Haha jag dog av skratta BB avsnitt i dag var kung!

Här är ett klipp när Gurkan flyger till andra sidan rummet

Mor och Far

I dag har det varit en sådan där lugn och skön dag. Jag gillart! Har promenerat lite med M och bambam. Sen blev det lite mat handling!


Är hos mor och far och umngås lite. Var ju mer en än vecka sen jag var här sist. Blir litekväll mat här ärtsoppa och pannkakor. Mumms!
M är hos en vän så då kan man passa på att äta lite sådant.

Har köpte jäst också så nu i dagarna ska jag baka bullar. Har varit så sjukt sugen på det ett tag.
Men kom på att jag har nog inte allt hemma ändå så får väl fixa det först. Det suger ju lite.

har också ringt till vägledningscentrum och bokat tid så kanske dom kan hjälpa mig lite i denna värld. Det är ju inte jätte lätt att hitta rätt.

Queens Garden

Å en god drink, underbar sällskap och denna låten.
TA MIG TILLBAKA

Gym

I dag blev det en timmes gym igen. Körde mage i dag. Å skönt det är att komma i gång. I LOVE IT

Plugga

Jag har under en kort period funderat på om jag ska ta och börja plugga. Jag känner inte för att börja jobba riktigt än. Jag har kommit till en punkt då jag känner för att kanske ta tag i pluggandet. Jag har under många månader velat bli både det ena och det andra. Jag kan inte bestämma mig helt.
Men så är det en blogg tjej som ska plugga till detta och på det sättet kom jag in på att det kanske är det jag ska plugga till. Även ännu en kompis till mig skrev om det i dag. Och kände ja det är det jag vill läsa.
Jag har mer eller mindre bestämt mig.
För några dagar sedan mailade jag denna skolan jag vill gå på och kollade. Har även i dag mailat syon och frågat om jag kan få ett möte med henne.
Jag har inte bestämt mig om jag ska läsa på distans eller dag tid i skolbänken eller så kanske jag kombinerar. Ska bli skönt att få prata med syon som kan ge mig tips och råd.
Det känns som ett bra beslut. Och jag är nöjd med det.
Vi får se om jag klarar av det. Men ska gå in med en bra inställning.
Jag har en dröm med denna utbildningen och jag är väldigt lycklig att jag har kommit på det.
Jag är verkligen LYCKLIG!

Träningsvärk

Ja man känner ju att man tränade armar och rygg i går. AJ!
Men det är ju en underbar känsla det där så ska inte klaga.
Solen skiner ut och jag väntar på att Mea ska höra av sig så vi kan sätta oss på en uteservering och få SOL!

Vad sker

I går var det soligt och varmt och skönt. I dag mulligt och nu regnar det. Vill ju ha den där underbara vår känslan i kroppen nu. Allt blir ju så mycket bättre.
Var och fikade med mys Mea innan. Och vi hoppas på fint väder i morgon så vi kan ta en fika ute i solen.

Gym

Så var äntligen träningen igång sparkad. Och idag blev det gymmet för mig och Lisa. Jätte skönt att få trötta ut sig lite. Så nu är vi i gång igen. Att man aldrig kommer ihåg denna underbara känslan som kommer efteråt.

Å vilken dag!

Hade en otroligt bra dag i dag.
Har pratat med min älskade Samantha. Som kommer upp till mig i april JIPPI! å vad vi ska mysa och snacka skit. Saknar dig så.
Sedan träffade jag Lisa som var brun och fin efter sin resa. Gick lite på stan sen åt vi en lunch i solen på waynes. Så himla skönt väder.
Sedan köpte vi två tårtbitar och gick hem till henne och firade hennes födelsedag.
Men dagen slutade inte där nej vi gick till Marika för att fira Lisa vi brudarna, Marika, Lisa, Cicci och Malin och självklart sötaste bebisen Charlie. Åt tacos och skrattade för fulla muggar.
Nej detta har varit en kanon bra dag.
Avslutade kvällen med ett samtal från Mea så henne ska jag möta upp i morgon. Så tror morgon dagen kommer bli minst lika bra.
Nu ska jag hoppa ner i sängen med älsklingen och sova

Stan

Ja det är sol i dag och snart ska jag ner och träffa Lisa som har varit på semester i 2 veckor plus att det är hennes födelsedag! En mycket bra dag detta!

Vill ha

M har varit lagom trött i dag alltså.
Men ändå så har han viljan att träna. Så nu är han på gymmet och kör ett pass.
Men ne jag har lovat mig själv när jag nu har flyttat till kålgården igen och jag kan till och med nästan se till mitt gym så måste jag börja. Och nu har Lisa kommit hem också så hoppas hon drar med mig nu med.
Nu får vi ta och börja om igen!
Älsklingen på gymmet i Alanya

Liten shopping trip

till slut var jag tvungen att väcka M som säkert hade kunnat sova hela dagen.
När han hade vaknat till liv åkte vi till Media Market sedan en sväng till Mio och Rusta och avslutade med Elgiganten. Handla dock inget utan kollade mest på olika saker som vi kommer köpa i framtiden.
Sen blev det pizza. M gick till sin pizzeria och jag till min. Tur att dom ligger jämte varandra.
Bambam älskling har kommit tillbaka till mig då han och jag ska hämta mamma och pappa sen. Han längtar redan efter mamma. Resten av dagen blir väl mest häng i soffan med älsklingen

Söndag

Så var det söndag! Och i dag är älsklingen ledig hela hela dagen!
Just nu ligger han och snarkar som en gris. Kan förstå han då han gick och la sig halv sex. Eftersom vi drog fram klockan.
Så tänkte jag skulle låta han sova så läge han kan i dag.
Sen får vi se vad vi hittar på.
Har inte ens kollat vädret ute.

nehe

Dom senaste dagarna har jag tänkt en massa.
Jag vet inte riktigt om det är så bra tankar.
Och inget jag kommer att gå in på här på bloggen!
Men jag vill skrika ut det.
Jag vill att ni ska veta vad det är.
Jag vill att alla ska förstå.
Men jag kan inte begär det när jag inte vill berätta.
Så jag begär inte att ni ska förstå hur det är.
Det finns många tankar omkring min framtid.
Många saker jag måste ta reda på.
Jag vet inte hur jag ska lyckas bara.
Men det är dags nu att börja!
Ska jag göra detta själv?
Eller finns det någon bakom mig?
Kanske är det bäst att jag börjar om på nytt!
Men vad menar jag med det.
Många frågor. Men inga svar!


Solig lördag

Jag väckte M vid 11 tiden och tog med han på en frukost på uteservering på Waynes. Hur mysigt som helst var det. Njöt för fullt. Sen kom syster och chrille för att hämta bambam! Sen gick jag och M hem till mamma och pappa fast dom är ju i Sthlm. Jag satte mig på balkongen för att få lite sol. Och JIPPI lite lite färg fick jag. Men inte så konstigt jag bländade väl solen när jag låg där. Värmt och skönt var det.
Körde M till jobbet sen. Har ju bil denna helg då mamma och pappa inte är hemma. Himla skönt faktiskt. Inte för att jag har haft den så mycket. Men det är en frihet bara av att kunna använda den när man vill.
Bambam är hos syster och Chrille i natt och jag saknar han redan så mycket. Har ju haft han så mycket nu i veckan så det känns lite tomt.

Stockholm

Smsade lite med min fina vän Anna. Och den 8 april åker jag upp till Sthlm för att få träffa min stjärna för en helg. Ska bli otroligt kul och skönt att få träffa henne igen.
Jag hoppas även att jag kommer få träffa min andra stjärna där upp Mikaela!
Den 7 april firar jag och Mikaela 1 år och den 10 firar trion 1 år. Så vore kul att träffa båda tjejerna.

22 månader

I dag vakande jag upp till det här mysiga meddelandet. Han gör mig så otroligt lycklig denna man!

Underbar dag

Å vaknade av att bambam låg jämte mig och mös. Älskar just det där. Han har varit så duktig i natt. Men som jag visste så skällde han när M kom hem i natt vid halv 4.
Tog en riktig långpromenad nu på morgonen igen i solen. Vilket underbart väder det är ute. Så himla skönt.
Väntar på att älsklingen ska vakna. Hoppas han är pigg och vill ut i solen. Funderar på en uteservering med lite kaffe.
Här ska det njutas till fulla muggar!

Lugnt

Har bara tagit det lugnt i kväll. Kollat på olika filmer. Och självklart BB! Jag säger då det jag skrattade sjukt mycket åt Rozas beteende. Hon kan ju inte vara normal för fem öre.
Har precis kommit hem igen efter en lite längre kvällspromenad. Det är faktiskt skönt att gå lite längre innan man ska gå och lägga sig. Så nu ska båda jag och bambam hoppa i sängen och sova. Kommer nog höra en hund som skäller i natt när älsklingen kommer hem!

Favorit pojkar

Mina 2 favorit pojkar njuter i solen

Fredag

I dag har det inte varit vilken fredag som helst nej då. I dag fyller min farmor år. Hela 84 år blir hon. När jag var nere i turkiet i somras så fick jag reda på att hon hade cancer. Och hon var riktigt dålig vissa stunder. Jag var orolig att jag inte skulle hinna träffa henne något mer.
Nu mer än ett halv år efter så är hon pigg och glad igen. Inte som innan men man inte tro att hon har mått så dåligt som hon har gjort. Och jag är glad att jag får mer tid med henne!
Så i dag har syskonen Örneling bjudit farmor på våfflor. För det är ju faktiskt våffledagen.
Var en mysig förmiddag.
Är hund vakt i dag och i natt så har myst med min älsklings bambam!

Saknar er

I dag saknar jag där här gänget lite extra mycket


Jobb

Nu är allt klart till slut. Många vändningar fram och tillbaka. Men i morgon skriver M på kontrakt. Han har fått instegs jobb på Harrys som bartender 50% så han får chansen att plugga samtidigt.
Detta är precis vad vi ville  stället för att han ska jobba extra då och då så är han garanterad 50%
Dock är det ett litet minus han kommer jobba bla varje fredag och lördag kväll. Så hejdå till att åka i väg tillsammans på helgerna. Men vi får se det kanske ändras senare. Blir ju sommar snart och då öppnar ju harrys på piren då kanske han kan jobba lite dagar där eller något. Men i alla fall. Vi är mycket glad. Och tackar och buggar för en lite mer stabil inkomst!

Lång promenad

Vaknade upp tidigt i dag och kunde inte somna om. Tur är väl kanske det så man inte vänder på det kära dygnet.
Väckte även upp M som inte hade någon skola i dag. Sedan gick vi och hämtade Bambam för att ta en riktigt långpromenad. Hade med oss boll så vi lekte en massa. Han var helt slut sen.
Njöt i solen hann vi med också. Så himla skönt väder det var. En skön förmiddag.


M gick precis till sitt möte nu så får vi se hur det går jag hoppas det är det sista mötet och att allt blir klart sen. Håller mina tummar. Han har nu även lovat mig om han får någon semester i sommar och om vi har råd så blir en en sista minuten resa till Alanya! Så himla glad är jag. Vi åker antingen i Juli eller Augusti. Får se helt enkelt. Det ska verkligen bli så mysigt att åka på semester tillsammans till Alanya och kunna umgås med varandra och göra allt som turister gör.

Ska snart börja tvätta. Och samtidigt så ska jag ta hand om ett stort projekt. Jag ska fixa till i förrådet där nere där vi bara slängde in alla saker för att vi inte ville ha dom i lägenheten. Ojoj det kommer att ta tid det. Och egentligen har jag ingen ork. Har sjukt ont i huvudet men men!

Service & Co

Blev lite paff när jag var inne på gudieskolan jag gick på 2008 i Spanien!

Svar på kommentarer

Linda om Blogga eller inte blogga?:
Jag är iaf super glad att du väljer att fortsätta att blogga :)

Kram
Svar: Tack Linda! Men ska du inte komma tillbaka i blogg världen snart :)


Anonym om Blogga eller inte blogga?:
ohyeees gullan du ska inte sluta blogga :) hur ska jag då veta vad du har för dej om dagarna ? :D

Svar: Va kul att du tycker det vem du nu än är :)

Blogga eller inte blogga?

Jag har ju länge funderat på om jag ska blogga eller inte. Jag har känt att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva. Eller om det ens är intressant att läsa det jag skriver. Jag känner att mitt språk har blivit konstigt pga av all engelska, turkiska och turksvenska som är här hemma. Det blir helt fel när jag skriver.

Men så kom jag på varför jag skriver i min blogg. Och att jag kommer att fortsätta skriva. Kanske inte så mycket som innan men kommer absolut ha den kvar.

Bloggen har givit mig många fina vänner. Många har jag träffat och jag älskar dom verkligen. Sedan har jag fått vänner som jag har pratat mycket med genom bloggen! Och jag är otroligt tacksam för vad bloggen har gett mig. 3 riktigt härliga tjejer som jag ej har träffat än men hoppas på att göra det är ju Anna, Frida och Therese! Självklart tjejer som är tillsammans med turkar! Man har så mycket gemensamt!
Sedan har vi ju Maria hade det inte vart för hennes blogg hade jag aldrig fått reda på mitt drömjobb på pegasos planet!

Massa pussar

Finns det något bättre än att vakna upp av massa pussar av min favorit hund. Nej Jag tror inte det. Eller M pussar kommer nog först.
Men i dag kom bambam springande upp i sängen vid kvart i 8 och pussade på mig. Sen har vi legat och myst hela morgonen. Har ju han lite mer nu när det är som det är där hemma med killarna och bambam.
Ingen sol i dag men jag tror ändå det är lite värmt ute så blir nog en liten lång promenad med han om en stund. Ska bara slänga i mig lite frukost tänkte jag.
Sen blir det mys fika med Mea i eftermiddag!

Börjar bra

Dagen kunde inte börja bättre. Så himla glad är jag.
Kollade skatten i morgon ett stor bidrag kommer i början av sommaren! Så himla skönt!
Var på möte med M i dag och det var också ett kanon bra möte. Väntar bara på ett telefon samtal sen kan jag berätta vad det är..
Ska den fortsätta så här bra dagen?

Svar på kommentarer

Linda om Vin:
Jag dricker typ heller aldrig. Senaste gången jag ens tog en smak var i alanya i oktober. Vet knappt om jag ens vågar mej på det igen efter att jag inte druckit på så lång tid ;)

Kul att du hade en bra kväll iaf :) 
Kram
Svar: Ne det är ju så när man inte har druckit på ett tag.
Kram

Anonym om Avliva:
Du har rätt...man får INTE avliva ett djur pga av det. Iallafall inte så länge han utgör någon fara och även Bam bam ska få en chans till att förbättra sig. Det finns mycket kunnigt folk som kan hjälpa till med sånna här olater som han har, dock brukar det kräva tid och tålamod. Vilket förstås är viktigt att ha för att han ska kunna få chans att bättra sig. Vänd dig till närmaste hundklubb. Annars vet jag att personalen på hunddagiset "hunddagiset" är mycket duktiga när det gäller att träna hund. Gå in på deras hemsida hunddagiset.se. Där kan du få tag i nr.
Lycka till!

Svar: Jag har all tid i världen för min älsklings hund. Jag ska genast kolla upp det där med hunddagiset vilket utav dom är det? Tack

Linda  ([email protected]) om Skatten:
Man kan faktiskt kolla skatten redan idag även om det står imorn. Jag har redan kollat min :)
Lycka till!
Kram

Svar: Typiskt jag missade tiden den tjänsten är uppe till 20.00 så då får jag väl kolla i morgon ändå.. Typiskt!


Anonym om Avliva:
Förstår hur du känner. Men man kan försöka och träna bort sånt.

Svar: Ja det är hemskt. Jag ska göra allt för att hjälpa min älskling

Skatten

I morgon får man kolla på skatteverkets hemsida hur mycket man får tillbaka på skatten eller måste betala. Fixade min e-leg i dag så jag kan kolla i morgon. Man hoppas ju på en liten slant. Tänk om man kunde får 12000 som jag fick för några år sedan det var ju sjukt skönt. Men jag blir minst lika glad så länge jag slipper betala.

I dag var jag och besiktade den gamla lägenheten. Så nu är den borta för alltid. Så himla skönt att slippa den lägenheten nu. Tog en promenad med min älsklings bambam på morgonen. Han kom nämligen in och väckte mig i morse när mamma hämtade M så lämnade hon bambam.
Sen kom syster och hämtade mig så åkte vi hem till mig och drack kaffe bakade kladdkaka. Sen bjöd jag på lunch och sen fikade vi igen. Det var mycket trevligt faktiskt!

I morgon ska jag och M på ett möte talar om när allt är klart vad det är för något. Vill inte säga om det inte blir som vi vill! Men vi hoppas allt på det bästa.

Nu blir det en massa tv tittandet älskar Måndagar fast i dag är det inte familjen annorlunda. Men då blir det ullared, sedan en unge i minuten (älskar det programmet) sedan blir det ju självklart BB!
Har för övrigt beställt så vi har canal + kanalerna. Ganska så skönt faktiskt! Går ju alltid något man kan se på.

Avliva

I går fick jag ett väldigt tråkigt besked. Mamma och pappa hade bestämt att avliva Bambam pga att han biter/nafsar ibland. Jag blev sjukt ledsen och arg på samma gång. Ingen ska få avliva honom pga det. Han är min bebis. Han betyder så mycket. Det finns andra saker att göra utan att avliva han. Så jag tog med mig han till mig. Tills dom förstod att det var igen idé att prata om detta. Som tur var förstod dom att både jag och min syster vägrade. Jag hade aldrig förlåtit dom.

Vin

Gårdagen var som gamla goda tider. Spelade spel och hade det allmänt trevligt. Det var verkligen något jag behövde. Åkte sedan in till stan. Dom andra gick till Karlsson. Men jag ville ju se hur det gick för min karl på Harrys så gick det. Och han är så duktig. Är så stolt över han.
Tyckte han klarade av språket galant.
Men i morse var det inget roligt att vakna. Hade sådan huvudvärk så jag trodde jag skulle dö. Som tur var lyckades jag somna om och vakande igen med lite mindre huvudvärk. Är inte så van vid att dricka längre så det är väl inte så konstigt.


Nu är älsklingen på jobbet igen för en utbildning. Får se vad som sker efter detta.
Ska hem till mamma och kopiera lite papper till Sfi bonusen! så får vi hoppas att vi får något.

Tack min underbara vän Mea för igår Det var verkligen jätte trevligt!

Svar på kommentar

Linda om Städa:
Tänk vad lite sol gör för humöret och allting alltså :) Mer av sånt nu så att snön försvinner tack :)
Ser fram emot bilder av lägenheten när allt är klart :)

kram
Ja solen gör så sjukt mycket. Ja snön får mer än gärna försvinna lika snabbt som den kom tycker jag :)
Japp det kommer bilder snart :)
Hoppas det är bra med dig
Kram

Städa

Jag var så sjukt trött i går. Somnade som en stock så fort jag la huvudet på kudden. Himla skönt det där!
Märkte inte ens när M kom hem.


Har städat lägenheten. Och fy tusan så fort det går att städa av en etta. Så det kommer nog hända ofta. Har blivit lite av en städoman. det kunde man inte tro.

I kväll blir det en sväng till Mea. Lördagen blev just så mycket bättre när jag fick reda på det!
Och solen lyser ju också. Man behöver ju inte titta ner på marken ;)

Off

Känner mig lite off just nu när det gäller allt som har med internet att göra. Har ingen lust att blogg, läsa bloggar eller kolla läget på facebook. Jag hoppas jag kommer tillbaka till mitt vanliga ja.
Haft en mysig dag. Va i den gamla lägenheten för att öppna för städaren och sedan betala han. Så nu är det rent där. Skönt att slippa gör det själv Tack Mamma!
Sen var jag och mamma och lunchade. Sedan har jag myst en massa med mamma. Och kollat på alla big brother avsnitt som jag har missat.
Om 2 timmar ska M till jobbet och jag ska nog hem till oss och mysa ner mig lite. Kommer känns konstigt att jag måste somna själv. Men är så glad för hans skull! Men just nu sitter han och kolla på turkisk fotboll. Och hans lag gjorde nyss mål och det hördes kan jag lova.

Ända gången jag inte ville ha rätt

I går när jag och Mea satt och fikade och njöt i solen. Så sa jag att ja det kommer nog ett bakslag snart och en massa snö.
Mea svarar mig. Nej det tror jag inte. I så fall är det snö blandat regn. Som försvinner lika snabbt.
Inte visste jag att när jag vaknade i dag så var det ett nytt vinterland i Jönköping igen.
Hatar att jag hade rätt.
Men dom säger att snön kommer försvinna lika snabbt. Och det hoppas jag!

Klara

Äntligen är nästan allt klart i lägenheten. Den gamla är tömd och i morgon kommer städaren för att städa den. Och måndag lämnar jag in nycklarna. Håller på att fixa tv och internet. Men självklart ska det krångla lite så dom skulle ringa upp i morgon. Håller på att kolla upp efter en platt tv. Eftersom att jag inte bott i min lägenhet ordentligt sen 2008 så har jag ju inte brytt mig om tv så jag har ju en sådan där stor klump. Men den ska vi nog byta ut ganska snart tror jag. Bilder på den kommer senare. Vi ska nämligen få det ny tapetserat så vill jag visa allt när den är helt färdig.

För övrigt har jag haft en mysig fika med Mea. Alltid lika mysigt att möta upp henne för en kopp kaffe. Sen har jag haft ett långt och härligt samtal med Anna i telefonen. Första gången vi pratade i telefon så faktiskt. Men kände att jag behövde höra hennes underbara stämma. Mycket trevligt!

Nu blir det nog duschen och sedan fixa lite tacos och mysa med M! Som för övrigt är knasig. Springer i väg till gymmet i dag när han har flyttat nu i 3 dagar. Jaja jag önskar att jag hade hans motivation också.

Flytten

Ja flytten den försätter. Men nu är det 85 % färdigt i lägenheten. Och det börjar bli jätte fint. Sen att det ser ut som hej kom och hjälp mig i källaren det tar vi en annan gång. I morgon är det dags att tömma det sista i min gamla lägenhet. Hoppas jag kommer tillbaka snart!

Flyttar

Hållet på för fullt med flytten! Återkommer när den är klar. Är ganska slut i kroppen!

Han tackar

M tackar för alla kommentarer som ni skrev i går om hans jobb. Han går faktiskt lite på moln. Han är stolt över sig själv att han lyckades.
Kan förstå han. Tänker er att börja jobba i ett annat land där och ni helst ska prata deras språk som ni har försökt lära er på 5 månader.

Packa

Packa är hur min dag ser ut i dag. I dag är det sista dagen. I morgon kl 12 får vi äntligen nycklarna. Ska bli så himla skönt att få sätta i gång. Vi får se hur dagen kommer se ut i morgon. Pappa hämtar släpkärra. Vi fyller den så mycket vi bara kan. Kör till den nya lägenheten och tömmer. Sen åker pappa och jobba. Så ja vi får se hur det blir med kärran. Har aldrig kört släpkärra innan. Men antingen så är det jag som gör det eller så kommer morbror in efter hans möte. Men jag tror vi lyckas får med os en hel del på första lasset i alla fall.
Så nu åker allt ner. Inte mycket som är kvar uppe.


Skulle fikat med Mea i dag men hon har en massa i skolan. Och kanske är tur det för alla kläder är nerpackade. och jag vill även bli klar med allt.

Ett år sedan

För ett år sedan satt jag vid denna tiden med Maria på Arlanda på väg till mitt älskade Alanya. Jag skulle tillbringa 8 månader där nere. Maria skulle ha semester i 2 veckor.
Oj vilka förväntningar jag hade på säsongen.


Men mina 2 veckor med Maria var ju helt underbara där nere. Saknar den tiden med dig.

Efter det hade jag underbara veckor med Alanya brudarna.

Snart börjar säsongen dra i gång där nere igen. Många har redan åkt ner och några åker snart ner. Visst skulle jag vilja säsonga igen. Jag saknar det otroligt mycket. Men jag skulle aldrig vilja säsonga för Nazar igen. Jag är glad att jag slutade tidigare. Mitt första år var underbart med dom. Men andra året önskade jag att jag hade jobbat för något annat bolag. Men men! Hoppas ni alla kommer få en kanon bra Säsong 2011!

Ikea

Fick ett sms vid ett i går av M. Det det stod något på svenska, turkiska och japanska. Ingen sammanhållning eller något. Ringde någon svarade men sa inget. Blev lite orolig där att han hade tappat sin mobil på jobbet och att någon hade snått den. Så åkte till Harrys senare för att se om han var där inne. Och det var han så väntade på att han hade slutat. Och tydligen så hade han gjort både det ena och det andra med mobilen i fickan. Inte bra. Men ingen hade tagit den i alla fall.
När han kom ut från jobbet så höll han i skjorta och förkläde. Ja det menas med att min älsklingen har fått extra jobb på Harrys som bartender. Han har redan fått två tider till nästa helg. Så han skötte sig nog ganska så bra där. Han sa att det var inte så svårt med språket och förstådd han inte så tog han det på engelska. Känns verkligen jätte skönt!
Han var jätte glad i natt! Han sa det är detta jag kan!
Tydligen så hade det kommit fram folk och frågat om han var M och om han var tillsammans med mig. Men dom hade inte sagt vilka det var.


I dag åkte jag mamma och M till Ikea. Tänkte kolla om dom hade badrumsskåp som jag vill ha. Dom hade ju 30% på dom. Passar dom inte så lämnar jag tillbaka. Men bäst att passa på. Blev lite andra små saker också. Skönt så man kan börja fixa på en gång. Åt en god söndagslunch där uppe med. Sen blev det en sväng på A6. M behövde nya arbetsskor.

Nu blir det tvätt stuga och sedan är det soffan som gäller hela kvällen.

Som en orolig mamma

Har haft en jätte mysig dag och kväll med Sofie och barnen. Åkte först upp till A6 där det var sjukt mycket folk men ja det är ju lördag. Gick även en sväng på Ikea. Där jag även ska åka upp till i morgon. Dom säljer ju den badrumsmöblern jag vill ha till 30% billigare. Plus att den fanns på fynd. Finns den kvar i morgon då är den min.
Sen åkte jag hem mös lite med min älskling som var sjukt nervös. Men det förstår jag. Men jag vet att han kommer klara det.
När han gick till jobbet gick jag till Sofie och kollade på Melodifestivalen. Jag tycker faktiskt att det var helt ok låt som vann. Och att vi kommer nog inte komma sist i tävlingen i år i alla fall.
Har inte hört något från M. Och sitter här hemma och är lite orolig för hur det går för han.. NYFIKEN är jag också. Men åkte faktiskt förbi där innan och tror allt jag såg han i baren och att det gick bra..
Nu blir det lite OTH sen ska jag nog sova..

I dag är det lördag

Så var det lördag och sista helgen i denna lägenheten. Och det börjar mer och mer se ut som ett riktigt kaos. Men det är bara några få dagar kvar nu. Hur skönt som helst.

I dag är det dagen då M ska provjobba. Han är nervös han är riktigt nervös. Och jag kan inte annat än förstå han. Men jag tror han kommer klara det galant.

Får se vad dagen har att erbjuda. Inget mysigt väder ute alls i dag!

Vilken skillnad

Vill må bättre. Har fortfarande ont i magen, och mår lite illa så där. men inget mer. Jag tror jag har fått någon bakerie.
I dag ville M gå till Harrys för att se hur dom jobbar där. Självklart vill jag hjälpa han med det och följa med. Men jag känner inte att jag pallar.
Han har några få vänner här men några har familj och måste vara hemma med barnen någon var sjuk och någon jobbade.
Nu ska min bror följa med. hatar mig själv för att jag inte kan..


Tycker ibland synd om min pojk. Jag vet att han klarar sig. Men tänk er själva att vara ny i ett land. Ett land där det regnar mer än det är sol som han är van vid. Försöka lära sig ett nytt språk och så snabbt som möjligt för att han ska kunna få ett jobb. Långt i från sin familj och vänner. Till ett land med en annan religon. Han försöker anpassa sig så mycket han kan. Och han är duktig. Och han försöker.
men han är lite besviken på folket här i Sverige hur ogästvänliga dom är. Hur mycket dom tänker på sig själva. Och jag håller med han. I Turkiet så är dom så gästvänliga. Dom vill alltid hjälpa andra. Och ibland skäms jag hur lite vi i Sverige hjälper varandra.
Någon mer av alla turkfruar som känner likadant?

Svar

gabby om Prov jobba:
Hej, jag undrar hur lång tid det tog för er att han skulle få uppehållstillstånd?

SVAR:
För oss allt som allt tog det 6 månader från det att vi mailade om en intervju tills vi fick svar. Men  det berodde på att jag bodde i Turkiet då vi sökte och jobbade där. Dom vill inte ge han UT för ens jag var tillbaka i Sverige. För det var ju till mig han skulle flytta till ju.

sanna  ([email protected]) om Vägen till uppehållstillståndet:
Vilket bra inlägg!! vi ska snart söka om UT och det där var precis vad jag behövde!! :D Tack :D

SVAR:
Å va kul att höra.. Ja det är verkligen en djungel så försöker hjälpa till. Hade verkligen behövt ett sådant inlägg att läsa när jag sökte. Men som tur var hade jag en massa vänner som redan hade gjort det. Men hoppas det går bra för er. Finns ju en massa andra bra tips att läsa sen när han väl har fått UT :) LYCKA TILL

FREDAG

Ja jag älskar fredag spelar ingen roll även att man är arbetslös. Det är bara en sådan skön känsla när det är fredag. I`M IN LOVE!
Mår lite bättre i dag. Så i dag tillbringar jag dagen på kålgården. Då jag lånar mammas och pappas tvätt stuga då jag tvättar mina gradiner. Har sedan tagit bort sofföverdragen så tvättar det också.
Och här på kålgården är den bästa fredags känslan.


I morgon åker min älskade Lisa på semester till Malasyia i 2 veckor lite så avis. Men det unnar jag henne!

Sjuk

Så har man blivit sjuk! Vet dock inte vad. Men mår jätte illa och går på toa hela tiden. Kunde inte sova något alls i natt. Typiskt! Hade ju planerat in annat i dag ju. Jaja! Ligger i soffan och blir upppassad av älsklingen.

Svar till Helena

Helena om Turkiet:
heej :) har kollat in din blogg lite då o då hehe, gillar att läsa vad du skriver och jag känner igen mig själv i mycke av "ditt/ert" liv, jag själv har bott och jobbat i alanya i 2 år och har turkisk pojkvän och vi har även en son tillsammans. Men just det du skriver om längtan ner till alanya är du inte ensam om, visst nu har vi barn så livet i alanya kan aldrig bli desamma för mig igen med en massa fest och dans, men usch vad jag saknar det :( :( . Läste även din blogg när det gällde uppehållstillstånd och fick lite hjälp av det hehe, så tack :) kanon härlig blogg!! ha det så bra, kram helena

SVAR:
åå va kul att du gillar min blogg. Vad jobbade du som i alanya? Va skönt att jag kan hjälpa andra med UT. När kom ni till Sverige? Vart i sverige bor ni. En massa frågor. Har du facebook?
Nej för mig blir det nog aldrig detsamma heller. Men skulle bara vara så skönt att sitta ner och dricka en Efes.
Ha det så bra.
Kram

REGN

Usch va tråkigt väder  det har varit i dag.
Men det hindrade inte mig innan. Tog med mig bambam och gick en lång promenad.
kallt som tusan var det. Men det var grymt skönt efter.
Sen har det inte hänt så mycket mer i dag!

Grå dag

Vad hände med det fina vädret som har vart här nu?
Men ja än är det ju inte vår. Snöar visst lite överallt i Sverige. Än har den som tur är inte kommit till Jönköping än..


I går fick M sin nya mobil och han var som ett barn på julafton. Så glad han var. Älska att gör han så glad!

Prov jobba

I dag var M på en arbetsintervju. Det är bra att han kan gå på många så han lär sig av det. I dag var det på en krog här i Jönköping. Så på lördag ska han prov jobba på Harrys i baren. Tror det kommer gå kanon. Det som blir svårt är väl språket. Men jag vet att om han vill då kan han. Och alla kan väl engelska om det skulle vara något.

Semledagen

Å jag som älskar semlor. Är så lycklig att i dag måste man äta semla. Det går ju inte att inte äta det liksom.
Gick en promenad med älsklingen innan det var ju varmt och skönt ute. Kan det inte hålla i sig så här nu?

Hata denna lägenheten.

Haft en trevlig eftermiddag med turk fruarna. Var i lekparken med barnen. När jag kom hem så tände jag lite ljus och mös i soffan. Började laga mat. Men helt plötsligt slutade spisen att fungera. Bytte tre proppar och alla gick sönder. Försökte värma i micron ja men då gick den också sönder. Jippi! Vill bara flytta från denna unkna lägenheten. Tur att man har en snäll mamma och pappa som erbjud mat där. Nu vill jag bara flytta!

Turkiet

Ibland får jag dåligt samvete av att skriva så mycket om turkiet i min blogg. Då kanske mina vänner här i jönköping börjar tröttna på allt tjat att jag vill ner dit. Men det handlar inte om att jag inte älskar att umgås med dom här. Jag ser fram emot denna vår och sommar med min vänner här hemma.

Men i går var vi hemma hos M turk kompis som även är gift med en turk. Så det blev en massa turkiska, det blev turkisk mat och vi satt och kollade på turkiska serier. Å jag kan inte hjälpa det. Men jag fick en sådan längtan till mitt paradis. Alla bloggar jag läser om att dom är i Alanya. Eller dom planerar sin resa ner dit. Mina vänner som åker ner i dag på en veckas semester. Jag tror tanken att jag inte vet när jag kan åka ner gör att min längtan gör den större.
Jag skulle så gärna vilja åka ner en vecka. Bara en vecka. Få sitta på ett café drick äkta turkisk te. Få ta en Efes på en uteservering. Sitta på Crazy Hores och ta min strawberry daiquiri. Få dansa på Queens garden. Skrapa bort all död hud och få en underbar massage på ett Hamam. Känna sanden mellan tårna. Se upp till borgen som lyser på kvällen. Att bara få gå på gatorna. Hålla älsklingens hand och njuta av livet. Få använda den lilla turkiskan jag kan.
Å bara för en vecka!

Hoppas att Anna och Mathilda får en sådan där underbar vecka!

Sverige är så litet

På Facebook kan man se massa. Såg precis min kompis brors kompis har blivit kompis med en tjej som jag gick service o Co med. Ser att han hade skrivit till henne. Hon bor ju långt upp i landet. Ja jag fick en liten chock hur liten Sverige är.

Betyg

Allt ska man få ta reda på själv eller ja andra berättar det för en. Inte en chans att AMS eller några andra myndigheter förklarar det för en.
Fick reda på att har man pluggat i Turkiet gymnasiet/högskolan så kan man få sina betyg översatta här. Så kan vissa kurser räknas. Som M som vill gå en utbildning han måste ju gå vuxengymnasiet först. Men om han nu översätter hans betyg så kan han slippa läsa om dom kurserna han redan har läst.
Läs mer om detta på denna sidan

Söndag

Vaknade av att solen lös in i mina ögon. Man kan bli arg för sådant men jag väljer att älska det. Jag älskar när solen lyser just nu.
M är redan i väg och tränar. Jag sitter själv i soffan och kollar på OTH!
Borde gå ut i solen. Men väntar lite med det.
Vi är tydligen bjudna till M vän senare så blir väl att vi ta en promenad dit i stället.
Känner väl kanske inte riktigt för det men det kan nog bli trevligt.


För övrigt. Blev ju grymt glad i går när Daniel gick vidare i melodifestivalen.

SERIESEGRARAE

Missade ju och kolla på matchen i dag men vi har hållt oss uppdaterade på annat sätt..
Och dom blev seriesegare. Så sjukt gött.
Nu hoppas vi på en vinst!

Ikea

Å det finns så mycket nytt jag vill köpa. Det är ju livsfarligt att gå på Ikea. Men ska vänta tills vi har flyttat så man vet vad man egentligen behöver. Köpte i alla ben till sängen. Då vi sålde sängstommen och nu ligger vi på golvet. Så ska bli skönt att kunna gå upp ur sängen normalt. Sen var vi en sväng på 1 klass där dom ska stänga butiken så dom hade 20 % på allt. Massa man vill köpa till bebisen ju. Köpte en massa godis och myser hemma hos mamma och pappa nu. Det har varit så sjukt skönt väder i dag. Snart kanske man kan sitta och sola i vår solen så kanske man kan få lite färg.

Syster

I dag ska jag och syster ha en hel mys dag tillsammans. Vi börjar dagen på Ikea. Sen får vi se vad som händer. I kväll blir det melodifestivalen. Ska bli så mysigt. Och det är SOL i Jönköping i dag också.

Mysig fredag

Har vart hos Sofie och mys hela dagen med henne och Anna och barnen. Har varit så mysigt.

När jag kom hem så började jag packa. Det suger ganska hårt att packa men snart är det klart och nu är det till och med tomt på väggarna. Och en jätte hög med kartonger står mitt på golvet. BARA 1,5 VECKA KVAR! Sen så är det äntligen dags.

M är i väg med en kompis så det är lugnt och skönt här hemma.

HV 71

Hemma hos mamma och pappa och kolls på hv. Första perioden avklarad. Och det står 1-0 till hv. Gött.

Snäll flickvän

I dag har jag varit en snäll flickvän.
Var uppe på tre innan och köpte en ny mobil till älsklingen.
Ni kanske tycker jag är dum nu med våran ekonomi. Men det är så att vi betalar inte ett öre på 6 månader om han nu inte ringer jätte mycket.

ARG

Va fan kan det aldrig gå min väg på något sätt? När man väl känner att det börjar ordna upp sig så kommer det något jävla bakslag.
Mamma och pappa var snälla och lånade ut bilen så jag kunde slänga lite saker i dag.
Parkerade bilen. BETALADE. Gick upp och åt frukost. Kommer ner så har jag ju självklart fått p-böter.
Ja då är det städ dag på den gatan i dag. Så 600 kr fattigare blev jag i dag!

Idag hände det

Kan ni förstå att i dag hände det. Jag och Mea har pratat om det sen i december typ. Att snart ska vi banne mig sitta på uteserveringen i solen. Några sol dagar har varit här. Men då har vi båda varit upptagna. Inte i dag. I dag möttes vi för en kaffe på en uteservering och njöt i solen.
Å vilken känsla det var. Å jag verkligen älskade det..
Vilken energi man kan få.


Jag har funderat länga på att lägga ner bloggen. Jag vet att jag säkert kommer att komma tillbaka.
Jag har fortfarande dom tankarna. Några märkte att jag la lösenord på bloggen. Jag funderar på att göra det nu fram tills jag har bestämt mig vad jag ska göra. För om jag lägger ner och blogga så tror jag ändå att jag ska ha lösenord på den då jag aldrig vill ta bort den. För det är ju som en dagbok för mig!
Ska fundera någon dag till. Ni märker väl om det händer.

ÖP

Jag har lovat mig själv att bli mer positiv nu. Jag har varit nere i en väldigt djup svacka. Men i dag skiner solen och det då kan man inget annat än le.
Jag hoppas solen håller sig framme ett tag. För senare ska jag träffa Mea. Och är solen fortfarande framme då så blir det en kaffe ute i solen.

Titt ut

Ja jag har mer eller mindre gömt mig under min filt dom senaste dagarna. Det har varit varmt och skönt där och jag vill inte alls komma fram.
Nu går vi dock in i en ny månad och ja jag ska försöka komma fram från min filt.


I dag var jag hos mamma och pappa. Med hela familjen utan verken min eller syster pojkvänner där. Och det var verkligen jätte mysigt att bara vara familjen. Vi hade en jätte mysig dag! Är så lycklig att jag har dom.



Vill tacka denna stjärna också som har orkat lyssna på mig och gett mig goda råd. Även att du är på andra sidan jorden så får du mig på bättre humör. Jag saknar dig som en tok! Vill bara ha dig när mig här och nu!

RSS 2.0