En vecka

Herregud i dag är det en vecka kvar. 7 dagar! Det kommer nog galet fort. Måste börja kolla vad man ska ha med sig. Måste ju tänka för 2 (3). Första gången man reser med ett barn är speciellt och man vet inte riktigt vad man ska ha med sig. Men tror jag har ganska bra koll!

M har 3 arbetsnätter kvar innan han får semester. Tror ni han längtar? JA


Kommentarer
Postat av: Alanya Becka

Åh vad avundsjuk jag blir! Jag tycker Adana är helt fantastiskt! Moskéen är helt sjuuuuk!

Svar: ja det ska bli så kul. Aldrig vart där. Något man absolut inte får missa?
Zandra Örneling

2012-11-22 @ 21:38:43
URL: http://xbecka.blogg.se
Postat av: Alanya Becka

Ja, det är ju moskéen och parken runt omkring där. Om man går till andra änden utav parken, alltså att man har moskéen i ryggen, går det ett litet tåg runt hela parken. ADANA kebab MÅSTE du äta! Sedan finns det en "udde" som jag tror de flesta adanabor vet om. Jag kan inte beskriva vägen men den ligger förbi "kärleksön". Sevgilim Adasi står det med stora neonskyltar på ön. Den vägen följer man till man kommer fram till picknickstället och ha lite grillat med er. Det är jättemysigt där på dagen! Längs med vägen ut till udden finns små, små caféer som också är jättemysiga. De gör olika slags kaffe, typiska turkiska desserter och the i deras små bilar de har och så har de bara satt ut stolar och bord längst vattnet. Det är vad jag skulle rekommendera! :)

Svar: Tack för tipsen :) Såg att det kommer var 19 grader och jag längtar efter lite sol. Att få sitta på någon uteservering med solen i ansiktet :)
Zandra Örneling

2012-11-22 @ 23:09:34
URL: http://xbecka.blogg.se
Postat av: Hanna

Hej hej!
Er lilla pojke är verkligen söt som socker och kommer charma hela Adana!!
Tänk på att inte flyga med en vagn ni är rädda om för det är väldigt stor risk att den kommer gå sönder!! Har hänt mig flera ggr och särskilt i Turkiet för de fattar inte vad de kostar och de slänger dem bara!!
Har ni med er en vagn med pumpbara däck så packa dem i vagnen så ni inte får punka.
Du får ha med vätska till barn (typ välling och oöppnade barnmatsburkar, fruktpure) det säger de inget om på flyget.
Tänk på att ha med engångsunderlägg för det är inte alla plan som har skötbord och då måste man byta på sätet...
Lite tips från mig som flugit ett 20 tal gånger själv med min son ;)
Fråga om du undrar nått och hoppas ni får en riktigt bra resa :)
/Hanna

Svar: Tack :)Vad snällt sagt! Nej vi har köpt en sulky som vi ska ha i stället. Har du hyrt airshells någon gång? Smart med engångsunderlägg. Hoppas jag slipper byta en bajsblöja på planet ;) Tack för massa tips.. Jätte snällt av dig..
Vad har dom för barnmat ner i turkiet? Aldrig tänkt på det innan? :)
Kram
Zandra Örneling

2012-11-23 @ 21:00:02
URL: http://teresiagok.blogg.se
Postat av: Susanne.j

Vad roligt! Att få åka till Turkiet! Längtar till nästa resa! Fråga gärna om du vill ha tips med att resa med milo :) ha en super härlig resa! Mvh susanne

Svar: Tack. Ja det ska bli så skönt att få komma i väg verkligen! Å tack ska höra av mig om jag kommer på något. Har ni bokat resa igen?
Zandra Örneling

2012-11-24 @ 00:34:23
Postat av: Hanna

Nä jag har aldrig hyrt airshells men det är säkert bra om det inte är för dyrt.
De hade en del barnmat i Marmaris men det mesta fick jag laga själv. Milo är ju inte så stor så det borde gå att hitta några sorter i alla fall och fruktpuré brukar alltid finnas :)
Välling finns inte men någon sorts gröt som dock är sockrad.... så ta med sånt själv.
Jag brukar alltid ta med matburkar så man slipper jaga mat de första dagarna och nu finns det ju sorter i plastburk som inte väger så mycket :)
Tänk på att be familjen köpa vatten så de inte kokar mat på klorvattnet till Milo för då kan han få ont i magen... många turkar tror att vattnet blir klorfritt bara genom att koka det men det stämmer inte.
Oj va mycke jag hade att skriva då ;)
Hoppas verkligen att ni får det bra och slipper stress och frseningar på flyget!
Kram Hanna

Svar: Tack för massa tips. Välling och gröt har vi med oss för hela semestern. Sen har jag köpt så vi har 10 burkar med oss så som du sa slippa springa på jakt efter mat till Milo. Jag sa det till Mustafa för någon dag sedan att Milo inte kan dricka deras vatten. Då blev han lite sur och sa att det är rent vatten i Adana. Ja fast Milos mage kan bli dålig av det. Så vi ska köpa vatten till han och mig. Vill heller inte få ont i magen!
Tack för alla tips.

Kram
Zandra Örneling

2012-11-26 @ 21:23:44
URL: http://teresiagok.blogg.se

Här kan du skriva till Zandra:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0