hem letade reda på glögg setet som var i förrådet. Och sen diskade jag och började tvätta. SÅ surt att tvätta en fredag. Men vi måste alltid tvätta på helgerna då vi måste tvätta M arbetskläder. Sen gick vi till Max och åt. Orkade verkligen inte göra någon mat. Har inte gått så "långt" på ett tag eftersom jag inte ska gå långt. Och kan säga att det kändes verkligen!
Nu väntar jag på sista maskin som jag ska hänga upp sen blir det film innan vi hämtar upp tvätten.
O vad det ska bli skönt att sova!

Gå upp

Ligger fortfarande i sängen med datorn. Skönt att sega lite. Men dags att gå upp kanske. Mamma kommer snart och hämtar mig. Ska till syster och baka lite kakor inför dopet. Eller jag har sagt att dom får baka och jag ska passa Leon! Tycker det är inte mer än rätt! Hihi


Hoppas ni alla får en kanon bra fredag i detta gråa väder.

Frågestund

Många har frågat när det är min tur att ha frågestund. Jag hade inte tänkt att ha det. Men vi får väl se om ni vågar fråga mig! Varsegoda fråga vad ni vill så ska jag svara så ärligt som möjligt!

Inhandlat

(x) Spjälsäng (ja nu ska vi bara måla om den)
(x ) Spjälskydd
(x) Madrass
(x ) Täcke spjälsäng
(x) Kudde spjälsäng
(x) Lakan spjälsäng
(x ) Madrasskydd/frotté
(x ) Påslakanset spjälsäng
(x) Leksaksmobil
(x) Gosedjur
( ) Sovpåse

SKÖTA
( ) Skötbord
( ) Skötbädd/skötskydd
(x) Våtservetter
( ) Tvättlappar
( ) Blöjor (ne det har vi inte börjat handla än. Men kanske bäst att börja titta på erbjudande)
(x) Badbalja
(x) Badhandduk
( ) Tvål
( ) Schampo
( ) Tops
( ) Kräm mot röd bebisrumpa
( ) Näsdroppar för spädbarn
(x) Febertermometer
( ) Kräm mot torr hud
(x) Babyolja

ÄTA
( ) Bröstpump
(x) Nappflaska
( ) Flaskborste
( ) Bestick 
( ) Tallrik
(x) Dregglisar
( ) Små handdukar

BARNVAGN
(x) Barnvagn
(x) Myggnät
(x) Regnskydd
(x) Täcke vagn/vagga
(x) Kudde vagn/vagga
(x) Lakan vagn/vagga
(x) Påslakanset vagn/vagga
( ) Åkpåse
(x) Skötväska
( ) Vagnlås
( ) Fårskinn

BEBISKLÄDER
(x) Body
(x) Dress
(x) Kofta, Tjockare tröja
(x) Mjukisbyxor
(x) Mössa, vantar
(x) Pyjamas
(x) Strumpor
(x) Overall-tunn
(x) Overall-tjock

TILL MIG

(x) Amnings-BH
( ) Amningskupor
(x) Amningskudde
(x) Amningslinne
( ) Amningströja
( ) Bröstvårtskräm
( ) Bindor
( ) Stödstrumpor

ÖVRIGT
(x) Babyskydd
( ) Solskydd
( ) Bärsele 
( ) Barnvagnsleksak
(x) Filtar
(x) Babysitter
(x) Nappar
(x) Babygym
( ) Trådlös barnvakt
(x) Snuttefilt
Som ni ser så är vi ganska klara med allt. Självklart kommer vi inhandla mer kläder.
Skötsaker ska vi ju också inför skaffa oss men känns lite tidigt. Men blöjer kanske man ska kolla när dom har erbjudande då det är så dyrt.
Den stora saken vi har kvar är sköttbord. Men vi har inte bestämt oss än.
Men känns skönt att vara ute i god tid.

Tar lite längre tid

Ja det tar lite längre tid att göra saker men något stort framför sig som gör att det är svårt att böja sig, sätta sig, ställa sig osv. Men lite fick jag allt gjort i dag! Så det känns skönt. Men fick ta lite pauser ibland. Är ju så extremt trött nu mera att jag inte orkar göra för mycket.
Gjorde även lassagne som jag ska frysa in så M har lite matlåder. Känns skönt! Önskar vi hade en större frys så jag kunde göra lite mer mat.


Mamma kom förbi en sväng för att hämta den svarta luvriga älsklingen. Och vi hade en trevlig pratstund hon, jag och M! Är riktigt roligt när man tittar på dom och se att dem verkligen gillar varandra. M har ju inte sina föräldrar här så mamma och pappa är som hans mamma och pappa ibland. Dem tjatar minst lika mycket på honom om saker hihi!

Förövrigt älskar jag att göra andra människor glada. Det är det bästa som finns. På Måndag fyller Anna år och hon älskar Angry Birds. Och efter lite letande så hittade jag angry birds skal! Så det fick hon i dag. Hon hade till och med fått lite tårar. Och blivit jätte glad. En liten grej som betyder så mycket är bättre att ge än att ge något dyrt bara för att! Kul att du blev glad vännen!

3 månader

Om 3 månader är det beränat att du ska komma till oss. Jag hoppas du redan ligger i min famn om 3 månader.
När M kom hem precis från jobbet så busade han och Bambam lite och jag tror skatt hörde sin pappas röst för han började kicka lite där inne.. ÅÅ kärlek!

Nu banne mig

Nu har jag fått nog av att vara en soffpotatis. Om man skulle sätta i gång och börja fixa lite saker här hemma. Började ju ett projekt förra helgen att fixa lite i skåpen. Kanske skulle fortsättta med det. Sen har jag en hel del andra saker jag har bara titta på och tänk mmm någon gång ska jag göra det. Jag kanske ska försöka mig på det där i dag. Grått och tråkigt är det ute så varför inte göra det mysigt inne i stället.
Det tar ju lite längre tid att fixa saker för mig nu mer ju.


Har även mys besök av min svarta lurviga älskling. Hundvakt hela dagen! Det gillar jag. Han kom inspringandes som en jag vet inte vad när pappa kom hit. Hoppade upp i sängen och letade efter M som inte är hemma. Skönt att dem gillar varandra.

Blomkål

Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer. 
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.
Nu är vår älskade skatt stor som ett blomkålshuvud!

Energi

I dag var det dags för skola efter 2 veckors ledigt. Var ganska så jobbigt att gå upp vill jag lova. Gick till skolan så får man reda på att i dag ska dem bara gå igenom den ena kursen den kursen jag läste i höstas. Eftersom dom har satt ihop den och den kurs jag ska läsa nu. Så ja det var bara att gå hem igen. Skönt det också! Och nästa onsdag börjar jag vid 1 i stället.

Har kollat på en blomma i afrikans öknen! Läst hennes böcker och vet inte varför jag inte sett filmen innan. Så skrev min kära vän om att man var tvungen att se den så det har jag nu gjort. Och gud vad bra den är!

Sen har jag och bror vart och handlat. Skönt att han kan hjälpa mig lite när M jobbar då jag inte kan bära påsar och så! Så fick man lite sällskap av han!

Kl 16:30 kom M hem bytte om och gick till gymet. Önskar jag hade hans energi att göra sådant. Han är grymt duktig när det gäller träning!

Döds trött

Ingen rolig dag alls i dag.. Vakande upp och ville egentligen bara sova vidare. Men i morgon är det skola så ska lyckas somna i kväll hade jag tänkt. Kommer dock inte bli några problem!
Kollade på en serie och i denna serien var det en som huvudkaraktär som dog och ja då började tårarna forsa. Jag vet inte riktigt vad det var med mig. Men sen grät jag i flera timmar inte i streck men till och från.
Efter det kände jag mig alldeles tom.
Kände inte alls för att gå på vattengympan. Men tog mig dit och det gjorde jag så rätt i. Mötte Nikkis syster som också skulle gå på detta. Och sedan var det en massa andra gravida tjejer. Jätte skönt att träna med andra med stora magar. Så först var det vattengympa och sedan avslappning och sen var det lite till avslappning. Verkligen något jag rekomenderar. Alltid kul att träffa nya människor!
Nu sitter jag här och ögonen faller typ ihop. Kommer nog inte ha några som helt problem att sova.
M åkte till Fatih, han frågade om jag ville följa med och umgås med Emelie. Visst ville jag det. Men jag hade nog somnat där i deras underbara soffa plus att jag är ju inte jätte frisk så vill inte smitta bebis. Men vi få ses snart igen :)
Nu ska jag göra lite kvällsmat. Sätta på någon film tror jag. Finns ju inget på tv i dag och sen ska jag sova tidigt. GUD va skönt!

Längtar

I morgon ska jag gå på det här och jag längtar.
Ska bli skönt att få lite avslappning och bada.
Mindre skoj att visa sin "fina" mage.

Aj och fy och gäsp

Jobbig dag i dag. Hostade som en tok även i morse och jätte ont i halsen gjorde att jag inte kunde sova denna natt heller. Jag är som en zoombie!
Har även ont i magen. Mår illa! Och jag tror jag är uttorkad. Jag dricker jätte dåligt med vatten. Måste bli bättre på det. Jag tror det handlar mycket om varför jag just har huvudvärk så ofta.


I dag har det varit den segaste dagen på länge. Legat i soffan hela hela dagen. Var och hämtade bambam så han slapp var själv sen har jag inte gjort mycket.
M jobbar till 6 i dag som han kommer väl om 1,5 timme. Maten ska vara klar då hade jag tänkt. Men hur ska jag orka det??

Ibland får jag sådana där dagar då jag tänker mycket. Lyssnar på depp musik och gråter lite. Ja i dag var en sådan dag. Det är inget som har hänt men jag känner inte igen mig just nu! Jag har aldrig varit så här tråkig som jag är just nu! Energin är på botten och jag skulle helst bara vilja gömma mig i ett skal. Vara i fred och någon som skickar in lite mat till mig då och då!
Tycker synd om min man som får måste umgås med mig. Som får tåla en de! Tur att han älskar mig!

Svar

Roomie Jessica:
Ååååh vad mysigt! En liten pojke<3. Vad har ni för namnförslag? Blir det ett svenskt eller turkiskt namn? Spännande!

Svar: Ja vi har kommit på namn. Men sen vet man ju inte om det ser ut som en sådan ;) Men det är ett internationellt namn. Vill inte säga det här bloggen. Inte för ens han är född! :)

Anonym:
Har väntat och väntat på att du ska tala om här på bloggen vad ni väntar...och äntligen! =) Grattis till er lille prins.

Själv vill jag oxå kolla könet på vår bebbe...men sambon e helt emot så jag får väl snällt vänta tills h*n kommer ut..


Svar: Ja några av er har vågat fråga. Andra har bara väntat ;) Men en lite pojk är det! Vet ju att även om man säger till folk att dem inte får säga det till andra så gör dom ju det. Så det var dags!
Trevligt att du också är gravid! För oss var det självklart att ta reda på könet! Och jag ångrar inte det en minut!

Syskonkärlek!

Ojoj vilka party brudar vi var förr!

Fars dag

I dag är det fars dag! Vi firade den i går så i dag blir det inget firande!
Men måste ju säga grattis till världens bästa pappa ändå! Du är allt en rolig filur och jag älskar dig!
Och även om M inte riktigt pappa än.. Men halvt i alla fall så fick han ju självklart en lite pressent i dag han också! Du kommer bli världens bästa pappa till våra barn! Jag älskar dig mest av allt!

Mysig kväll

Hade en riktigt mysig kväll i går hos mamma och pappa. Vi firade både mamma som fyller år och pappa på hans farsdag! God middag som vanligt när mamma lagar mat. Hon är en mästare på mat. Och god tårta till efterrätt. Tyvärr tog kvällen slut fort!
Pojkarna drack öl och whisky och jäger som dom var i full gång! Älskar att både M och Chrille kommer så bra överens med resten av familjen!
Även lilla Leon var med och firade sin mormor!
Älskar min familj mest av alla!


I dag så har hunnit städa lite och diskat disk berget. Senare i eftermiddag ska jag till mamma och hjälpa henne med en sak till dopet nästa söndag!

Grattis mamma

I dag fyller världens bästa mamma år! Det ska vi självklart fira.
18 ska vi hem till dom och äta hennes underbara mat!
Utan dig hade mitt liv inte varit så ljust som det är nu! Du har alltid stått bakom mig.
Även då jag har förtjänat det som minst!
Den realtion vi har tillsammans nu är den finaste vi någonsin haft! Och jag vet att den kommer bli starkare!
Jag älskar dig mamma! Och jag ser fram emot när du ska bli mormor till våran lilla KILLE!

Babyskydd

I dag var jag och pappa och hämtade babyskyddet (bilbarnstolen) som jag hade beställt förra veckan. Får ju inte lov till att bära så tungt så pappa följde med och hjälpte mig. Sen tyckte han att han skulle vara rolig. Så han la den stora kartongen i M säng och la på täcket. Så sa han att jag skulle säga att någon låg där under när M kom hem. Sådan humor har min pappa!
Den här blev det i alla fall!

Mys

I går ringde syster och frågade om jag ville komma ut till Barnarp där hon bor.. Det tar en evighet att åka buss dit ;) Nej det gick smidigt. Och självklart åkte jag ju ut. Skulle ta hand om Leon medans hon städade. Och vi hade en riktigt mysig stund han och ja. När Tizze var klar med städningen blev det lite lunch sen kaffe. Leon tycker det är väldigt roligt att göra saker han inte får göra. Så han tog tag i systers kaffemugg ocg välte ut all kaffe. Så fick jag ta han ja då gör han samma sak på mig. Han ville att mamma skulle städa mer.

I dag har det varit dags att ligga hemma och vila lite kollat på film och tagit det lugnt. Gjorde middag till älsklingen kom hem. Pasta och lax och sås. Jätte gott sen till efterrätt hade jag fixat lite frukt och så använde vi mammas och pappas gammla chocklad fondue. Gissa om gottegrisen blev glad.
Snart ska han i väg och kolla på fotboll. Turkiet spelar ju i dag. Så han ska hem till någon turkisk vän där dom är några turkiska killar som ska kolla. Kul för han! UNDERBART för mig. En ensam fredagskväll! Eller helt ensam är jag inte. Har min lurviga svarta älskling här med. Då mamma och pappa är ute och äter. Men han får gärna ligga här och gosa med mig.

Gratis

Gratis är bra eller hur?
När man är gravid får man en del gratis paket och jag har nog lyckats får tag på dem flesta!


Gå in på facebook och MAM och gilla deras sida.. Genom att fylla i frågeformuläret så får du en gratis MAM Orginal napp, 0-6 månaderi Silk Teat.


Apoteksgruppen har ett gravidpaket som kallas Baby to Be..




Babyproffsen har ett startpaket via Babybox.se
Där får man även blöjhink som inte finns med på bilden


Här kan du gilla Salus Ansvar på Facebook och uppge dina uppgifter så skickar de ut ett gratispaket till dig.


Allt för föräldrar har också ett paket för gravida..


Goboken är en bokklubb som erbjuder ett gratis startpaket.


På Semper kan du beställa en barnmatsbok gratis

Libero har ett paket som du hämtar ut på BB efter det att du fött. Kom ihåg att själv fråga efter den.


Det är dem jag har fått i alla fall!

99

2 siffrigt kan ni förstå? Det började på 280 dagar och nu är vi nere på 99 dagar! Ojoj!
Kom ihåg när min vän Lina skrev det i hennes blogg att hon bara hade 99 dagar kvar det var i början av min graviditet och tänke shit det är ju inte långt kvar för henne. Och nu är jag där! Och bara 3 månader kvar! Tiden går galet fort. Det som är så skönt är att jag har så mycket annat smått som jag längtar efter innan så tror det kommer gå fortare!
Snart kommer jag skriva nu är det bara 9 dagar kvar! Ja bara 90 dagar kvar!

Min svarta lurviga älskling!

Nu är jag uttråkad. Inte gjort mycket i dag! Vakande med lite mer energi. Men det försvann ganska snabbt.
Kollade på mobilen när jag vaknade och hade tagit beslutet att stänga av ljudet i natt och när jag vaknade hade jag 2 sms och 2 missade samtal. SKÖNT att jag gjorde det. Mamma som tydligen hade fått panik för att jag inte svarade. Hon ville att jag skulle vara hundvakt. Självklart ville jag det. Och senare kom en svart lurvig älskling in springandes i lägenheten!


Mest legat i soffan i dag! Kollat på serier och gosat med bambam! Och nu är jag uttråkad. Men orkar ändå inte göra något! Så blir väl soffan resten av kvällen!
Har himla halsbränna i dag! Gillas inte!

I morgon är tydligen M ledig då det inte finns något jobb. Jag hoppas han får betallt ändå. Jag vet inte riktigt hur det är med bemaningsföretag. Å pallar inte att det ska strula med jobb nu igen! Visst har vi haft tur med jobb men sen faller det till botten efter tag. Nu vill vi ha ett fast jobb!
Får helt enkelt hoppas att tur är med oss!

Mina fötter?

Jag ser inte mina fötter längre. Måste böja mig fram för att få se dom. Det kommer dröja innan jag få se dom igen!

 


Min gravida vän

Helt seriöst hur skulle jag göra utan min gravida vän karin. Hon väntar sin bebis 2 dagar innan mig. Och hon har varit ett stort stöd för mig hitills och jag vet att hon kommer att vara det fram tills det är dags!
Jag kan skratta ibland åt vad vi verkligen skriver till varandra. Men det är det som är så skönt vi kan prata om ALLT! Visst kan man prata med andra som har varit gravida eller kanske är gravida fast längre fram eller bak. Men gud vad skönt det är att ha en som är så nära. För då upplever vi mycket ungefär samtidigt..
Tack underbara söta Karin för all stöd! Våra svurkar ska bli riktigt bra polare! Jag hoppas vi får samma dag! Vore så häftigt!
Lånar denna bild igen. Då jag inte har några kort på dig! <3

Leon mys

Ibland får man bjuda in sig själv på fika. Och det gjorde jag i dag hos bror. Farmor och pappa skulle dit på fika så ville komma dit också.
Överaskad blev jag när syster och Leon kom. Å fick mysa med mosters goding! I dag var han galet söt och jag kan nästan äta upp han!


M hade skola i dag. Så han var hemma sent. När han kom hem fick han en glad nyhet. Jag lovar att jag ska berätta om det i morgon för nu får vi prata om det!
Han är så söt när han pratar med vår skatt! Å vad jag längtar till han håller skatt i sin famn!

Äntligen

i går var det äntligen dags för M att känna skatt sparka. Han blev helt paff över känslan. Jätte mysigt att se hur lycklig han blev, Skatt sparkar ju mer och mer nu. Trodde aldrig det skulle bli min tur.

I dag har jag varit hos BM. Allt såg bra ut fick höra skatts hjärtljud och dem ligger just nu på 136. Så allt var bra med vår älskling.
Har nu fått tid för glukosbelastning är glad att jag får göra den. Tydligen behöver inte alla i Jkpg göra det. Känns lite skumt det är väl bättre att alla får göa det i jönköpingslän. Eftersom det kan bli något med bebisen om man skulle ha graviditets diabetes. Tycker allt är bättre i skåne ska nog flytta dit när jag blir gravid nästa gång. Haha! Där får alla göra testet och där får alla göra 2 ultraljud ett i V.18 och sen ett senare.

Fick även tid för informationsmöte om förlossning som vi ska på i december. Haha ska bli kul och se hur M kommer tycka att det är.

Fick även information om Förlossningsförberedelse i vatten. Det är något slags aktiv avslappning, förlossningsandning, anknytning till ditt ofödda barn och lite andra saker. Tycker det verkar mysigt plus att det kan vara kul att träffa andra gravida tjejer.

poğaça

Försöker mig på att baka lite. Åt ofta dom här i turkiet och dom är så goda. Så såg jag på denna bloggen att hon skulle baka så la hon ut receptet. Så i dag tog jag mig tid för att baka dom! Än så länge är dem i ungen! Så får vi se hur goda dom är. M är helt överlycklig att jag ska baka dom!

Tårar!

Låg i sängen i går och läste på bloglovin. Kom in på Annas blogg som hade uppdaterat! Och fick se det här inlägget!
Tårarna började rinna. hormonfull som man är! Tack älskade du! En kort text och du får mig att gråta av lycka att jag har en sådan fin vän som dig!

Måndag!

Så var helgen över. Men det gör inte mig något för denna veckan har jag ingen skola så helg hela veckan lång. Undra vad jag ska hitta på för trevligt!

Hade verkligen hur kul som helst i lördags! Jätte kul att träffa alla vänner igen. Folk jag inte sett på år. Festen blev mycket lyckad och maten var gudomligt god.
Avrundade min kväll vid halv 1. Perfekt tid för en pensionär som mig. Haha!
M kom hem runt halv 3 -3 någon gång. Vet inte orkade inte kolla på klockan. Men den gången trillade han ju inte in i alla saker i alla fall. Och han mådde ju lite bättre sen på söndagen. Men han hade haft lika trevligt han!
Skönt att han har ett liv med sina vänner här i Sverige också. Man behöver sin egna tid med sina vänner!

I dag är det riktigt grått väder ute. Och det blir nog en dag i soffan. Ska bara diska den himla disken som är i köket. Sen borde jag gå till apoteket och hämta ut medicin. Men har så himla ont i magen i dag!
Få se hur måndagen kommer se ut!

Turkisk musik

M har gett mig en order att lyssna mer på turkisk musik för att barnet ska kunna känna igen det sen. Klart jag ska! Det finns faktiskt riktigt bra turkisk musik! Och lika mycket som jag lyssnar på mina låtar på svenska så ska barnet även höra turkiska. Så sitter och lyssnar på det ibland! Men eftersom det är jag som bär på skatt så är det jag som bestämmer vilka turkiska låtar det ska vara. Och självklart är denna är favorit som skatt hör :)
Vem älskar inte Tarkan? <3

Fina

I dag har make up kommit fram och masken är nu på! Det var länge sedan jag var så sminkad. Men oj vad jag längtar tillbaka till party tiden i bland..
Men det är inte lätt att göra sig i ordning tillsammans med en fåfäng turk! Vi slås om spegeln!
Men nu är vi färdiga båda två.
Jag ska på 50 års fest och han ska till Harrys och parta loss med några turkiska vänner! Få se hur full han är när han kommer hem i dag! Tror jag kommer hem först i alla fall!
Köttbullen 1 & Köttbullen 2 <3

Diskmaskin

Hade en jätte trevlig kväll i går hemma hos Emelie och Fatih! Och lilla prinsessan var så himla söt. Även att hon hade sin skrik period när vi var där. Men var gör det när man är så söt. Nu är längtan ännu större. Käkade hemmagjord pizza och kollade på Idol.

I dag började vi dagen med STOR städningen kan lova att allt är städat i dag. Har fixat runt lite i skåpen. För nu måste vi införskaffa oss en diskmaskin det går inte det här. Så nu är ett skåp tomt och vi ska kolla på diskmaskin! Visst vill vi ha större lägenhet och vi ska väl flytta inom ett år i alla fall. Men förhoppningsvis vill person efter oss köpa maskinen eller så säljger vi den på blocket eller så tar vi helt enkelt med oss den om det saknar i den nya lägenheten. Men just nu trivs jag bra här. Det är litet och det kommer att vara ännu mindre när skatt kommer. Men nej det får bli Västra Holmgatan 8 ett bra tag till!

Ska käka lite snart och sedan beger jag mig en sväng upp till gamla tanten mormor! Innan jag går hem för att fixa mig. I kväll ska den gravida tjejen ut på festligheter! Sanna och Bella fyller 25 år så dem ska ha 50 års fest på Lingon i kväll! Ska bli riktigt trevligt. Dock vet jag inte hur jag ska klara av att hålla ögonen öppna. Är ju inte piggast i stan nu mera! Men ska bli grymt skoj att träffa alla!

Det gick inte

Å en ledig dag en dag då jag inte måste passa några tider alls. En dag då jag får sova hur länge jag vill. Det var länge sedan. Jag hatar att upp tidigt. Och var så glad att jag kunde få sova ut. Men när tror ni jag vaknar jo vid 8. Då jag i vanliga fall sover till 8-8:20 men när jag ska upp dom tiderna då jag måste är det skit jobbigt. Men inte i dag när jag väl fick sova längre. Kan man bli lite så där arg över det?

Ska i alla fall hem till bror snart och bygga ihop hans bord och stolar som han och syster köpte förra veckan. Så nu är det inte så mycket kvar innan den är färdig! Så ska jag visa han hur hans tvättmaskin funkar också. Sen skulle han laga lunch och bjuda på!

I kväll ska jag, M och Sofie hem till Emelie och Fatih och deras lilla svurk som är lite mer än 2 veckor gammal! Ska bli så mysigt.

Aubergine

Så är bebisen lika står som en aubergine

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpennning (tidgare havandeskapspenning) från 60 dagar innan beräknad förlossning. Vill du kunna planera i god tid kan du skicka in din ansökan om gravidpenning redan nu till försäkringskassan.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Längtan efter dig

Var hos läkaren i dag för att få intyg på att jag inte kunde göra praktiken nu. Och det var nog tur det! För jag har just nu lite foglossningar som kan bli värre. Sen har jag sammandragningar. Har även förvärkar och isches! Så rådet jag fick från läkaren. Ta det lugnt! Inte gå och stå för mycket. Inte gå i trappor! Skönt att ha något att skylla på ;) i stället för att bli kallad lat om man inte går i trapprona! Haha Jag ska även inte bära tugnt! Så älsklingen bäst att du gör det mesta här hemma. Nu har jag papper på det! HIHI

Annars såg allt bara bra ut. Livmorden är så stor som den ska vara nu kommer inte bli så mycket större. Och jag fick göra ett VUL för att se så allt såg bra. Fick då även se skatt! Fick se rumpan och ryggraden och den är väldigt livlig där inne! Längtan efter dig blir bara större och större. Både jag och Baba längtar efter dig! All smärta som jag har haft och säkert kommer ha fram tills du ligger i min famn kommer vara värt det! Även att jag inte träffat dig ännu älskar jag dig mer än livet själv! Du kommer vara den finaste vi någonsin har sett. Det bästa vi har gjort! Kan dem här sista 14 veckorna rusa nu!
Du är det bästa som har hänt mig och vi väntar det bästa som har hänt oss!

Babyskydd

Vart på babyproffsen i dag och beställt babyskyddet som var beställningsvara!
Blev en Teutonia Tario Akta Graco. Även en sådan som min syster har. Men det är den som passar till vagnen som man kan sätta i vagnen med hjälp av en adapter så varför skulle jag inte köpa den! Så får vi se när den kommer
Sen när vi ändå var där så köpte jag en skötväska. Och när jag ändå håller på så köpte jag lika dan som min syster där med, det blev en av märket ryco. Men den är i bra pris och den är väldigt bra, den står upp själv och har många bra fack och har även kylväska och skötbädd.
Ja min syster får väl bara vara stolt över att hon gör bra köp så storasyster vill ha likadant ;)
Nu är det sängen kvar som vi ska få av M kompis hoppas jag man vet ju aldrig, sen är det sköttbord, som jag inte alls vet hur vi ska lösa men ett bra tag kvar. Fast jag tycker det är så skönt att ha allt färdigt. Att dela upp det ekonomiskt plus att man vet ju inte om man kan göra sådant i slutet!

Snurrigt

Jag hänger inte riktigt med i svängarna på skolan. Känner att dem knappt vet vad dom gör eller pratar om.
Håller ju på med kursen vård och omsorg och i den ingår det 5 veckors praktik men jag som börjar få ont ska till doktorn i morgon för att bli sjukskriven för APU så jag kan göra den efter i stället. Känner att jag vill göra ett bättre jobb från mig än bara stå jämte och kolla på och inte kunna göra något.
Men som sagt läkartiden är ju i morgon innan dess vet jag ju inte om jag kommer bli sjukskriven eller inte.
Sen ska jag läsa en annan kurs i stället medans dom andra är på sin APU. En kurs jag skulle ha läst i augusti men som någon lärare hade gjort fel så jag läste en annan kurs som jag inte skulle läsa än. Men men! Nu kan jag göra den undertiden och jag har ju halvt gjort den eftersom den kursen är snarlik den jag gjorde i stället.
Men allt är så snurrigt innan allt kommer falla på plats. Skulle prata med SYON från vägledningscentrum på tisdag tillsammans med min mentor men då är inte syon på plats. Så har mailat henne så får vi se helt enkelt om jag får svar på dom frågorna innan tisdag så jag kan prata med min lärare och alla pusselbitar faller på plats.


Puls att i dag har jag fixat lite med föräldrapenning som även det är en stor djungel! Herregud varför kan det inte vara enkelt. Kan bara tänka mig sen när jag måste krångla med CSN och FK innan allt är klart!

Som det ska vara

Sorry för dålig update. Men har inte riktigt orkat med att blogga!
I förr går så sa M något som jag verkligen gillade och så även i går!
Då sa han det är jag som tar hand om hemmet mer än dig! Jag diskar, tvättar, lagar mat och städar (inte hela tiden, men han gör nog mer än vad jag gör) Så försökte jag flika in att ja men jag är ju gravid. Ja fast jag kände dig innan du var gravid och då var du lika dan. Jaja! Ska skärpa mig! Tur att du älskar mig så mycket! Har man inte en underbar man.
I går när jag kollade på skötväskor som är den största djungel någonsin så frågade han vad jag gjorde. Och så sa jag att jag kollar på skötväskor för du gör ju inte det.
Då svarade han nä du shoppar jag jobbar!
Vilken bra man jag har! Han har förstått hur jag vill ha det!


(Nu är det inte så farligt som det låter, jag är också snäll)

RSS 2.0