Kommer ni ihåg?

Kommer ni ihåg att jag skrev om handikappsparkering och min syster förra veckan?
Jag skrev in till JP(Jönköpings posten) och skrev min ilska. Efter som det ofta är gubbar som yttrar sig så hoppas jag och tror att många av dom läser. Så jag hoppas dom får en smäll käft. Nästa gång tar jag reg nr och ringer upp ägaren. Ska dom leka p-vakt så kan jag leka något annat. Nu ska det hela ta slut!
Här är annonsen som är med i JP i dag


En fin vän!

Har en mycket fin vän som jag saknar så mycket!
Du är allt en underbar vän!
Midsommar 2010 på Palm Beach

.


Snart februari

Yes äntligen är det februari i morgon! Månaden jag har längtat efter så länge.
Har inget roligt att berätta i dag. Så vet inte om jag orkar uppdatera er om något speciellt.


Har ätit världens godaste soppa i dag. Länge sen jag gjorde den. Falsk räksoppa heter den! M älskade den också!

Svar till Maria

Fatta va många goa vårpromenader du kommer kunna ta med lillen sen! Februari-morsan där ;). LYX!


Svar: eller hur och vilken tur att jag vet att du älskar promenader runt munksjön med mig så då får du allt följa med :)


Snurrig

Ja dom säger att man kan bli lite snurrig av att vara gravid.
Och jag var så säker på att vi skulle vara hos Bm i dag men när vi väl sitter där uppe och hon är 10 min sen kollar jag på lappen. Och inser att nej vi ska vara där i morgon. Vi tassade ut så ingen märkte det. haha!
Men vi fick oss en underbar promenad upp till bm i det fina vädret. Nu längtar jag tills jag kan gå lång promenader och njuta i solen!
Så i morgon går vi en tripp upp dit igen!

.


Dags för ett besök igen

Å vilket fint väder vi har i dag. Och snart är det dags för att bege sig till bm för ett besök. Väldigt ofta där nu. Men så är det ibland. Vi har bestämt oss för att ta en promenad upp dit i dag i det fina vädret. Kanske mjukar det upp något.
Ännu en natt from hell. Många kisspauser och ont när man rör sig! Jaja allt för dig min skatt!


M ringde ett samtal till Ams innan och han var så nervös. Haha! Sen var det ju en norrläning så han fattade inte så mycket heller av hennes dialekt. Men satt jämte och hjälpte han så det gick bra. Det är bra om han försöker lite själv tycker jag!

Hoppas ni alla får en fin måndag!

Recept på tekakor

Har fått in lite önskemål på receptet pe Tekakorna. Så här kommer dom jag gör!
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
12-13 dl vetemjöl




Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut med lite degspad. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt i bunken ca 30 min.
Knåda degen på mjölat bakbord.


Rulla ut 2 längder. Dela varje längd i 6 eller 8 bitar och forma runda bullar. Kavla eller platta med handen ut dem till tunna runda kakor. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Nagga takakorna med gaffel. Jäs dem under bakduk i 30 min


Grädda i mitten av ungen
I 225 grader
I 10-12 minuter!

Kan tro han fyllde 30

Så som han blev uppvaktad i går så kan man tro han fyllde 30. Men det dröjer ju ett år till!
Vi behövde nya kaffemuggar så det fick han av mamma och pappa!
Han fick även tvål och deo så han skulle lukta gott!
Utav mig fick han engångsrakhyvlar på morgonen
Jag skämtade med han och sa att jag inte hade råd med en rak apparat som han egneltigen önskade sig!
Men när resten av familjen kom fick han ju så klart en rak apparat! Den var ganska så dyr så dem andra fick vara med på den i ett hörn! Nu kan han raka sig med stil!

.


Älsklingens födelsedag!

Som tidigare inlägg sa så är det ju älsklingen födelsedag. Och hans mobil har ringt i ett typ. Många som har sagt grattis! Han fick en stor frukost på sängen. Han fick även en lite present. Mest för skoj skull. För han ska få en finare present senare. Så berättar sen vad han fick. I fall han skulle få för sig att läa här.

Vid 16 kommer familjen hit på fika. Ska bli mys. Då blir det bullar kakor och tårta. MUMMS!

Min natt har inte vart så mumms. Har vart vaken stora delar av natten. Haft ont överallt. Men ingen bebis här inte. Jag hoppas på att jag får åka in i kväll kunde det vara en bättre födelsedags present än att värkarna börjar ordentligt på ens födelsdag! Du är så välkommen!
Så här glad är älsklingen i dag

Grattis!

Idag är det ingen vanlig dag i dag fyller världens finaste älskling 29 år!
Det firar vi med frukost på sängen!


Sömn

I natt fick jag faktiskt sova ganska bra.. Behövde bara gå upp 2 gånger i natt. Det var så skönt att vakna upp nästa utvilad och jag kunde tänka mig att börja maratonloppet. Men det vill inte skatt.
Men nu är jag galet trött och det blir nog en tidig natt idag. I morgon måste jag ju vakna lite tidigare då min stora älsklingen fyller år. Han blir hela 29 år. Men man kan tro att han är 5 i dag, dagen innan han fyller år. Han frågar hela tiden vad han ska få. Och letar paket.
Vet att han kommer bli så glad över sin present. Så i morgon ska vi har gäster på fika. Hela familjen kommer och även mormor och farmor.


I dag har M vart och hjälpt sin vän att flytta och det märks att han har vart i från mig en hel del i dag för han springer och pussa på mig hela tiden nu. Jag undrar hur många pussar han ger mig på en dag egentligen! Min lilla pussgurka. Å vad jag ser fram emot att se han med våran son! För övrigt var han sur en stund när hans lag förlorade mer dålig förlorade får man nog leta efter!

Lova att lägga ut receptet på tekakorna i morgon!
Förra året när han fyllde år!

Fotboll

M sitter i köket och kollar på fotboll. Och det är aldrig tyst när han gör det. Och i dag tror att dom håller på att förlora hans lag för i dag sitter han där inne och svär och skriker, slår i bordet.
Han pratar verkligen med sig själv där inne. HAHA hur kan fotboll vara så viktigt? Visst jag älskar också fotboll och ishockey men hallå.. Ja bara han inte håller på lika mycket när bebis har kommit!

.


Mormor

Våra barn kommer ha världens bästa mormor! Längtar så till skatt får se sin mormor första gången.
Han har redan fått massa fint! Men det bästa är att han kommer få underbar kärlek av sin mormor
Och i dag fick han denna fina dregelhaklappen från pippi från min älskade mamma!

 


Färdigt

Äntligen är jag färdig med alla uppgifter och ska nu skicka in dom. Nu ska jag bara öva till provet som jag tänkte ha om 2 veckor. Hoppas jag orkar ta tag i det mer än sista dagen typ. Som det brkar bli. Men skönt att kursen blir klar sen!
Ska även till läraren på tisdag och prata lite.
Få se om vi får klarhet i allt med CSN och alla kurser som jag har gjort och dem jag har kvar.
Nu behöver jag inte tänka mer på detta i dag!

Tekakor

Dom säger ju att man ska äta mycket kolhydrater nu inför förlossningen. Och bröd är ju inte fel att äta.
Och nybakade tekakor är ju inte så dumt. Så har precis mumsat i mig nybakade tekakor.
Känner mig så huslig när jag bakar det. Kommer nog bli en vana. M älskar dom och jag älskar dom. Och det är skit smidigt!

Fredags mys

Nu är lägenheten ren igen och tvätten tvättad. Har precis försökt duscha gick inte så bra dock. Och tänt några ljus. Så nu intar vi fredags mys. Ja det är allt lite extra även för oss som går hemma hela dagarna.

Både jag och M har väl fått en lite bättre dag. Men visst jag är nog mest på dåligt humör. Men det beror på all min värk överallt och ingenstans.

Och ingen serie har kommit ut i dag. Vad händer med revange och Grey´s? Och inga filmer att ladda ner och inget på tv. Blir nog en tidig natt i dag! Då jag har hållit i gång hela dagen.
Ställde mig på vågen innan och hade gått ner 3 kilo! Herregud. Hoppas det börjar rasa sen!

.


Dåligt humör

I dag är både jag och M på dåligt humör.
Han börjar nog bli riktigt uttråkad och jag vill bara vila så jag kan ju knappast underhålla han!
Det blir väl bättre sen. Hoppas han får jobb snart också så han kan komma i gång lite!
I dag är det fredag och som vanligt så är det ju städ och tvätt dag här hemma. Och så även i dag!
Helt sjukt vad dammigt det blir när man är hemma så mycket.
Ha en bra fredag allihop!

Saknad

Ibland saknar jag min svarta lilla lurviga älsklingen extra mycket. I dag är en sådan dag. När jag har ont i kroppen och lite deppig så är saknaden störst.
VARFÖR? Vill ha han här hos mig.
Kan fortfarande inte förstå beslutet!
Min älskade fina vän!

.


Stammis på MVC

3 gånger har vi vart på mvc denna veckan. Ja vi börjar bli stammisar. Men en av gångerna var vi ju bara på föräldrakurs!
Om jag bara hade haft en lugn period i min graviditet så jag kunde fått mysa hade jag vart nöjd.
men att först börja med att må illa i 12 veckor till att få foglossningar och sammandragningar till att ha förvärkar, ont i magen huvudet, ont i hela kroppen så får det mog att inte vilja bli gravid igen. Allt är bara ett h****e just nu och jag är så trött. Illamåendet har kommit tillbaka och jag kan inte sova på nätterna.


Efter mvc där jag var nära på att svimma. Så åkte vi in till city för att äta lite. Och M tyckte han behövde en jacka. Han köper jackor hela tiden typ. Men han hittade en frin från new yorker för 99:- nu får det vara slut med shopping av jackor för han. Han frågade om jag inte ville ha några kläder.. ööö jo men lönt att köpa nu liksom? Nä bättre att vänta.
Var uppe på Lindex en sväng då hittade han en jätte fin mys dress som han ville köpa till bebis! Så nu har ännu mer kläder!
Visst var den fin?

Handikappsparkering

Något som gör mig så jävla arg! Det är när jag är i väg min syster som har handikappsparkerings tillsånd pga hennes sjukdom. Man kan inte bara få ett tillstånd så där utan det krävs att man verkligen behöver det. Min syster tycker det är lite jobbigt att visa att hon behöver det.
Man kan absolut inte se det på henne. I många ögon ses hon som en frisk lat ungdom som ställer sig där.
Många ÄLDRE kollar konstigt på henne, några öppnar till och med käften och säger en hel del elaka saker. Och då är det bara äldre.
Senast i dag så var det en gubbe i en mercedes som åkte förbi när vi klev hur bilen att ja det där är en handikapps parkering. Ja sa min syster det vet jag kolla gärna i fönstret där framme. Då åkte han i väg. Jag hann inte ut för hade jag gjort det så hade jag stannat bilen. Bett gubben kliva ut och sedan kollat skylten och berättat varför hon har det.
Men det hemska hände för några år sedan. När hon ställde sig på en sådan parkering. Då står en gubbe på andra sidan väg och skriker. Jag hoppas du blir sådan. Alltså handikappad menade han. Å jag blev så jävla arg. För vem vet det kanske precis sådan hon blir. Så jag skrek att ja det är precis så hon kanske blir din jävla gubbe. Nästa gång innan du öppnar din mun så kolla gärna upp fakta först om du nu ska vara så duktig!
Det är inte kul för min syster att alltid få höra detta. Att jämt behöva visa för folk att hon har tillstånd. Att försvara sig själv. Och att behöva bli uttittad.
Sen vet jag att det finns ungdommar som ställer sig på sådana parkeringa för att dom är lata dom ska bara göra ett snabbt ärende. Men det finns även äldre som också gör det. Skriker ni gubbar lika mycket till dom? Är ni några vakter som jobbar gratis?
För fan låt min syster stå på en sådan parkering utan att behöva förklara sig... Ska vi behöva skriva på hela bilen att hon har det och att hon har en sjukdom!

.


Ikea Mys

Haft en mysig dag på Ikea med syster och bror och Leon. Började besöket med lunch och man ska ju inte klaga på priset i alla fall. 27 kr för mellan köttbullar.
Sen gick vi runt och kollade. Köpte lite små saker till bebis.
Sen begav vi oss för att köpa semlor. Japp nu har jag även testat bernads semlor och detta var min 6 semla för i år. Än så länge ser det ut så här
Ica Maxi **
Malmborgs ****
Napoleons ***
Gilberts ****
Bernads ****
Har några fler att testa!
Sen åkte vi hem till mamma och pappa och fikade. Nu är jag hemma och är helt slut. Ska besöka min bästa vän duschen nu. Så det onda i ryggen släpper lite i alla fall!
I kväll är det dags att njuta igen. M ska i väg och träna ju-jutsi!
Själv hoppas jag på att kunna sova tidigt i natt då jag är sjukt trött. I morgon är det besök hos bm igen. Få se vad hon säger!
Själv hoppas jag på att allt går framåt nu!

Trodde det var dags!

Trodde allvarligt att det var dags i natt. Precis när jag skulle sova så fick jag ont i hela magen, en blixtrande värk kom från båda sidorna och jag var tvungen att andas som jag har lärt mig. Skit bra med profylax. Magen var sten hård. Det höll i sig i någon minut sen släppte det. Gick på toa och känner efter ett tag samma smärta. Lägger mig ner och andas så där fint tills det släpper. Sa till M att det är nog bäst att han försöker sova lite för vem vet. Somnade också till slut. Men vaknade ungefär 1000 gånger i natt. Inget mer hände. Mer än att jag har mått illa hela natten. Och nu på morgonen har jag molande värk i ryggen och smärta i magen.
Ingen bebis i alla fall!
Min kropp spelar mig ett spratt och jag blir tokig.

Snart ska jag fixa mig själv för att sedan bege mig till Ikea. Ska bli skönt och göra något och tänka på annat!

I dag är mosters älskling 8 månader. Helt otroligt vad han har blivit stor!


Tyst kanske!

Jag funderar på en sak om jag stänger ner min blogg och min Facebook. Ber andra att inte skriva något om mig. Bli lite anonym.
Hur skulle ens vänner då få reda på hur jag mår, hur min graviditet är, när jag har fött.
Jag älskar att blogga mest för min egen skull för att kunna gå bak i tiden och läsa vad man gjorde just den dagen. Eller läsa vilka känslor man hade den första veckan med M.
Även att kunna ge råd och tips i från min blogg till andra.
Men det är grymt tråkigt hur folk slutar höra av sig för att bara visa att dom finns. För dom vet ju redan allt.
Men jag har faktiskt slutat skriva om allt. Innan var jag mer öppen och skrev ofta i bloggen. Nu kommer inte ens hälften med.
Jag vill heller inte sluta blogga i denna blogg och bara blogga i den hemliga för det är kul när folk väl kommenterar. Det är kul och se att det är så många ändå som läser min blogg.
Men det skulle ju heller aldrig skada att få ett sms av någon vän som bara säger hej. Så man vet att dom bryr sig.

Som sagt har jag ju börjat rensa bland vänner då många gjort mig väldigt besviken. Och mycket under min graviditet. Då märker man vem som verkligen finns där. Jag behöver inte 100 vänner jag nöjer mig med få som verkligen finns där när man behöver dom. Som finns där natt och dag. Än är rensningen inte slut. Och jag vet att nya vänner kommer att komma. Och att gamla vänskap kommer byta ut med ny vänskap. Nyfunna vänner som redan har fått min respekt och min kärlek. Vänskap kan växa snabbt och den kan även förstöras snabbt.


Extra koll

Har ju haft en sådan hemsk huvudvärk nu i några dagar. I dag var den värre. Jag var yr och det svartnade framför ögonen på mig. Så ringde till BM och fick tid senare på dagen. Skönt att det fanns tid.
Men alla värden såg bra ut så inget att ora sig för. Men mår fortfarande inte bra. Ska dit på torsdag igen för en extra koll!
Hon sa ja om du inte ligger inne då. Haha ja det vore det bästa. Då jag har så ont. Men med min otur på typ allt när det gäller denna graviditet kommer jag väl ha dessa förvärkar och gå över.


I morgon är det Ikea som gäller med syster och Leon. Även bror kommer dit efter hans jobb så ska vi äta lunch! Skönt att ha något att göra. Har bara legat i soffan och vilat i dag efter besöket.

.


Inget plugg

Blev inget plugg i dag. Måste i väg på något annat i stället. Och jag hoppas det betyder något bra.
För nu är det riktigt jobbigt.

Seriöst hur känns förvärkar och hur känns värkar?


Föräldrarkurs del 2

I dag var det dags för föräldrarkurs del 2. Och i dag hade vi en BVC sköterska som kom och berättade om vad som sker efter förlossningen. Och hon pratade en massa om amning. Jag som älskar jordgubbar har hört att man inte får äta det när man ammar. Men det får man visst men inte en liter kanske. Det tackar jag för. Jag hoppas verkligen att allt kommer i gång och att jag kan amma.

Nu njuter jag lite av ensam tid då M är i väg och tränar. 3 timmar. Å vad jag njuter. Ska hoppa upp ur soffan och göra min goda äppelpaj med knäcktäcke.

I morgon är det dags att plugga. Hoppas jag kan göra alla uppgifter så jag kan börja öva på provet och sedan få det gjort. Å vad skönt!

Här har ni receptet

.


Naturliga sätt att sätta igång förlossningen

Stimulering av bröstvårtorna

Du stimulerar bröstvårtorna genom att varsamt rulla dem mellan fingrarna eller genom att gnida dem. Teorin är att detta kan frisätta oxytocin, vilket i sin tur stimulerar värkarna och sätter igång förlossningen.

Fungerar det?

Det skulle mycket väl kunna fungera om du är redo för förlossningen. En analys av en studie som gjorts visade betydande resultat hos de kvinnor vars livmoderhals börjat tunnas ut och öppnas inför förlossningen. Hos 37% av de kvinnor som prövade satte förlossningen igång inom 72 timmar, jämfört med 6% av de kvinnor som inte prövade denna metod.

Hur gör man?

Tanken är att imitera bebisens sugrörelser, vilket innebär att du måste massera vårtgården och inte bara bröstvårtorna.

Lägg handflatan över vårtgården och massera runt med varsamt, fast tryck. Du kan behöva göra detta en ganska lång stund.

Stimulera brösten i totalt en timme, tre gånger om dagen, 15 minuter på varje bröst och byt sedan.

 

Sex

Det finns tre sätt som sex kan påskynda förlossningen: Dels kan orgasm stimulera livmodern. Kärleksakten kan också stimulera frisättning av oxytocin, vilket kan sätta igång sammandragningar. Dessutom innehåller sädesvätska mycket prostaglandiner, vilket kan hjälpa livmoderhalsen "mogna" och mjukna inför att tunnas ut och öppnas.

Fungerar det?

Det finns inte mycket stöd för att det fungerar. Alla utom en av de små studier som gjorts pekar mot att sex varken gör att livmoderhalsen mjuknar eller att förlossningen sätter igång fortare. Men det kan vara ett bra sätt att fördriva tiden på!

Ananas

Ananas innehåller mycket bromelain, vilket tros bidra till att livmoderhalsen mjuknar så att förlossningen sätter igång fortare.

Är det säkert?

Det finns inga bevis för eller emot detta. Varje ananas innehåller bara lite bromelain. Du skulle behöva äta sju hela ananasfrukter för att få effekt. Den mest sannolika sidoeffekten av detta är diarré.

Fungerar det?

Inom en del kulturer är man helt övertygad om att det fungerar, men det finns inte mycket forskning som föreslår att detta skulle vara fallet. Men att äta stora mängder ananas stimulerar tarmen och skulle därför, på samma sätt som ricinolja, kunna stimulera även livmodern.

Vilken sorts ananas bör jag äta?

Du bör välja färsk ananas, eftersom bromelainet bryts ned av tillagning och konservering.

 

Curry

Kryddstark mat nämns ibland som ett sätt att påskynda förlossningen. Det finns inga vetenskapliga bevis för detta, men det är möjligt att starka kryddor påverkar tarmen och därigenom även livmodern.

Är det säkert?

Kryddstark mat kan orsaka halsbränna och ge matsmältningsbesvär om du inte är van vid att äta det. Det kanske inte är rätt tillfälle att verkligen vara äventyrlig med maten!

Fungerar det?

Det finns inga bevis för eller emot, men många kvinnor svär på att det fungerar.

Är en sort bättre än någon annan?

Ät vad du vill! Om du inte känner för att laga mat, kan du gå på restaurang eller beställa hem.

Hallonbladste

Hallonblad kan tas som örtté eller i tablettform. Det finns inga vetenskapliga bevis för att det fungerar.

Är det säkert?

Det är viktigt att inte använda hallonblad förrän under graviditetens sista två månader. Det är därför att det kan stimulera livmodern.

Fungerar det?

Det finns inga bevis för att hallonblad kan sätta igång förlossningen. Men en studie har visat att det kan påskynda förlossningens andra skede (den aktiva fasen) och minska behovet av instrumentförlossning.

Hur gör jag?

Du kan börja förbereda livmoderns muskler genom att dricka en kopp örtté med hallonblad om dagen, eller ta en tablett. Bygg sedan upp gradvis till fyra koppar hallonbladsté eller fyra tabletter om dagen. Du kan dricka hallonbladsté under förlossningen också.

Promenader

Det är möjligt att promenader kan påskynda förlossningen. Trycket som bebisens huvud utövar på livmoderhalsen stimulerar frisättandet av oxytocin, vilket stimulerar sammandragningar. Att vara aktiv i upprätt ställning gör också att barnets huvud lättare tynger nedåt på livmoderhalsen.

Är det säkert?

Ja, men ta inte ut dig för mycket. Förlossningen är ett tungt arbete och det är onödigt att du tröttar ut dig för mycket innan det verkligen börjat.

Fungerar det?

Det finns inga bevis för att det fungerar. Om bebisen ännu inte fixerat huvudet i bäckenet kan promenader uppmuntra bebisen att lägga i sig i en bra position. Detta gör att förlossningen mer sannolikt sätter igång av sig själv.

Hur långt ska jag gå?

Lyssna på din egen kropp - det är förmodligen inte rätt tid att börja med power-walking, i synnerhet inte om du inte redan motionerat under graviditeten.

Källa: Babycenter

Jag är kär!

Tror jag har lyckats med det jag har försökt med nu i några veckor. Att vända tillbaka på dygnet!
I dag hade vi inget planerat och jag såg en söndag med noll saker att göra.
Men efter ett tag så gick M i väg och träffade en vän. Och jag följde med mamma, pappa och bror upp till syster med familj.
Och vad Leon sken upp när han såg sin släkt komma. Gullegris och jag är så kär i han.
Fikade och mös. Han sprang runt där i sin gåstol och såg så stor ut.
Vi kollade i en gammal reseväska på kläder vi hade när vi var små. Så plockade med mig lite kläder som jag ska tvätta.


Längtan efter min son är blir ju bara större när man får se vad som kommer komma ut.
Folk undrar om jag är nervös inför förlossningen. Men jag är inte ett dugg nervös. Jag tycker bara det ska bli så skönt att bli människa igen!
Senaste dagarna har huvudvärk varit min ovän! Och jag har druckit så mycket vatten! Det leder ju till att jag blir kissenödig och med mini blåsa så måste jag gå ett x antal gånger på toa. Så jag ljuger inte om jag går varje kvart. Speciellt på kvällen!

Duschen är min bästa vän! Då det är så skönt när man har ont i ryggen stå där under med värm stråle. Men vad jag skulle vilja ha badkar. Jag dör! Nästa gång blir det ett måste. Plus att jag vill att mitt barn ska kunna bada. Jag vet själv när jag var barn och vi badade varje fredag. Något vi alla längtade efter varje fredag! Den traditionen vill jag föra vidare.

I morgon är det dags för föräldrakurs. Och i morgon ska vi få veta mer om BVC! Ska bli skoj att träffa dom andra igen! Och få mer info om allt.
Ett sådant här kanske

Vattenmelon

Nu är du stor som en vattenmelon och större frukt blir du inte.. Shit ska jag kläma ut en hel melon!

Oil o Vinäger

Min mamma är helt fast i den butiken. Hon älskar att gå där inne och testa olika saker.
Hon har fastnat för en vinäger som är gjord på fikon och daddlar.
Och innan jul fick jag en lite flaska med det. Och jag kan säga att jag kan inte leva utan den på min sallad nu!
Det är så himla gott!
I dag ska jag testa och marinera med den också så får vi se hur det samakar!

Award

Jag har fått en Award av min barndomsvän Lina!

Tack så mycket Lina det var väldigt snällt!
Lina är en barndomsvän till mig. Vi gick i samma lekis när vi var små. Men vi både på olika områden så efter lekis umgicks vi inte så mycket. Men 13 år senare fann vi varandra igen på internet. Kommer inte ihåg om det var facebook eller Lunarstorm. Men vi började prata med varandra igen. Hon hade flyttat till Malmö. Och en kväll satt vi och pratade med varandra via MSN och hon sa att hon skulle i väg på fest så frågade jag på skoj om jag fick följa med. Ja sa hon. Och efter 1 timme satt jag i bilen på väg till Malmö för att möta Lina efter 13 år. Ganska häftigt faktiskt. Efter det har vi gjort en massa roliga saker. Nu har det dröjt allt för länge sedan vi träffas. Men en tur ner till Malmö någon gång blir det. Och då kanske vi träffas igen för en fika och jag får chansen att se hennes dotter!


1. Tacka den som gett dig utmärkelsen och länka.
2. Skriva ned de fem bloggar som man vill lämna awarden vidaretill och låta dem veta det genom att lämna en kommentar hos dem
3. Till slut hoppas man att de utvalda vill lämna awarden vidare…


Jag vill lämna till vidare till:

Anna
Tina
Maria
Mikaela
Maria

Jag blir alltid lika glad när ni har uppdaterat! Hade kunnat anmäla fler men fick bara välja 5!

Syster tipsade

Min syster tipsade mig om en film som jag inte hade sett. Tack för den var faktiskt bra.
Kolla in den om ni vill se någon thriller!

.


Tog på krafterna

Det tog på krafterna att baka i morse. Fy vad jag var trött efter frukosten. Orkade knappt ha uppe ögonen! Jag vill hitta på något med M i dag. Men fick bli soffan hela dagen. Här har jag legat och kollat på tv, sovit och surfat. M har suttit vid sin dator.
Fast man får väl säga att det är bra om vi vilar upp oss och inte gör så mycket för snart får vi ingen egentid. Snart försvinner dagarna lika snabbt som dom börjar.
Vill se på någon film i kväll! Men känns som jag har sett. Alla filmer som finns. Kan det inte komma ut några nya filmer snart?


Och snöar gör det. Men det är bara mysigt. Så länge den försvinner tills det är dags för barnvagns turer. Då vill jag har snöfria gator!

Hoppas ni alla har en fin lördag!
Och har ni bra tips på någon film så säg gärna till!
Sista kortet för säsongen 2009! Innan jag skulle lämna min älskling och inte se han 1,5 månad

Uppdatering på när?

Jag hoppas att Dolken har rätt. :) Ni som inte har gissat av alla 250 personer som läser min blogg varje dag kan väl göra det! :)

5 Februari
Christoffer Dolk 3220g
6 Februari
Lisa Peterson
11 Februari
Hamza Turkoguz 2900g
12 Februari
Anna Forsberg 3357g
13 Februari
Sofie Holmbom Celikkiran 3478g
14 Februari
Johanna ????g
Tina Söderkvist 3790g
Anna Karlsson 3250g
15 Februari
Anna Gustafsson 2940g
CeciliaLindberg 3912g
16 Februari
Robert Örneling 2700g
17 Februari
Mustafa Subasi 3200g
Zandra Örneling 3550g
Sandra Johansson 3100g
18 Februari
Lina Maxedius 3840g
Fredrika Karlsson 3785g
19 Februari
Esther Sverrisdottir 3750g
Marika Lindström Karlquist 3945g
20 Februari
Sara Sztark 3553g
Maria Jansson 3650g
Mormor
21 Februari
Josefina 3850g
Monica Ucak 3820g
Josephine Aydin Bendroth 3410g
Linn Bertels 3750g
22 Februari
Olivia 3180g
Lillemor Örneling 2900g
23 Februari
Marie Nylén 3710g
Jennie Ullsätter 3650g
24 Februari
Therese Karlsson Sari 4010g
25 Februari
Lindah 3700g
Therese Örneling 4090g
Marcus Örneling 3015g
28 Februari
Emma Öral 3680g
29 Februari
Karin Canpolat 3618g
Mikaela Nilsson 3720g

Bästa Lördagsmorgonen

Ja i dag har jag vaknat upp till en av världens bästaste lördagsmorgon!
Började med att jag läste det här! Har man inte världens finaste vän?
Sen gick jag upp och bakade tekakor. Som vi precis har ätit till frukost! HUr gott som helst. M vill att jag ska upp varje morgon och baka. Haha ja det kan han ju drömma om!
Och nu tar han hand om kaoset i köket! Å vilken bra start på en lördag detta blev!
Så har även våran älsklings plutt haft ett gympa pass nu på morgonen! Så vi har fått se hur han rör sig där inne i magen <3

Inte alltid som man tänkt sig!

Hade inte tänkt mig dag skulle bli så här. Men den blev ju kanon. M var trött och sov som en gris. Så när jag fick ett sms om att hon och Leon var hos mormor så gick jag dit. Sen blev det fika också. Och vågar jag säga att jag åt min 4 semla för i år. Och att det är 3 semla för i år. Haha! I dag åt jag den godaste hitills. Köpt hos Gillberts!

Varning för att jag klagar mycket!

Nu vill jag att han ska komma ut. Jag är så trött på detta. Mest för att jag har så ont av det. Jag har verkligen jätte ont. Har problem att komma upp ur soffan och sängen för det gör så ont i magen. Jag vill inte klaga. Men jag orkar inte mer. Det finns så mycket annat som gör ont. Det är inte bara jobbigt ont utan riktigt ont. Ja jag hoppas ni förstår hihi! Men om det ändå fanns något som gjorde att jag kunde få ut han nu.. Och kunna leva normalt igen!
Mådde så illa innan och var jätte yr och kunde inte fortsätta laga mat! Tur M är där som en räddande ängel.. Är inte utvilad för 5 öre då så fort jag vänder mig om så vaknar jag för att jag har ont. Jag måste kissa hela tiden.. Ge mig min son nu!

35+6

Bilden tagen i dag. V.36 (35+6)

 


Oroliga

I går gjorde vår lilla älskling oss nervösa. Jag hade inte känt han så mycket, nästan ingen ting.
Så på kvällen när vi skulle sova så berättade jag för M och han blev orolig. Bad han sjunga lite för skatt och puffa klappa mig på magen. Och vips så började han puffa runt där inne.
Man blir ju så orolig för allt nu.
Men i dag har jag känt han nästan hela tiden känns det som.. Han puffar ovh sparkar mih hela tide. Han tar igen allt från i går.

En bra start

På en fredag och se att det bara är 10 % kvar!

 


Tyst!

I dag har min mobil varit väldigt väldigt tyst! Jag och Karin som också är gravid skickar sms på whatsapp varje dag minst en 100 sms. Men hennes mobil ville inte vara snäll mot henna i dag så den har inte funkat! Och det har varit så tyst i dag!
Tror även våra män har varit nöjda över hur tyst det har varit. Men som gravdia händer det mycket som man måste prata om! Skönt att jag har henne under graviditeten!
Nu ska jag i alla fall ta och försöka sova tänkte jag! Och hoppas på bättre sömn i natt!
Natti natti!

Ugnspannkaka

Har precis ätit ugnspannkaka. M första. Och han älskade det. Det blev utan fläsk i. Men det är lika gott ändå!
Nu är kylen fylld och en massa gott i skåpen.
Väntar på att B.L ska börja. Sen blir det nog sängen... Och hoppas på bättre sömn i natt!

Känns skönt att födda i Jönköping

På Länssjukhuset Ryhov i Jönköping var det bara 3 procent av förstföderskorna som fick svåra bristningar.

– Tidigare såg vi att vi låg för högt och kände att vi ville göra något för de här kvinnorna eftersom svåra bristningar påverkar hur kvinnan upplever sitt hälsotillstånd efter förlossningen, säger Gunilla Sjöberg, barnmorska och vårdenhetschef på förlossningen på Länssjukhuset Ryhov.

Ryhov har satsat på att utbilda förlossningspersonalen i att hålla emot när kvinnan krystar. Sugklocka används sällan och med stor försiktighet i slutfasen av förlossningen. Det är också ovanligt att kvinnor klipps i underlivet, tidigare klipptes var tredje.

– Vi vet att vi ligger lågt i landet nu och det är bara att uppmana and­ra att ta frågan om bristningar på allvar och arbeta med den, säger Gunilla Sjöberg.

Danderyds sjukhus utanför Stockholm hör till förlossningsklinikerna med högre andel bristningar bland förstföderskorna. Chefsbarnmorskan Nicole Silverstolpe tror att det beror på att många av patienterna är äldre men också på att personalen har blivit bättre på att rapportera bristningar. I Danderyd är man imponerad av resultaten på Länssjukhuset Ryhov och personalen strävar efter lägre siffror.

3 besöket

Så har vi gjort det tredje och sista besöket hos läkaren för den här v. Himla mycket spring hos läkare denna veckan. Först BM, sen var M hos läkaren i går och i dag var jag hos läkaren.
Känns skönt att höra när en läkare säger att jag är väldigt smidig för att vara höggravid.
Känner mig ändå ganska smidig.


I dag är jag mega trött. Sov as dåligt i natt. Vaknade flera gånger. En gång vaknade jag till av att M spelade spel på sin mobil kl 04.00 han kunde heller inte sova bra i natt. Jag hade många drömmar. Och drömmde om vår underbara son! Vaknade vid 12. Men är knappst utvilad för sammanlagt kanske jag sov 5 timmar i natt.

Snart blir det veckohandling. Skönt att fylla upp kylen lite.

Måste säga att jag har verkligen världens bästa kille när det gäller att hjälpa mig med mycket. För nu får jag inte ens på mig strumporna längre. Det är hemskt! Men han är en räddare i nöden!

Mys

Gud va skönt det är att vila. Att få vända på sig och stänga ögonen. För att halv sova i någon timme. Vakna upp lite små groggi och sedan vara pigg.
Och sedan ha en underbar man som fixat lite lunch till en..


Gick för att träffa min kära vän Mea. Har gått en hel del i dag och det känns banne mig.
Hon fick sina naglar fixade och var inte klar så satt och väntade på henne. Gud vad jag saknar att ha fina naglar. Så fort allt blir normalt igen ska jag banne mig fixa naglarna.
Sedan gick vi till Liban deli och åt en så underbart gå middag som vanligt där. Gud vad gott det var. Och prata igen den månaden vi har missat! Mycket trevligt!

Nu ska jag njuta av lite ensam tid då M är i väg och tränar. Så gud vad jag ska NJUTA!

Efes

Fick en bild av min kära vän Anna nyss. Och jag längtar tills jag kan få ta en kall efes vid stranden!


Upp tidigt!

Att ställa kl är inget för mig. Usch vad jobbigt det är att behöva gå upp tidigt *host* kl 9:00. Men det var länge sen det var ett måste.
Men följde med min kära sambo som älskar att hitta nya fel på sig själv till doktorn. Nä men han fick en remiss till Hud så får se när han kommer dit kan ta kanske 4 veckor. Ja tänk om det är samma dag som vi åker in till förlossning. Ingen annan blir förvånad än jag!


Sen gick vi och fikade och jag intog semla nr 3 för i år. Haha sa till M att jag ska testa alla semlor i hela stan i år. Det är ett löfte. För jag även om jag behöver tänka på figuren kommer jag inte göra det än i alla fall!

Var sedan på Clas ohlson och köpte gratis saker. Älskar wrap köpte saker vi behövde till badrummet och det kostade 0 kr! Varför klaga liksom?

Nu blir det vila lite. För senare ska jag få umgås med min fina fina vän Mea som det var evigheter sedan.
En kväll för länge sedan då party flickorna var på G

Uttråkad

Jag är så uttråkad. Jag är så trött. Har velat sova i dag på eftermiddagen men tänkte bättre att sova i kväll i stället. Så har försökt underhålla mig. Men det har inte gott så bra för finns inget att göra. Plus att jag inte kan göra så mycket. Har ju ont när jag sitter upp, står upp, ligger ner och när jag går. Så ja vad ska man hitta på då!
Har lärt M att göra köttfärssås i dag i alla fall. Han vill lära sig att laga mer mat. Han kan ju enkla saker men nu vill han bli bra på annat. Så haft matskola. Det gick kanon och det smakade mumms!


Kollat på serierna som kom i dag. Och försöker hitta nya. Men hittar inga! Och inga bra filmer heller.
Blev sugen på att baka då min vän skrev att hon skulle baka något. Men vet att jag äter det i dag sen får vi slänga det för jag äter inte upp det.
Hungrig är jag också! Åt nyss lite grött men det räcker tydligen inte. För magen den pratar fortfarande med mig.

Känner att bloggen blir allt mer tråkigare då jag skriver om det lilla jag gör och det är typ inget!
Kanske man skulle ge upp och bara blogga när det händer något.

I morgon ska vi till doktorn med M! Så får vi se hur dödlig han är! Nä dumt skämt! Men han har lite problem med håret!

Usch kl är 20:46. Det är förtidigt att gå och lägga sig nu! Men vad ska man hitta på. Inget på tv heller!
Kanske ska sluta ta er tid på massa onödiga ord!

Hoppas ni har haft en bra tisdag!
Just det måste ju även skriva att i dag är det ju 1 hel månad kvar till BF! Nu kan jag inte ens säga att det är .. månader kvar utan nu får jag bara säga veckor eller dagar. Fast sen kan han ju få för sig att vara taskig mot sin mamma och stanna i 2 veckor till!

Du...

vet att du är höggravid när...



- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärrningskorna"
- När godisskålen får prioritet före middagen
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
- När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner 
efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande...
- När  sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar

Pluggar dag

I dag var det bara att gå upp ur sängen. Ingen bra sömn precis. Vaknat upp ett antal gånger i natt. Så det blev en sovmorgon i dag!
Men nu sitter jag framför datorn hos m&p och pluggar. Och det går framåt. Snart färdig med alla frågor. Som jag har planerat att bli i dag.
Sen är det bara inlämningarna kvar. 3 st. Får försöka göra en på en dag. Sen är det bara att öva till provet.
Känner att jag vill hinna klart detta så fort som möjligt!
För ibland känns det som han verkligen är på G ut haha.

Men självklart måste jag ta små pauser och kolla in face, blogg och bloglovin. Haha Men annars hade jag nog slutat för länge sedan!


Som en mamma

Körde M till ju-jutsu innan.. Och han var som en lite pojke innan han skulle in dit. Satt i bilen och var nervös. Frågade vad han skulle säga och vart han skulle gå..
Kände mig som en nervös mamma jag också.
Men det hade gått bra och han hade tyckt det var jätte roligt. Får se hur roligt han tycker att det är i morgon när han kommer ha värsta träningsvärken!


Nu blir det sängen.. Ska bara äta lite yoghurt först. Är galet hungrig hela tiden nu mera.. Kan det bero på att han har fixerat sig och det får min plats där inne?
För nu är han äntligen fixerad! Fick även se lillprinsen i dag. Då bm ville vara säker på att han var fixerad. Å så stor han är!

Semla nr 2

Intog precis selma nr 2 för i år. O vad gott det är med semlor..
Min älskade man gick i väg för att köpa en åt mig. då jag själv knappt kan röra mig i soffan. Har så ont i ryggslutet som strålar ner mot rumpan. Molande värk!
Har duschat hur länge som helst då hjälper det. Men sen kommer man ut igen och då gör det ont igen! Men men tur man har en snäll man som gör allt man ber om!


Fast ska i väg och köra han sen. Då han ska testa på ju-jutsi det är tydligen en dröm han har haft länge så det har han letat upp här i Jkpg och ska testa på det. Tycker det är starkt av han att gå dit helt själv. Han är så duktig min lilla pojk!

Besök hos BM

Hem kommen från ett besök hos bm som gick galant.
Mycket trevliga besked! Efter det tog vi en promenad hem. Kallt men skönt att röra på sig!
I dag blir det nog en soff dag. I alla fall just nu! Sen får vi se.
Hade tänkt plugga men tar det i morgon! Vet att jag kommer bli trött senare då jag gick upp tidigt!


Att bara se på sängen gör en värm och glad. Att veta att han snart är hos oss. I morgon är det 17 Januari och det menas med att det bara är en månad kvar. Vi började på 280 dagar! Nu har jag gått 248 dagar det menas att det är 32 dagar kvar. 88,6% är gjord. Det är helt sjukt!Vi började på månader, nu är vi nere på veckor och snart bara dagar!

Har funderat på om man ska göra en gipsavgjutning av magen! Och göra något fint av det! Men i så fall får jag nog göra det snart! Här är 2 förslag. En med ett fint sidenband runt eller göra en lampa av den. Ja vi får se om jag får orken att fixa detta!

Längtan blir större och större

Efter en trist och stormig helg bestämde vi oss för att ge den något ljus!
Det gjorde vi genom att härma våra vänner!
Bädda skatts säng!
Och hans vagn!
Å nu blir längtan ännu större men vilken lycka det blev efter det tirsta!
Ska väl börja skriva packnings listan till BB med snart så jag kan börja små packa. Kameran är i alla fall laddad!

Fredagen den 13!

Ja den var jätte bra fredagen den 13 inget hände.
Eller jo en av dom värsta sakerna hände i går kväll. Innan kl hann slå 0.00!
Tänker absolut inte säga vad. För det är jätte privat! Men det var hemskt!
Och jag vill tacka min fina fina vän för att du finns!
Det fanns bara en jag ville prata med och hon fanns där.
Hon erbjöd sig att åka många mil för att komma till mig.
Jag kan berätta allt för henne och även detta.
Jag älskar dig! Du är den finaste vän jag har!
Nu är fredagen den 13 över och vi bygger upp brorar som förstördes med stormen!

Det är tufft

Det är fortfarande jobbigt.
Tänk er att vara i mellan något man inte alls vill vara i mellan. Inte som att man ska välja sida för det är det ingen som begär. Men ändå försvara båda sidorna.
Precis där är jag just nu!
Det är jätte tufft! Och jag vill bara att det inte skulle ha skett! Jag ångrar orden jag sa den kvällen! Då hade det inte hänt.
Känns som allt var mitt fel!
Jag har lärt mig så mycket och funderat så mycket nu och jag vet att det är bättre att hålla käften än att öppna munnen. För folk missförstår mycket mer än vad man tror. Och då gäller det att såra tillbaka. Är det så det ska vara? Att såra folk? För man tror det var så man menade. När man bara vill ge ett tips eller sa ett skämt eller ställde en enkel fråga!
Känns även som små tävlingar hit och dit! Och jag är inte med i tävlingen! Jag kliver ur den och går åt ett annat håll! Jag har lovat mig själv i år att tänka på vad man säger, vad man gör och tänka mer på mig själv.

Saknar detta

I dag har vi underbart och perfekt väder för att ligga på en någon av strandstolarna (med kläder på) och somna in ett tag. En sol som kommer och går och värmen lagon mellan rundorna... Det är så härligt att slumra till utomhus och var lika härligt var det idag ♥

Så skrev någon på facebook innan! Från Alanya!
Och jag bara känner hur skönt det skulle vara att ligga där på en solstol med kläderna på och bara njuta av solen i ansiktet. Eller sitta på ett café någonstans och njuta!
Jag har aldrig varit där på vintern. Men jag kom dit i Mars ett år och det var hur skönt som helst! Kallt på kvällarna men i solen på dagarna var det riktigt skönt!
Vi har ju pratat om att skaffa lägenhet där någon gång och då ska jag banne mig åka dit när det gråa trista Sverige är som mest tråkigt.
Vi ska ju till Adana, M hemstad någon gång i oktober november. Då lär det också vara så där mysigt i solen!
Den första vår solen är så skön! Här doppade man bara fötterna i Mars!
Vi njöt av den underbara vår värmen och gjorde mysiga saker!

V.36 (35+0)

Så går vi in i v 36! Nu är börjar det närma sig!
Jag blir tokig av att tänka på V för man när är det då egentligen är beräknad.
Men nu är det 34 dagar kvar till BF!
Längtan blir ju bara större och större. Och jag har faktiskt lyckats njuta mer av den. Har tänkt mer positivt på det hela och det är jätte skönt!
På måndag blir det ett besök hos bm! Då får vi se hur skiten mår i magen! Om han har fixerat sig. Får även höra hans underbara hjärt ljud. Å det längtar man till varje gång. M följer med även denna gång. Skönt att ha han med. Och han vill ju gärna höra hans sons hjärtljud också. Han har redan kommit på frågor han ska ställa bm. Så söt han är!
Men när är det ok att packa BB väskan när är det ok att börja göra i ordningen sängen och allt annat? Vill så gärna börja med det nu. Men eftersom vi har liten lägenhet så tror jag att jag väntar in i det sista!
Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen

Till skatt

Det här damp ner i brevlådan häromdagen!
M blev helt galen i kepsen. Han tyckte den var så liten och söt! Och han sa att den ska han ha på sig samtidigt som jag har på mig min! Min lilla pojk sa han! Så gulligt när han sa så! 

Lördag

I dag har jag bestämt mig för en lugn och skön dag! Inget är inplanerat förutom lite handling senare.
Sen blir de mys hemma på Västra Holmgatan! Har vart en intensiv vecka. Men det gillar jag. Då går veckorna fortare!
Solen lysser fint där ute men orkar faktiskt inte gå ut i solen i dag. Har rört mig varje dag nu! Så tror det är bäst att jag vilar lite!


Hoppas ni andra får en fin lördag!

Tjejmys

I dag har jag vart hos MoP nästan hela dagen och pluggat. Känner mig så duktig. Har bestämt mig för att svara på ett viss antal frågor och i dag och dom är jag snart klara med. Sen får vi se när jag tar mig hit nästa gång och pluggar. Men jag vill gärna bli klar med kursen snart. Men den har ju inte ens börjat än utan börjar på måndag så duktig jag är.

I kväll blir det tjejmys med mamma och syster plus en kille Leon! M, bror, pappa och Chrille ska på bio Hamilton! Det var M som ville gå på den även att den var svensk. Så kul att han ville det. Sen skulle dom nog ta sig en öl!


1 månad

i dag är det en månad sen jag förlorade min bästa vän. Fy va hemskt det är. Jag tycker fortfarande det är sjukt jobbigt.
Det är jobbigt att vara hos mamma och pappa där det inte finns en sötnos som kommer och hoppar och pussar på en!
Läser en blogg som precis har fått barn och hur mysig hennes hundar är mot hennes son. Och jag vet att jag hade kunnat fått lära Bambam till att bli precis lika dan! Men jag fick ju inte den chansen!
Jag hade låtit han får snuffsa på skatt så fort han hade kommit hem från bb typ. För jag tror det är viktigt att dom känner att dom få vara med i det hela. Om jag ändå hade fått chansen att ta över bambam!
Det gör mig så jävla arg att jag aldrig fick chansen till att välja det.


Något annat som gör så jäkla ont det är att höra hur personer kan säga att det är skönt att han är borta. Hur skönt det är att slippa gå ut med hunden skynda sig hem inte bryr sig om att vara rädd att han ska göra något. Jag kallar det lathet och får det bekräftat att det var precis därför dom gjorde som dom gjorde. Jag förstår inte!
Och det värsta av allt jag fick inte bestämma att få hans aska. Jag hade så gärna velat sprida den någon stans och veta att han ligger precis där. Nu ligger han någonstans på djurkyrkogården men vart det vet jag inte.

Nästan exakt för 6 år sedan kom han in i våra liv. Han kom in som en kärleksfull liten valp. Som vi alla älskade så mycket från första stund!
Han förändrade våran familj till något bättre.
Sen dess har han alltid funnits där. Alltid varit vid min sida när jag behövde han!
När jag grät kom han upp i knät och ville finnas där.
Du kommer alltid finnas i mitt hjärta min lilla svarta älsklingen! Även kommer du få pryda min kropp!
image description
Tänder ofta ett ljus för dig! <3

Upp och hoppa

I dag var det verkligen upp och hoppa äta lite frukost och börja städningen.
Stor städning i dag. Från golv till tak i rummet och i badrummet. Så nice! Dock blir det ju lika skitigt igen. Så en till stor städningen blir det nog allt!
Fick hem lite kläder i går jag hade beställt till skatt. Så tvättar lite i dag med. Vill så gärna ta upp sängen men känns som att den kommer bli så dammig innan han hinner komma. Så nja får vänta med det.


Annars i dag! JO ska till mamma i kväll på tupperware. Älska faktiskt märket. Det är dyrt men det håller och det funkar hur bra som helst. Som tur så började jag ju köpa en sak i taget sen länge länge tillbaka. Sen får jag något ibland när jag fyller år eller julklapp. Så nu börjar det bli fullt i lagret!
I kväll tänkte jag kolla efter en sådan här!

Massage!

Älsklingen överraskade mig med en helkropps massage nyss. Å känner mig som en ny människa. Trotts att man inte kan ligga skönt så var det underbart. När han var klar sa han att jag skulle få samma varje kväll. Hade jag ju inte tackat nej till. Men vi får sr hur det blir med det.


Mat

Jag har sådan tur som har världens finaste kille som gör mat till sin tjocka flickvän!


Föräldrarkurs

Det här med att försöka gå upp tidigt är ju inte min grej. Men halv elva var ändå en ok tid i dag!
Ska snart in i duschen. Sen ska vi promenera upp till rosenlund för att gå på föräldrakurs. Det är så fint väder i dag så känner att jag måste röra på fläsket. Bm säger att det är bra om jag rör mig så mycket jag kan. Även om jag har ont! Så tänkte att vi kan ju gå upp dit i alla fall! Klarar jag inte det får jag ta bussen sista biten!


Sen blir det hem till Emelie och Fatih på fika med Sofie och barnen också!
Nu väntar jag på smottihe som M gör åt mig innan jag ska duscha! Underbara man jag har!

1 Tröjan

Så var hans tröja upp hissad i Kinnarps Arena. Alltid Saknad Aldrig Glömd
Jätte fin cermoni och deras barn är så söta! Hoppas vi får se en tröja med Liv på igen i HV!
Hormonfull som man är så sprutade ju självklart tårarna!

Tina

I dag var det upp tidigt också. Skulle upp till A6 köpcentrum för att träffa underbara Tina. Senast jag såg henne var i Oktober 2010 så det var mer en ett år sedan. När jag gick igenom a6 så gick jag och log för mig själv till jag fick se henne.
Oj vilken lycka och vilket lyckorus!
Tina hade åkt 2 timmar för att få umgås med mig. Vilken underbar vän jag har!
Det var så kul att äntligen få träffa henne igen.
Vi slog ihjäl nästan 7 timmar på Espresso house. Och det kändes som 2 kanske. Har ju hänt en hel del sen vi  träffades senast. Haft en helt underbar dag! Och nu får det inte dröja länge tills vi träffars igen.
Nästa gång blir med prinsen!
Tack underbara Tina för att du kom ner till Jönköping!
<3

Jobbigt

Det var jobbigt att börja dagen tidigt.
art trött och seg hela dagen. Var till och med tvungen att vila en stund innan. Haha
Men pluggade i alla fall 3 timmar. Sen hade jag för ont i sidan. Är det någon annan gravid person eller som vart gravid som har samma. När man sitter upp så gör det jätte ont vid sidan typ vid revbenen. Det är som att det bränner. Spelar ingen roll hur jag sitter. Min bm hade aldrig hört talas om det.


Snart blir det mat Torsk står på mat schemat. Sen blir det äntligen mästerkocken som börjar i dag.
Älskar när alla programm börjar.

Tisdag

Haft en jätte mysig eftermiddag med Emelie och prinsessan. Killarna såg man bara en stund sen satt dom i köket!
Hur gott som helst var det med semlan.. Men inte den godaste jag ätit. Men absolut inte den sista för i år.


I morgon har jag tänkt börja med normal vardag igen. Lägga mig tidigare och gå upp tidigare. Äta normalt. Och det tråkigaste av allt börja plugga. Ska göra en sista kurs nu innan bebisen vill komma ut. Och man vet ju aldrig när han tittar ut så lika bra att börja i tid. Ska sitta och plugga hos mamma och pappa så jag inte hittar undanflykter som är roligare att göra en plugga (som diska, städa eller något annat som är roligare när man ska plugga) Plus att dom har skönare data stol.

Men på tisdag blir det en liten paus från pluggandet. För då kommer en mycket speciell person och hälsar på mig här i Jönköping! Som jag längtar!

Njuta

Det har varit mycket klag om graviditeten från min sida det sista. Har ju inte haft en dans på roser under nästan hela tiden. Alltid har det varit något.
Men jag har bestämt mig att nu dom sista veckorna ska jag njuta av den. Har ju alltid drömt om att få vara gravid och alltid tyckt det vart så mysigt. Så nu ska jag inbilla mig det nu det sista.
För jag vet att jag kommer ångra mig sen när jag fått vår bebis att jag inte njöt mer.
Min kompis sa det till mig för ett tag sedan NJUT! Hon gjorde inte det och hon är besviken på sig själv att hon inte gjorde det!
Det är ju ändå ett underverk som händer i magen på en!

image description

Semla!

Vart i väg med mamma nu på för middagen. Gjorde små ärenden som blomsterlander, Ikea och Ica Maxi.
Nu är jag helt slut. Haha man orkar inte mycket kan jag ju lova.


Köpte årets första semla på Ica Maxi dag! Vi får ju gäster om ett tag. Emelie, Fatih och deras prinsessa.

Seg lördag

I dag har jag varit riktigt trött. När M väckte mig i morse vid kvart i 12 var jag helt borta. Men då hae han gjort en god frukost till mig.
Sen så åkte jag i väg en sväng med syster Chrille och Leon. Saknar Leon så mycket när jag inte sett han på ett tag. Så tar vara på tillfällerna.
Annars har det bara varit en seg dag i dag!
Och jag längtar tills jag får lägga mig i sängen igen!


Nu är det dags att kolla på gladiatorerna

Julklapp

I julklapp gjorde jag en tavla till mamma och pappa. På en sida jag hittade.

Det ända jag behövde göra var att skriva ner orden jag ville ha och välja vilket snitt och sedan skriva ut.

Älskar sådana här tavlor och kommer absolut göra en till vår son sen när han väl är född. Det som är så kul är ju att man kan ju ändra ibland eftersom det är gratis!

En kul sak att ge bort också.

Här är sidan!

 


15%

Känns som % går fortare nu i slutet. Innan kändes 5% som det tog 3-4 veckor.
Nu är jag uppe på 85% och har bara 15 kvar. Om 5% är det bara tio.
Snart bara 40 dagar kvar.
Men nu är jag riktigt trött på detta. Och vill inget annat än att skatt ska komma. Försöker hitta tecken på att det är dags. Men det är i alla fall minst 3 veckor kvar. Dumt att gå runt och hoppas. Plus att går jag över så är det 7 veckor. Usch vill inte tänka den tanken.
Nä inget roligt eller mysigt alls. Jag får klaga! Det är min blogg och det känns bättre efter!

 


Stor städat köket.

Fick för mig att frosta av frysen i dag när det var kallt ute. Det var början till att jag vände upp och ner på hela köket!
Har rengjort ugnen, micron, diskbänken, över skåpen. Ja rubbet. Nu är jag på det sista kalkar av kaffebryggaren. Har ju sagt att jag ska stor städa tills bebisen kommer. Så nu är köket färdigt. Nästa sak på tur är badrummet får se när jag får energi till det.
Sen kan man ju inte städa så när bebisen precis kommit och vill ju att han ska komma till ett rent hus.
Var även en stund hos mormor innan. Hade dåligt samvete för jag inte hade vart där på 2 veckor. Försöker ju gå en gång i veckan. Hon blir alltid så glad när man kommer.


M är i väg och tränar sen tror jag vi inviger fredagsmyset!

Mvg

Fick mycket väl godkänd på maten i dag. Det började med linssoppa, bröd och en röra med tomater och oliver som vi mixtrar ihop och vitlök. Till varmrätt blev det kycklinggryta och ris. Mumms! Till efterrätt hade vi tänkt bakvala men mamma tål ju inte nötter. Så gjorde chockladpudding. Inte så turkiskt men det var den första efterrätten M gjorde till mig.
Sen spelade vi lite okey. Och drack çay. Annars är det ju ingen riktig turk kväll.
Mycket trevligt hade vi.

M var med och lagade maten. Han ska tydligen börja laga mat säger han.
Fick även tulpaner av mamma och pappa. Älskar att tulpan tiden är på väg.


Turkisk middag!

Jag och M har vänt på dygnet helt. Somnar vid 2 kanske och vaknar vid 12. Blir att jag äter frukost vid halv ett. Och när ska jag då äta lunch? Så blir bara frukost och middag!
Men på måndag ska vi ändra på det.. Det funkar inte och göra så här!


I kväll kommer mamma och pappa vi ska bjuda dom på turkisk middag. Få se om jag lyckas med det turkiska köket. Är ju inte så van. Och M kan ju inte laga mat!

Gratis är gott

Det finns en app som heter Wrapp
Skrev i går på facebook att alla som har en smartphone borde skaffa det. De var en hel del som skaffade det. Men detso fler desto bättre.
Så vad är Wrapp!
Det är en app som är gratis. Där man kan skicka presentkort. Det finns visa som är gratis sen finns det även så man kan köpa och skicka presentkort om någon fyller år eller precis fått barn ;)
Det som är tråkigt är att man kan inte välja hur som helst vilket presentkort man kan skicka och till vem.
Men det ändras varje dag!
Som i går kunde jag inte skicka gratis till någon men i dag kunde jag skicka till några och då kan man välja bara bland vissa.
Dom man vill köpa kan man alltid välja.


Än så länge har jag fått på granit, Em möbler, laredoute, Hope och något mer.
Så kan ni skicka Clas ohlson eller polarn och pyret så vore jag glad om det kommer upp som gratis.
Detso mer som är medlemar desto oftare kan man ju få presentkort.

Presentkort man kan välja på bland annat är:
Cervera, Indiska, stadium, Björn Borg, Em möbler, Granit, JC, elgiganten och många fler.

Så har ni smartphone skaffa WRAPP

Nu är julen borta

I går städade vi ut julen. Älskar när den väl kommer in i hemmet men gud vad skönt när den väl försvinner. Så nu är det rent och fint och inte en massa pynt överallt.
Dock ligger tvätten kvar i påsarna sen i går orkar inte ta hand om dom.
Men ska snart göra det.
Mår inte så bra. Även att vi sov till 12 i dag så är jag så trött! Skulle kunna sova hela dagen om jag fick.


I dag blir det handling då mamma och pappa kommer hit på turkisk middag i morgon. Vi blir ju bjudna till dom hela tiden så nu vill vi bjuda igen. Ska bli mysigt!
Sen ska vi även hämta ett skötbord som jag hittade för 50 kr. HUr bra är inte det??

Uppdatering på när?

Det är några st som har gissat men det är inte alla av mina vänner. Kom igen och gissa.

5 Februari
Christoffer Dolk 3220g
11 Februari
Hamza Turkoguz 2900g
12 Februari
Anna Forsberg 3357g
13 Februari
Sofie Holmbom Celikkiran 3478g
14 Februari
Johanna 3585g
Tina Söderkvist 3790g
Anna Karlsson 3250g
15 Februari
Anna Gustafsson 2940g
CeciliaLindberg 3912g
16 Februari
Robert Örneling 2700g
17 Februari
Mustafa Subasi 3200g
Zandra Örneling 3550g
Sandra Johansson 3100g
18 Februari
Lina Maxedius 3840g
Fredrika Karlsson 3785g
19 Februari
Esther Sverrisdottir 3750g
Marika Lindström Karlquist 3945g
20 Februari
Sara Sztark 3553g
Maria Jansson 3650g
21 Februari
Josefina 3850g
Monica Ucak 3820g
Josephine Aydin Bendroth 3410g
Linn Bertels 3750g
Marie Johansson 3450g
22 Februari
Olivia 3180g
Lillemor Örneling 2900g
23 Februari
Marie Nylén 3710g
Jennie Ullsätter 3650g
24 Februari
Therese Karlsson Sari 4010g
25 Februari
Lindah 3700g
Therese Örneling 4090g
Marcus Örneling 3015g
28 Februari
Emma Öral 3680g
29 Februari
Karin Canpolat 3618g
Mikaela Nilsson 3720g
1 Mars
Sandra Lövgren 3870g

Blöjtårtan

Fick ju en jätte fin blöjtårta av Maria och Hamza. 

Glass

Jag får panik jag vill ha glass. Jag får panik så mycket är jag sugen på glass.
Sådan panik man kan få när man är gravid och är sugen på just bara en sak!
Har kom på detta vid 8 tiden. Sa inget till M för visste att han skulle ge sig ut i stormen för att fixa det och vill inte att han ska vara så snäll. Haha Tror ni jag hatar mig själv just nu när jag är så sugen på glass att jag skulle kunna göra vad som helst för glass.

Tvättat kläderna

I dag var det dags att tvätta bebis alla kläder, lakan och filtar. Så nu är allt rent!
Känns så tråkigt att tvätta nya kläder. Men man måste ju!
Lakanen är manglade. Och kläderna är vikta och i lådorna igen.
Känns skönt att strycka en  sak på listan!

Tidsfördriv om år 2011

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Nä jag tror inte det i alla fall! 
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga, mer än att träna och försöka gå ner i vikt ch det blev ju tvärt om ;)
3. Blev någon av dina vänner med barn detta år? Ja!
4. Vilka städer i Sverige besökte du? Halmstad, Stockholm, Ullared, Gränna, Hjo, Skövde
5. Dog någon som stod dig nära? Ja min bästa vän
6. Vilka länder besökte du? Turkiet 
7. Är det något du saknat år 2011 som du vill ha år 2012? JA
8. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas? Ja det finns datum. Men kommer inte ihåg vilka. Men självklart datumet jag plussade, datumet jag såg skatt för första gången, den 25 Maj då jag blev moster och den 13 Dec då jag förlorade min vän
9. Vad var din största framgång 2011? Oj får nästan vara en hemlis
10. Största misstaget? Att lita på vänner som inte är ens riktiga vänner. 
11. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej! 
12. Bästa köpet? Resan till Alanya
13. Vad spenderade du mest pengar på? Oj ingen aning saker till bebisen kanske    
14. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja när jag gick över gränsen på graviditeten. 
15. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011? det är nog för många för att skriva här
16. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både ock kan jag nog säga. 
17. Vad önskar du att du gjort mer? gjort mer saker med M i Sverige
18. Vad önskar du att du gjort mindre? Brytt mig mindre om dom vännerna som har visat att dom inte är riktiga vänner. 
19. Hur tillbringade du julen? Som alltid hos mamma och pappa med familjen.
20. Blev du kär i år? Ja i Leon
21. Favoritprogram på TV? Ingen aning 
22. Största musikaliska upptäckten? Vet ej 
23. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Evet 
24. Något du önskade dig men inte fick? Ja men inget jag inte behövde 
25. Vad gjorde du på din födelsedag 2011? Hade familjen här på kalas. 
26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? JA
27. Hur skulle du beskriva din stil år 2011? Det näst bästa året. Moster, gravid och lycklig med M, nyfunna vänner. 
28. Vad fick dig att må bra? Alla underbara vänner som ar vissat att dom finns där för mig. 
29. Vilken kändis var du mest sugen på? Ingen aning 
30. Vem saknade du? Tina. Men henne kommer jag snart få se. 
31. De bästa nya människorna du träffade? Turkfruarna, LEON  
32. Hur ser nya året ut? JAG SKA BLI MAMMA

Önskelista HM

Hm har ju fått in så sjukt mycket fina bebis kläder!
Här är några favoriter

Pappa på papper

Nu är M även pappa på papper och inte bara tekniskt!
Och vi kommer ha delad vårdnad! Hihi!
Var till och med 2 vittnen med och såg till att jag godkännde att han är pappan!
Har haft så ont nu det sista. Foglossningar som heter duga! Kan inte resa mig upp ur soffan utan att det gör ont. Kan inte böja mig framåt!
Kan inte sitta upp längre tid för då får jag jätte ont vid sidan vid revbenen! Som att jag har brutit revbenen typ.
Och har sammandraggningar som känns som att bebisen är på väg ut.
Ja nu får han komma tycker jag! Jag är riktigt trött på att ha ont. Visst älskar jag tanken att vara gravid men inte att det ska göra så ont!
Så nu har jag fått klaga lite. Det känns alltid bättre då!
Nu ska jag lägga mig i en nybäddad säng!

2012

Året då jag och M ska bli föräldrar året jag ska bli mamma! Något jag har längtat efter så länge. Nu är vi äntligen på det rätta året! Bara 47 dagar kvar.

Det är även året då jag ska hitta den personen jag är och kommer att för bli.
Jag har lovat mig själv att rensa bland vänner. Har redan fått veta vilka som verkligen bryr sig och vilka som bara finns där. Jag vet vilka jag vill lägga ner energi på och vilka som i stället tar min energi! Jag behöver inte tusen vänner det räcker med några få nära i stället.

Hoppas och tror att detta kommer att bli det bästa året!

Ska även skriva ett inlägg nu som kommer att visas 31 dec 2012. Även om jag inte bloggar då så kommer det att dyka upp då!
Längtan efter dig är stor!

Nyårsafton

Maria och Hamza kom vid 15 tiden. Och det var ett kärt återseende. Har saknat dom så det var kul att dom ville komma ner. Fick en jätte fin blöjtårta. Ska ta bild på den sen. Som Maria hade suttit och pysslat med.
Satt och pratade lite innan det var dags att börja fixa sig inför kvällen.
Åkte sedan till S&S där vi skulle fira. Och vi hade en riktigt trevlig kväll. Men en massa god mat och efterrätt. Killarna spelade självklart okey och vi såg inte dom på nästan hela kvällen. Vi tjejer spelade med andra ord och sista ordet. Sedan firade vi alla fall in det nya året tillsammans.
En lugn och skön och mycket trevlig kväll.


I går kände jag mig så himla bakis. Lite lustigt drack ju inte en droppe ju! Men det var en seg och mysig dag med Maria och Hamza och M. Kollade på film, spelade spel och käkade pizza.
Nu har dom åkt hem och det är alltid lika tråkigt när dom åker hem. Och jag hoppas inte det dröjer för länge innan vi ses.
Jag hoppas vi har chansen att åka upp till dom snart och se hur dom har det där i Hällefors!

Snart ska vi i väg på faderskapsbekräftelse. Så M stor som pappa på papperna. Sen blir det lite små fix. Vårt kylskåp hade ju tydligen gått sönder så måste handla lite nytt. Sen blir det vila. Är så sjukt trött.

I morgon hoppas jag på att vi har energi till att plocka ner all julpynt. Mysigt när det kommer upp och underbart när det åker ner.

Hoppas ni alla hade en bra nyår i alla fall.

Hände det jag ville skulle hända 2011?

När ni läser detta så var det ett år sedan jag skrev det. Det jag vill ska hända i år är att jag blir mamma eller i alla fall gravid. Längtan till ett barn är stort! Att både jag och Mustafa hittar jobb och att pengarna inte är ett så stort problem varje månad. Jag önskar att jag får träffa hans familj! Och vi tar en trip till Alanya också! Jag vill att Mormor och farmor ska må bra! Och att min syster ska må bättre. Jag önskar att vi hittar en lägenhet vi vill bo i länge! Nyårs löfte jag har. Ja jag gillar inte det. Men självklart att börja träna och gå ner lite i vikt! Jag önskar att jag hittar mig själv detta år!


Så skrev jag 31 Dec 2010


Ja jag blev gravid. Något som var det vi verkligen ville 2011.
M hittade jobb jag började plugga och pengarna blev inte ett stort problem längre.
Mormor och farmor mår så bra dom kan må.
Och min syster har världens vinaste son och mår bra hon med.
Fick inte träffa hans föräldrar men en trip till Alanya blev det.
Trivs ändå väldigt bra i lägenheten. Men självklart vill vi ha en större.
Gick uppi stället för ner i vikt. Inte så konstigt kanske.
Jag har börjat resan med att hitta mig själv..

RSS 2.0