Milo och Dede

Resan gick kanon bra igår! Milo var så duktig! När vi väl kom fram var det ett kärt återseende. Och Milo blev tagen ur min famn sen dess har jag inte fått pussa på han! Alla älskar han och han är en charmknutte!
Milo och Dede har blivit bästa kompisar!
Det är varmt och skönt i Adana! Som sommar hemma i Sverige!


3 år

M kom till Sverige 14 dec 2009 första gången då hade han vart hos sina föräldrar innan. Efter det har han inte sett sin familj. På 3 år har han inte träffat sin mamma och pappa. Jag klarar mig inte utan mamma i en månad knappt. Så han ser verkligen fram emot det. Helt otroligt vad han står ut mycket för vår skull.

Jag har inte vart i Turkiet sen förra sommaren och trodde inte jag skulle komma dit i år. Men jodå. Ska bli så skönt att få komma "hem" till mitt andra land. Möta alla dessa underbara människor, höra bönutropen jag tycker faktiskt om dom, äta turkiskt, dricka cay. Listan kan göras lång. Mitt älskade Turkiet vad jag har saknat dig!


Bussen

Det gick kanon bra och gå upp och jag tror vi fick med oss allt! Milo var pigg och glad när vi väckte honom.
Nu sitter vi på bussen och Milo fick låna en bilbarnstol! Det gillas! Även han gillar det då ser han ut också! Hoppas han somnar en stund!


Imorgon

Så ska jag försöka sova för i morgon ska vi gå upp skit tidigt! Vi tog den tidiga bussen till Landvetter så vi slipper stressa. Tur är nog det om det ska bli det väder dom säger det ska bli.

Resfeber ja den har växt. Men haft så mycket att göra i dag så knappt hunnit känna efter!

Nu på kvällen var vi hos mamma och åt pannkakor dom ville pussa på Milo.
Vi får väl se hur uppdateringen kommer att bli där nere.

Ha en bra början av dec!


9 månader

Vi som alltid är tidiga med det mesta har väntat på att växla in pengar. Och ja det skulle vi inte gjort eller det löste ju sig. Men forex i jkpg har inte Lire inne. men har lagt undan på landvetter så där finns det till oss. 
 
Då är det alltså bara 2 dagar kvar. Snart 1 dag kvar innan vi åker. Har inte ens packat. Har bara lagt fram en del kläder och andra saker. Alla presenter vi har köpt. Ska ta tag i det i morgon. Ska göra en massa annat i morgon också. Så dagen går nog fort. Och jag hoppas jag kommer vara trött i morgon så jag kan sova. Ska ju upp vid halv 6 på torsdag! 
Resfeber? ja det är klart jag har. Ett nytt ställe nya människor. Men jag var mer nervös innan för att träffa hans föräldrar än vad jag är nu faktiskt. Vi har ju ändå pratat en del i telefon! Dom kommer ju mest vara intresserad av Milo (Mehmet) som är hans turkiska namn! 
 
I dag för 9 månader sedan kom min älskade prins! För exakt 9 månader kom jag tillbaka från OP och fick hålla om min prins igen! Så älskad från första stund! Det går inte beskriva med ord vad han betyder för mig. Vilken kärlek man har till slitt barn. Ibland när han sover för natten kan jag längta tills han ska vakna på morgonen!
 

Nästan feberfri

I dag var Milo nästan helt feberfri. Så i dag körde vi utan Alvedon. Vill inte proppa i han för mycket sådant. Men vi hade en inne dag så han verkligen blir frisk. Vet ej vad han hade nu i kväll.
Men han har vaknat och gråtit lite och sedan somnat om och han låter lite täppt. Så det hoppas vi inte på att det ska komma en förkylning med.
När vi kommer hem ska vi till doktorn för uppföljning av hans andning. Då ska dom få kolla grundligt. Min lilla plutt!
I lördags var hemskt han vaknade vid 12 och bara grät och skrek som en stucken gris. Ringer mamma för inget hjälper. Hon säger jag får ringa akuten. Ringer dit nej då har dom mycket att göra så får ringa tillbaka om en stund. Han skrek bara mer och mer. Efter en kvart kom jag fram då fick jag gå till ett annat rum för att höra. Vi fick order att ge en till Alvedon och välling. Blev det inte bättre skulle vi ringa. Han fick lägga sig mellan oss och där somnade han om och sov hela natten. Men kan förstå att han var trött som hade skrikit så i 2 timmar.

I natt är det sista natten för M sen har han semester. Gud vad han har längtat efter det. Första gången han har en betald semester i hela sitt liv. Det är han så värd!


En vän

Håller på med matte nu! Vissa uppgifter är som kinesiska för mig. Fattar typ 0
Då är det tur att jag har min fina vän Maria som reder ut det för mig. Hon tar sig tid ock verkligen förklarar! 
Maria har jag känt länge! Vi har jobbat ihop och nästan bott grannar. Nu är det flera år sedan vi ens bodde i samma stad. Det betyder att vi träffas väldigt lite för lite. Men när vi väl träffas är det så där mysigt som det alltid är. Hon är en riktig vän! En vän du inte behöver ringa eller smsa varje dag utan du vet att hon finns där. 
Det kan gå veckor utan man hör något men ändå så finns hon alltid där.
Hon vet ofta när ett fint sms behövs som mest! 
Jag saknar att ha henne nära. Jag saknar att inte kunna sitta och mysa på ett cafe ofta. Men jag är otroligt glad att jag har henne! 
Tror inte hon vet hur mycket hon betyder för mig! 
 
Tack min fina älskade vän för att du finns! 

3 gün

I dag är det endast 3 dagars kvar! Och jag vet att det kommer gå fort! Har mycket att göra innan vi åker tvätta, packa, handla det sista och så vidare.


Feber

Efter att jag hade skrivit sista inlägget så vaknar Milo och var jätte varm! Tog tempen och den var 39,8. Så hög har han aldrig vart. Efter det hade vi den sämsta natten på länge!
På dagen så hade han lite mindre och var pigg. Nu i kväll fick hade han 40,0 grader. Min älskade plutt som vägrar sova trots sin feber! Somnade vid halv 7. Vaknade vid kvart över 7. Vaken till 10. Nu vaknade han vid halv 11 och vägrar somna om. Gav han en Alvedon och tog tempen! 39,9! Väldigt otröstlig! Usch vad är det med min prins!
Jag hoppas det inte är någon infektion utan bara någon dag feber. Med 4 dagar kvar till Turkiet blir man lite orolig!


Lego inredning

Jag tycker faktiskt Legos inrednings klossar är jätte fina. Sådan skulle vara jätte fint i Milos lilla hörna! 

Jollyroom

En liten önskelista från jollyroom som har så fina saker!

Helg

Underbart med helg! Även om vi ska STOR städa i morgon och jag ska plugga resten så är det ändå skönt med helg och att Baba är ledig. Sen jobbar han 2 nätter och sen har han semester! Gud vad skönt!

Som sagt storstädning i morgon. Milo ska nog hänga lite med sin morbror så vi verkligen kan städa. För jag älskar komma hem till ett rent hem. Visst vi åker på torsdag! Men då går det fort att bara ta dammsugaren på onsdag!

Nu dags för sängen!


19 grader

19 grader och sol! Jo jag tackar.
Tänk vad skönt att slippa frysa och kunna njuta i solen! Längtar som bara den nu!


Skalet på Milo

Fick ju hem mitt fina skal till min iphone på min älskade pojke! Många gillade det! Nu har grupon där jag köpte det i från samma deal igen! 
 
Klicka här så kommer ni till dealen!
 

Halv ett!

Klockan är snart halv 1. Och jag kan inte sova. Så här har det varit många gånger nu det senaste. Jag kan inte somna. Lägger mig ändå i sängen för att försöka sova och tillslut somnar jag ju. Men det är efter ett antal vänder i sängen! Sängen är så obekväm!
Sen är det så mycket som snurrar i huvudet! Det är inte en sak utan det är allt mellan A-Ö inget jag tänker gå in på alls! Men frågan är vad ska jag göra för att lyckas somna. Fundera på om jag ska börja läsa böcker igen innan jag ska sova. Ska jag inte lägga mig för ens jag verkligen inte kan hålla uppe ögonen. Usch jag vet verkligen inte!
Resfeber ja visst men det är inte det som stör min sömn!


En vecka

Herregud i dag är det en vecka kvar. 7 dagar! Det kommer nog galet fort. Måste börja kolla vad man ska ha med sig. Måste ju tänka för 2 (3). Första gången man reser med ett barn är speciellt och man vet inte riktigt vad man ska ha med sig. Men tror jag har ganska bra koll!

M har 3 arbetsnätter kvar innan han får semester. Tror ni han längtar? JA


BOUNTYBOLLAR

I dag gjorde jag bountybollar. Är galet kär i kokos just nu! Så när Maria la upp receptet så var ju tvungen att sno det!

Oroliga nätter

Det var en orolig natt i går. Som vanligt verkar det vara tänderna.
I kväll var det också oroligt. Han vaknade vid halv 11 och vill inte somna om. Nu ligger han i babas säng och snarkar. Han låg och klappade mig på armen innan han somnade! Ja mitt mamma hjärta smälte!
Själv har jag svårt att somna som vanligt. Ska lägga mig tätt intill han och känna hans värme och andetag!


Ibland

Ibland vill jag bara vara ärlig och verkligen skriva vad som finns i mitt huvud. Ibland vill jag bara skriva av mig. Men jag hejdar mig ofta. Det är för privat. Jag försöker att sluta vara så privat.

Jag brukar vara duktig på att säga om jag blir sårad. Eller om jag tycker nog gör fel. Men just nu helt plötsligt blir jag feg. Håller det inom mig. Det är så fel! Allt blir bara fel då jag vet. Men jag väljer att vara besviken på vissa människor i stället för att fråga rakt ut VARFÖR!


Slappar

I dag var vi haft en riktig slappar dag. Jag har gått i pyjamas hela dagen lång. Gud vad skönt det har vart.
Milo sov lite dåligt i natt.

Så nu har jag börjat med nästa kurs matte och jag kommer dö under denna kurs! Men tur jag har fina vänner som "älskar" matte som kan hjälpa mig.

Ibland så lagar jag mat som Milo kan äta så ibland äter vi samma middag samtidigt å vad mysigt det är! I dag var det lax och potatis mos. Min stora pojke!


Instagram

Instagram är farligt ibland när folk lägger upp fina kläder. I dag la en upp en pyjamas hon hade köpt till sin dotter. Den var jag bara tvungen att ha. Så klickade hem den från Lindex.
Hur fin är den inte?


Lunchade med moster


Fel sida

I dag har den unga herren vaknat på helt fel sida! Bara gnäll hela tiden. Tror han hade behövt sova en förmiddagstur men nej det tycker inte han! Inte ens björnen kan hjälpa mig i dag! Blir tidig lunch sen sova i vagnen


Trust

Man vet inte vem som hugger dig i ryggen eller tar emot dig i fall du faller! Det är något jag har märkt i år.


Fira

I dag längtar jag till Milo somnat. Då ska jag kolla på Kuzey Guney och fira att jag äntligen är klar med svenska. Hoppas det blir E i alla fall. Denna kurs var inte och leka med.

I dag trillade Milo väldigt illa och grät i över 5 min. Borde köpa en hjälm. Men han kommer lära sig att behålla balansen han med snart!
Detta kort tog jag och 2 sec så trillade han! Min plutt.


Tröttsamt

I morgon är det dags för att avsluta Svenska 2. Gud vad skönt! Usch för denna kurs och för lärarna. Redovisning framför en kamera i morgon så är det över.

Börjar bli lite halvt nervös för antal kg vi kommer ha när vi åker. Massa presenter har köpts och det väger. Vi ska hyra en airshells. Vi hyr en för kombivagn fast vi bara har en sulky. För att få plats med mer där i. Någon som vet om de är kinkiga om man lägger i andra saker i den väskan?
Längtar till min bror kommer hem från Teneriffa han har vågen för väskor så vi kan börja packa och väga.
Plus att vi saknar bror/morbror massa!


Tjockis

Jag är en tjockis. Jag är fet. Har massa väck över allt! Så mycket jag väger nu vägde jag inte ens när jag var gravid? Vad hände? Jag började ju så bra efter att all värk jag hade haft när jag väntade Milo gick över. Jag var ute och gick åt bra och så vidare?

Denna höst har vart ett helvete kan jag lova. Att vara mamma ledig 100% plugga 100% och ta hand om allt annat 90% så har jag inte haft lust eller ork att ens tänka på promenad och nyttig mat. Visst hjälper M till så gott han kan. Men att jobba natt tar på krafterna plus att han har ett slitsamt jobb. Han måste träna för att inte förstöra sin rygg, han går också i skolan och läser Svenska. Så jag har mått as dåligt. Jag har aldrig känt mig så stressad i hela mitt liv. Och speciellt när den skit skolan jag går på är as konstig har inte alls gjort det lättare. Men jag har lagt ner mest fokus på att vara en bra mamma. Det är det viktigaste.

I går var jag på min andra skola som jag läser till undersköterska på. Å vad jag längtar till jag får gå där igen. Underbara lärare som verkligen vill hjälpa. På måndag ska ja till syo och söka in till skolan igen för att gå klart utbildningen.

Vi får se hur våren kommer att se ut. Hade behövt att M skulle vara pappaledig lite i feb men kan man begära det när man precis fått anställning? Ingen som känner för att ta hand om min son ibland?

Jag hoppas det finns mer tid i vår att träna och äta rätt och bra! Att tänka lite mer på mig själv! Jag måste försöka hitta något som passar mig.

På det här kortet är jag ca 40 kilo lättare. Och jag hoppas jag kommer ner till det någon gång igen!



Somna

I dag ville lilla busfröt somna vid vanlig tid. Så han och jag busade och mös i sängen en stund. Till slut somnade han. Jag låg ett tag och snuffsade han i nacken. Somnade det gjorde jag förstås. Hans värme, hans lugn och hans lukt kan göra en pigg mamma trött. Så mysigt det var. Nu ska jag försöka somna igen. Han ligger i hans säng, även om jag älskar att ha han jämte mig så går det inte när M är hemma för lilleskit ligger inte still.
God natt på er


Milos önskelista

Milo vill göra i ordning sin lilla hörna. Och önskar sig ett pressent kort på ikea så han kan köpa en expedit hylla!
 

Dagis

I dag var vi och hämtade prinsens pass. Så nu kan vi åka. Så söt han blev min lille plutt.

Har även satt han på kö på dagis. Och oj vad ont det gör i mamma hjärtat. Vill inte att han ska bli stor pojke och börja på dagis. Men jag måste bli klar med min skola. Och jag tror det är bra för han att börja på dagis.


2 veckor

Om exakt 2 veckor är vi nog på väg in i planet! Vad vi längtar!


Zlatan

Man behöver inte se fotbollen för man vet hur det går genom facebook! Men Zlatan är kung och jag tycker han ska hyllas av alla som vill på facebook! 4 grymt snygga mål!
Ingen kickar fotboll som han.......... Zlatan
 

Fast jobb

Tar väl och berättar det här också. 
Förra veckan fick M reda på att han hade fått fast jobb. Han ville inte jag skulle säga något då han inte hade skrivit på kontraktet. I natt skrev han på det. Min turk har nu fått fast tjänst på posten. Efter 6 månader där så är dom så nöjda med han att han fick fast jobb på posten.
Kan jag säga annat än att jag är så stolt över han?
Detta jobb har han fixat helt själv! Ingen AF som hjälpt han med något. Inget instegsjobb eller nystartsjobb. Han åkte själv upp lämnade sitt CV och fick komma på intervju. 
Han är så värd detta! Nu slipper vi tänka på alla OM som vi har gjort! 
Du är bäst älsklingen! 

Ny kategori

Finns en ny kategori! Då många av mina släktingar och så läser min blogg. Så skriver jag här vad Milo önskar sig! Nu till jul sen blir det ju hans födelsedag och så vidare. Så är det smidigt och gå in och kolla på Milos önskelista!
 

Grå och trist

Vet inte hur jag skulle klarat av vintern om vi inte hade haft en resa inplanterad. I dag har jag känt mig grå och trist. Usch inte alls på topp humör. Vit och ja ..... Men ändring på det!
Sådana här dagar tänker man tillbaka på allt roligt man har gjort. Och något jag är så stolt över att jag gjorde tog chansen och gjorde guideskolan Service & Co vilka minnen jag har därifrån och vilken resa jag hat gjort efter det. Kan fortfarande tänka på vissa guld stunder därifrån Spanien. Den månaden ändrade mig och mitt liv!


Vätterhem

Jag älskar min hyresvärd! Vi hade inget barnlås på vår plåtlåda. Ringde och kollade upp det. I dag fick vi en helt ny ugn! Hur skönt är det inte att bara ringa så får man utan att ens betala. Ska alltid bo i hyreslägenhet!
Milo älskar den då det är en större spegel i den!


Grattis

I dag är det ingen vanlig dag för i dag är det mammas födelsedag.
Det finns ingen mamma som du. Du betyder så mycket för mig. Du är en av mina allra bästa vänner jag har så roligt med dog. Du är min psykolog det är dig jag alltid prata med. Du är min mysiga underbara mamma.
Vi har inte alltid haft denna relation som vi har nu. Men jag har alltid älskat och uppskattat dig. Även att jag var dålig på att visa det. Så tar jag igen det nu.
Att du var med på Milos förlossning såg jag som en självklarhet. Jag visste att jag behövde ditt stöd. Du är den ända som verkligen förstår mig.
Jag älskar att se min son skina upp som en sol när han hör mormors röst. Han älskar dig och avgudar dig. Jag vet att du alltid kommer bara den bästa mormor som finns.

Grattis på din födelsedag älskade mamma!
Älskar dig!


Fortfarande upp

M har haft en bra första fars dag. Även att han gick upp i morse så jag fick sova. Min älskade man.
I dag har jag pluggat hela dagen och jag har kommit så långt. Känns sjukt skönt. Om en vecka ska jag ha redovisning framför en kamera. Känns mindre roligt. Men det går nog det med!

Klockan är snart halv ett och jag kommer hata mig själv i morgon när Milo vaknar tidigt att jag inte la mig tidigare!


Kalas

I dag var vi bjudna på middag hos mamma och pappa för att fira mammas födelsedag och fars dag och som vanligt bjöds det på världens godaste mat. Mamma är bäst på mat. 3 rätters middag! Världens finaste föräldrar, världens bästa mormor och morfar är dom!


Krya på dig

I går fick vi ett paket som var till Milo. Min fina fina vän hade skickat krya på dej present till Milo! Blir helt rörd vilka fina vänner jag har runt om i Sverige!
Milo mår bra. Han hostar ju fortfarande och har lite problem med andningen. Vi får se vad läkaren säger!


Firade

I dag firade vi med lite lyx sallad! Mumms!


Halv sex

I dag har det vart en lång dag. Då min kära son vill stiga upp halv sex och han vägrade somna om. Bara till att gå upp.

Det är skönt att han kan underhålla sig själv ibland!


Stressssssss

I dag har vi haft en kinkig kille här hemma. Han vägrade ju sova middag också. Sov 30 min. Så han var övertrött. Så när han väl somnade då njöt jag. Gillar inte dessa dagar. Frågade mamma om jag fick skicka honom till henne då hon skulle ha syjunta eftersom att han är så social så hade han nog blivit på bra humör.

Jag känner mig så stressad. Hinner verkligen inte med allt. Måste plugga men har ingen ro till det. Vi stod ju på loppis för 2 veckor sedan och det vi inte fick sålt där håller jag på att sälja på tradera och på Facebook så har fullt upp att möta upp folk och att fixa tradera paket. Men efter helgen är det nog lugnt då är det inte mycket kvar.
Då måste jag verkligen börja med rapporten och bild spelat och talet till slut provet i svenska. Usch ska bli filmad. Gillas inte. Sen är det matte är redan galet nervös inför matten.

Så här gör Milo när Baba tjötar för mycket!


Kullerstenar

Borde skaffa kullerstenar hemma. Så fort jag kör på dem somnar min prins!


Jul tvål

Var på Ica Maxi innan och såg dessa tvålar. Seriöst vem vill stinka pepparkaka? Eller Polkagris? Nja det vill inte jag i alla fall! Vad tycker ni?
 

Mmmmmmmammma papp

Så låter det här hemma. Mest mammmmma men vad underbart det är att höra han säga det. Ibland låter som han får fram Baba också!


Teletubbies

Så här bra tycker han teletubbies är


Tassimo

Underbara dryck


Sju

Milo min morgon pigga kille. Men han sover non stop på nätterna så ska inte klaga. Sju gick vi upp. Myser i soffan!
Tur jag fick tag på en Tassimo i går så jag kan göra lite god kaffe sen!
De tog verkligen slut överallt så fort i går.
Kollar på Obama talar sitt segertal!


Tips

Jag har köpt en Tossimo i dag på Elgiganten i dag för endast 299:- Annars kostar den från 600 kr! Ett bra kap tycker jag! 
 

Panik attack

I går natt när jag skulle sova fick jag en sådan hemsk panik attack. Usch borde inte skriva om det. Känner hur det kommer smygande på mig. Men det är en sak som jag är liv rädd för. Jag mår alltid lika dåligt när jag tänker på det. Det har jag gjort så länge jag kan minnas. Redan när vi bodde i vårt första hus i Habo började jag få sådana attacker.
Det gör ont i hela kroppen, får svårt att andas, blir svettig och vill bara krypa ur mitt skinn.
I går var jag nära på att ringa mamma och be henne komma för det var hemskt. Men försökte tänka på annat och efter ett tag så gick det över.
Usch vad hemskt det är!


Tack

Det är ju inte allvarligt med Milo. Vad vi tror i alla fall! Men är så tacksam för alla som verkligen bryr sig om min plutt. Tack alla som har hört av sig. Måste dock ringa VC i morgon. För något hjälpmedel till hans medicin hade de inte skrivit recept på. 
 
I dag har vi tagit det lugnt! Så lugnt man bara kan så Milo blir frisk igen. Hoppas han inte får det här när vi ska åka eller är där nere. Endast 25 dagar! Som vi längtar! Måste göra pass till lilleman också. Men tiden räcker verkligen inte till. Jag känner mig sönder stressad gånger 1000. Ska bli skönt att komma till Adana där det inte finns några måsten! 
 
 

Akuten

Dagen blev inte alls som jag hade tänkt mig. Började i natt då Milo vaknade vid 3 och hostade massa, efter välling, Alvedon och blöjbyte ville han fortfarande inte somna om. M tog han så jag fik sova efter 1,5 timme upp med han. Milo somnade vid 6 i vagnen. Till slut fick han ta till tröskel knepet.

M var bakis så han sov länge. Så jag och Milo åkte och handlade. Han var hängig och inte alls rolig att ha att göra med. Hade tänkt ha en hemma dag.men Sofie och barnen kom på fika. Mys som vanligt. När de hade gott la jag mig i soffan och tänkte här ska jag ligga hela kvällen.

Så blev det inte. Milo började få svårt med sin andning och hostan var hemsk. Så ringde in till akuten och de sa att vi skulle komma in. Milo mår bra just nu. Men har fått remis till VC. Min lilla plutt. Men trotts att han inte mådde bra så charmade han varenda doktor och sjuksköterska. Min lilla charmör! Efter 4 timmar är vi äntligen hemma.

Det var min "lugna" lördag! Hoppas det blir en lugn söndag i stället!


Myser hos mor och far

M är ute med jobbet. Jag ville inte sitta hemma så är hos mamma och pappa. Milo ligger och sover gott i mormors säng. Ska nog hem snart och sova själv galet trött! Få se när M behagar att komma hemma.
Han är ju ingen fest prins längre "skönt" hihi


Nazar 2009

I går hade jag en längtat efter Nazar teamet 2009! Det bästa teamet! I dag se jag att min vän har lagt upp massa från vår tid på Pegasos Planet. Saknaden blev större. Och för en stund sedan så hade en annan gjort en grupp om att vi skulle ha en Reunion hela Nazar 2009. Det är ju lite roligt att allt hände nu på samma gång. Jag hoppas innerligt att det blir av. Fy va kul det skulle vara!
 

Till Tomten

Detta är Milos önskelista till tomten! 

RSS 2.0