Första födelsedagen

I går fyllde vår prins 1 år. Jag minns det jag minns från den dagen som det vari går. Har ju några minnesluckor från förlossningen. Började dagen med att gå och köpa en tårta. Sen tog jag paketen och sjöng för han, även Baba sjöng när han vaknade av min fina sång röst. Milo slet upp sina paket och sken upp som en sol. Efter så åt vi frukost och sen lite tårta!
Sen var det dags för mig att åka till praktiken. Min första praktikdag var 11-20 så hela Milos födelsedag jobbade jag. Det var lite ledsamt. Men som tur är fattar han ju inte det, bara jag som mådde dåligt av det. Gillar min praktikplats än så länge så 5 veckor kommer nog gå fort. Vid 19 satt personalen och pratade och jag frågade vad kl var. 19:00 sa en. Då var det 4 minuter tills han föddes så mina tankar var med honom. Ojoj vilken häftig upplevelse.
Men Milo hade det kanon bra med morbror som först var barnvakt och sedan mormor och morfar.

I dag var det praktik också och man lär sig massa nytt.
M har jobbat extra massa denna veckan. Det är ju bra nu när han ska ta körkort. Hans kompis ska även börja jobba på posten. M fixade in han, kul att det går så bra för han.

Nu ska jag sov, M jobbar över 3 timmar och jag är galet trött. Ont i ögat har jag det skaver och är rött.
I morgon är jag ledig men ska på massa andra möten!


Min prins

För 1 år sedan log han på mitt bröst. Jag kunde inte slita mina ögon ifrån han! Det var kärlek vid första ögonkastet. Från den stunden förstod jag vad kärlek till sitt barn betydde.
Kärleken till sitt barn är så stort! Sen du kom har inget vart sig likt, alla dagar är olika. Jag längtar efter att vakna varje gång jag ska sova för att få vara med om en ny dag med dig!
De bästa som finns är att få se dig utvecklas, från att vara en lite söt fågelunge som låg still till den sötaste spralligast killen du har blivit.
När du är ledsen är blir jag ledsen, när du skrattar då skrattar jag. Ditt leende gör mig så värm i hjärtat. Du är riktigt busig och har kommit på en massa hyss, du är verkligen en  fisk, du älskar att bada och plaska.
När du tittar på mig och säger Mamma så smälter jag, att vakna upp hur trött som helt och se dig le blir man lika pigg som att jag hade druckit en kanna kaffe.
Du är mitt allt.
Jag älskar dig mer än du någonsin kan förstå!
Du är det finaste som finns!
 

Dagen innan för ett år sedan!

Vår lilla prins ville ju ligga kvar i mammas mage. Men mamman hade väldigt ont. Så i dag för ett år sedan var jag galet nervös. Endast mamma och M visste att dagen efter så var det kanske dags. För vi hade tid på fl för kontroll. Jag var galet nervös för att de skulle säga att jag kunde åka hem och vänta några dagar till.
Det var precis det dom sa. Men sen kollade de fostervattnet innan jag skulle få åka och helt plötsligt så blev det akut för att sätta i gång mig. Så bara att hämta in sakerna från bilen äta lite så man fick energi och sen sätta gång. 4 timmar efter kom Vår prins! Hemsk förlossning men vill så gärna göra det igen. Det är så häftigt. Det häftigaste var när de la han på mitt bröst för första gång!
I morgon fyller vår prins 1 år!

Denna bild är tagen några dagar innan han kom!


Astma

Det gör så ont i mig att höra min älskling hosta så och ha svårt att andas. Himla förkylningsastma. 2 dagar i rad har han somnat på en gång innan kl 18. Måste vara så jobbigt för han.

Är själv sjukt trött. Kan inte sov dels för att han hostar så. Sen har jag så ont i halsen på nätterna just nu. Gör till och med ont i örat när jag ska svälja.

Annars har vi haft en lugn dag. Vart inne trots att det har vart skönt väder ute. Milo åt våfflor och glass innan han är så himla hes efter allt hostande så glass var nog skönt för halsen.
Försökt plugga lite lindrande vård. Men var väldigt otaggad.


Mommo

Milo säger ju vissa ord som ja, nej, mamma, anne, pappa, baba och där. I dag kommer det ett nytt ord mommo. Tror allt att mormor har sagt mormor till han mycket nu i dagarna.

I natt blev Milo ännu sjukare, förkyld, hostar och självklart kom ju astman också. Så flera gånger i natt vaknade han och gallskrek inget funkade att få tyst på han. Hoppas det blir en bättre natt i natt!

Skulle till BVC i morgon men tror vi får ringa återbud. Han får ju ändå inte ta sprutan.

M har jobbat sin första vecka på kvällsskiftet och han älskar det. Han har det så mycket roligare säger han. Hans kompis jobbat ju det skiftet så klart det blir roligare då.


Namngivning och 1 års kalas

Vilken lyckad dag det blev i går.
När alla gäster hade kommit så samlades alla och jag hade bett min mamma få hålla i själva ceremoni. När vi hade berättat vilka namn han hade fått så tände vi ett ljus som jag hade gjort som det stod hans namn på.

Sen var det dags för mat. Hemma gjort alltihopa. Kycklingspett, fransyska, och fläsk ytterfile. Potatissallad och potatismos till barnen. Alla sa att det var jätte gott så det får vi hoppas på!

När alla hade ätit upp var det dags för paketöppning. Och det blev mer eller mindre KAOS när barnen ville hjälpa till att öppna Milos paket. Men det är så med barn och det är därför jag älskar barn!
Vilka fina saker Milo fick, Lego förvaring, Trunki resväska, massa ego, kläder, boxar, bilar, trehjuling, pussel, pengar, bestick, en bok där de hade gjort en saga av hans förlossning, en båt, en vas med ingraverat med hans namn, en jätte fin tavla på mig och Milo som Mea hade fixat, ett halsband och en bobby ferrari bil! Tror vi fick med allt! Jätte nöjda är Milo för alla saker. Och har redan testat det mesta!

Sen var det dags för kaffe och cupcakes. Hittade inga fina "flaggor" att ha i så gjorde egna där det stod Milo på. Jätte fina var de!

Vi är så glada och tacksamma för alla fina människor som kom och gjorde detta till en jätte bra dag för min son!

Kommer mer bilder när jag har fått dom av min bror!

Ingen skönhet

Nej i dag blir jag ingen skönhet. Ögoninflammation i båda ögonen så inget smink i dag. Tur att det är Milo alla ska kolla på :)


Färdigt

Så vad inskolningen klar och nu är han redo att gå på dagis själv. Är jätte nöjd med hans dagis än så länge!

I dag har vi fixat massa inför i morgon. Är helt slut så ska snart sova faktiskt. Kommer bli en lång men rolig dag i morgon. Det är Milos dag i morgon! Namngivning och 1 års kalas.


Mycket att göra

Här försvinner dagarna som en raket. Har vart i skolan 3 dagar denna veckan. M har skött dagis denna veckan. Allt har gått kanon. Milo älskar dagis.

I går hämtade vi mamma och pappa på flygplatsen som var som pepparkakor. Barnen blev så glada över att mormor och morfar kommit hem.

Börjar bli förkyld igen, ont i halsen och jag har inte tid med det. På lördag ska vi ha Milos namngivning och 1 års kalas. Så mycket att göra!


Mys

Idag har det vart fullt upp. Började med prov, M och Milo var på dagis. Men M gick hem så i dag har Milo vart själv. Det hade gått jätte bra. Vi både var och hämtade han! Så mysigt det är att se han leka med andra.

Sen hämtade jag bilen som nu är godkänd på besiktningen. Efter det var vi och tog kort på Milo så han hamnar i JP när han fyller år!

Sen blev det mys hemma hos Lisa. Hon har skaffat katter. Första gången Milo träffade en katt. Han var lite rädd först men sen gick den bra. Hade en riktigt mysig kväll med min fina vän. Och Milo som alltid vill stå upp skulle vara sitta i Lisas knä. Han är nog allt kär i henne.

I dag jobbar M sitt första kvällspass. Hoppas han lyckas får rätt på sömnen nu.


Leon

I dag har vi haft fin besök av Leon. Hans mamma och pappa var också här. Chrille tapetserade hemma hos mamma och pappa. Mamma fick det i födelsedagspresent av oss.

Har inte sett Leon på 3 veckor min älskade Leon. Leon och Milo ät verkligen så jäkla söta ihop. Längtar till båda går runt här. När de verkligen leker.

Bjöd på lunch och bakade en ananaspaj. Riktigt gott!

Fick en stor hög med kläder av Leon. Så bra när man kan ärva. Perfekt till dagis!
I morgon är det dags för inskolning igen. M får följa med, själv ska jag göra prov i hemtjänst.


Dag 2

Idag körde vi inskolning dag 2. Var där 9:30-11:00 även M var med i dag och han var som en riktigt hönsmamma!
I dag var han med på fruktstund och han var så duktig som åt massa frukt!


Frukost på sängen

Vaknade av att M tände lampan i taket! Väldigt romantiskt! Men han hade gjort frukost på sängen till mig. Det var romantiskt!
Så nu kör vi i gång denna dag.


Frisk

Det varade inte så länge. Som tur var. Även om jag inte vart på topp i dag så har jag ändå inte spytt eller något. Verken Milo eller M verkar ha blivit smittade. Så i morgon blir det inskolning igen! I morgon ska även baba följa med till förskolan.

Milo är för övrigt väldigt gnällig just nu. Han vägrar typ äta något och bara gnäller och gnäller. Vet inte riktigt vad han är inne i för fas. Men det är inte lite jobbigt kan jag ju säga.

Nu sitter mamma och pappa på flygplanet ner till Gran Canaria och vi är inte alls avis på dem..

Sjuk!

Så fick vi pausa i inskolning. Vaknade i natt av att jag var tvungen att spy. Japp då hade man fått maginfluensa. M fick sova 3 timmar sen fick han gå upp med Milo. 
usch för maginfluensa! 
 

Första dagen

Så har vi vart första dagen på förskolan men jag säger hellre dagis!
Det gick jätte bra. Alla var jätte trevliga och Milo lyckades charma dem alla. Alla barn var så söta. Han kommer absolut att trivas. I morgon kör vi 9:30-11:00


Dagis

Imorgon är det dags för min plutt att skolas in på dagis! Usch det gör ont i mig. Jag vet att det bara är bra för han att det är lättare när de är små men ändå.
Kl 10 ska vi vara där. Första dagen är vi bara där i en timme!


Adana dag 4

I dag bestämde vi oss för att gå upp tidigt då vi skulle in och kolla läget i staden. Vi åt en underbart god turkisk frukost på ett café. Allt för att komma i väg i tid. 
Tog dolmus till city gick runt lite, men det regnade så vi åkte till ett stor köpcentrum Optimum som var 5 våningar Det var jätte stort och fint. Fanns massa saker där inne. Milo fick ett par fina byxor ( ja de har inte kommit hem de heller) Mustafa köpte en jätte fin skjorta. Sen hittade Mustafa äntligen GS store. Oj vilken lycka! Alla var helt galna i Milo där innen tog upp han och pussade på han massa. Tur han inte blev rädd. Milo fick lite GS kläder (men ja de har ju heller inte kommit hem) Sedan blev det mat på mcdonalds och det är inte lätt att fixa mat till Milo i Adana så han fick äta lite mcdonalds med oss. Sen gick vi till migros5.
När vi skulle gå till dolmusen gick vi förbi där Mustafa hade jobbat en gång, hans kusin äger butiken så gick in och hälsade på han. 
När vi kom hem så badade Nene Milo. Det har hon tjatat om att få göra. Så de hade det så mysigt. 
Vi gick upp så tidigt så vi väckte Dede till och med!
Utanför hans favorit lags butik! Nöjd Mustafa
Den stora moskeen på kvällen!
Nene ville ju självklart bada Milo 

Smider planer

I dag blev vi utslängda! M hade bjudit hem några vänner. Tur man har någonstans att ta vägen.
De har tydligen pratat affärer och är nu på väg till en sak för att kolla upp lite.
Ja om det går bra så blir jag ju glad! Skulle vara kul om de öppnade något eget!


Scrapbooking

Har äntligen satt i gång med Milos första album!


Nu är det min tur

Nu ska jag lyssna på dessa 3 böcker! Kanske gör det att det är lättare att somna!


Tandläkaren

I dag var det dags för Milos första tandläkarbesök. Det gick kanon bra. Han hade så fina tänder. Och tand nr 6 är på väg upp.

Sen lunchade jag med mamma och hennes väninna. Gick sedan ner till stan och köpte pyjamas och ett par skor till Milo.

I dag har vi även gjort det sista pysslet till Milos dag.


Adana dag 3

I dag fick Milo inte sova länge för sina kusiner. Nej när han hade druckit sin välling var det dags att stiga upp och busa. Tur M tog hand om han så jag fick sova lite till i alla fall. Det var söndag och både Seyda och Nene var lediga. Så vi åt en stor frukost allihop. Sen gick vi alla till lekpltsen som låg utanför och gungade. Milo blev överlycklig när han fick gunga. 
Jag gick och fixade mitt hår. För endats 100 lira (390 kr) klippte de mig och slingade mitt hår. Helt okej pris. 
När jag var färdig tog jag M och Seyda bussen till Real för att äta lite och gå på bio. Såg twilight den sista filmen. Så bra den var. Och vad mysigt vi hade det. Milo hade lika mysigt hos sin farmor och farfar. 
När vi kom hem spelade vi lite okey och åt kadif som M verkligen älskar. 
 
De ville hjälpa till med Milo 
Gunga älskar Milo 
Kusinerna med Hala (faster) 
De är så lika varandra i verkligheten! 
 

Konstig känsla

Det senaste har jag fått en konstig känsla i kroppen. Jag kan inte riktigt förklara den. Det liksom sprätter i mig. Kliar i mig. Jag blir pigg fast jag är trött! Det är helt enkelt för mycket just nu! Det har vart det ett tag och jag vill bara att allt ska lugna ner sig. Att allt ska falla på plats!
Ligger i sängen och tittar på min son som ligger jämte mig. Utan han skulle jag inte klara av dagen. Han är verkligen mitt allt! Gud vad jag älskar han!


Ögoninflammation

Så har min plutt fått ögoninflammation! Han var helt geggig i ögonen när han vaknade. Och inte alls vart på bra humör i dag. Säkert ont i ögonen.


Adana dag 2

Även denna dag blev en riktig sovmorgon. Milo sov längst av oss alla. Riktig sömntuta. 
Vi hade en lugn och skön förmiddag. Kollade runt lite där de bodda. Var på bim och köpte 2 fina skedar till Milo och Leon ( men även de är inte hemma) 
Sedan tog vi en promenad till carrefour där vi kollade i butiker, handlade lite mat och åt på BK. Det är så mycket godare på BK i turkiet än här hemma. 
Det var riktigt varmt och skönt när vi gick dit. Njöt av dessa solstrålar. 
När vi väl kom hem igen så hade hans äldsta syster kommit och Milos 3 kusiner. 
De verkligen älskade Milo från första stund. De har ju pratar så mycket om honom. 
Vi hade ju med oss massa presenter till alla som de blev så glada för. 
Sedan blev jag bjuden på en grymt god efterrätt aşure
 
På väg till carrefour
Kusinerna fick massa fina presenter 
Milo med sina 3 kusiner. 
Nene älskar sina barnbarn 
aşure mummmms vad gott det är 

Mitt nya liv

Det går fortfarande bra med mitt nya liv. Sen jag började så har jag gått ner 4 kilo. Och då är det bara kosten som jag har ändrat. Jag har slutat att äta kolhydrater nästan helt ingen onyttigt och ingen cola light. Jag gör inte lchf då jag inte tror det är bra med så mycket fett man ska få i sig. Gör inte GI heller utan bara vad jag själv vill.

Även att jag inte skriver vad jag äter varje dag så äter jag fortfarande bra mat.
I måndags när jag och Mea åt på liban deli brukar jag alltid ta pommes till men nej då denna gång fick jag sallad till i stället då man får välja mellan pommes bulgur och couscous, snällt av personalen att jag fick ta sallad.
I dag åt jag stekt vitkål till vår köttfärslimpa.
Galet söt sugen var jag nu i kväll. Tur jag inte hade något hemma. Så det blev en al à Maria.

Så jag sköter mig. Lite up date om hur det går!


Svärföräldrarna

Underbart att de har internet så vi kan skypa! Älskade svärföräldrarna. De är så söta ihop!


Arg

Just nu känner jag för att skita i allt. Allt med skolan och utbildningen. Ska jag behöva vänta i hela 2 veckor innan jag får veta. Och sedan vara med om 2 gånger till sen!!!!!!!!!

Adana dag 1

Vi sov bra den första natten allihop. Det tog på krafterna att resa en hel dag. Vi vaknade upp vi 10 på morgonen. Då åt vi en mycket god turkisk frukost med nybakat bröd. Åt nybakat bröd varje dag då de bodde precis jämt ett bageri. 
När vi hade ätit så tog vi dolums till ett köpcentrum som heter Real. 
Milo och dede lekte lite i en lekhörn med ett bollhav och massa karuseller. Medan vi gick runt och kollade lite. Köpte lite kläder till Milo (som fortfrande inte har kommit hem) även ett okey spel så nu kan vi spela okey här hemma! 
Självklart var vi ju tvugna att ta en kaffe på Starbucks. Mumms vad gott det var. 
Till kvällsmat bjöds det på kyckling och ris. Nene gjorde så god mat! 
Sedan var vi ju tvugna att spela lite okey. Så när Seyda kom hem så spelade vi ett par gånger. 
 
Frukost i farfars knä! Riktiga polar blev dessa. 
Självklart en kaffe på starbucks. 
Här lektes det medan vi kollade runt i butiker.
Bollhavet var nog allt roligast 
Dags för Okey! Allt görs på golvet! 
 

Brännskada

Att stressa och laga mat är inget bra alls. Då bränner man sig lätt! Det gjorde jag i dag. Första grad brännskada. Inte roligt!

Vart på sjukhuset och hjälpt min mormor som skulle operera bort en sak på halsen. Sen var jag uppe på bb för att låna ut vårt babyskydd till Annas lilla prinsessa som föddes i söndags. Fick se henne lite snabbt och kan inte förstå att Milo har vart så liten. Saknar bubblan inne på bb. O vad mysigt det var där.

För övrigt tror jag badet sög musten ur Milo. Han som annars vänder sig mycket i sömnen ligger helt still.


Badhus

I dag så var vi på Rosenlunds badhus med Sofie och Suleyman och barnen. Behöver jag säga att den badtokiga Milo älskade det?
Han var lite rädd när vi först gick i. Men sen vill han vara i vattnet hela tiden. Han plaskade och lekte massa!
Riktigt mys dag hade vi. Med våra fina vänner


Blommor

I dag när jag kom hem så låg det blommor på bordet. När jag öppnade så var det underbart fina blommor av min fina fina vän Anna som hade skickat ett blomsterbud. Tårarna kom och jag blev mållös och så glad.
Vilken fin vän jag har!
Älskar dig!


Lunch date

I dag ska vi på lunch date Mea! Det blir Liban deli! Å vad gott det ska bli!
 
Äntligen kom den femte tanden ut! Men mycket gnäll är det hos min pojke just nu! Det är riktigt jobbigt. Och han är inte sig själv någonstans! 
 
I dag är det 2 veckor kvar till M byter skift. Natt jobb är inget för han! Han sover skit nu! Så han ska börja jobba kväll! Då börjar han 17 och slutar 22 måndag till torsdag sen söndag jobbar han 15 till 22. Sen ska han börja läsa på dagarna. Så han kan bli klar med SAS och sedan börja med gymnasiebetyg! Perfekt!
 
Nu ska jag avnjuta en latte och sedan fixa mig! 
 

Promenad

I dag tog vi en härlig promenad med Mormor och morfar. Matade fåglarna och sedan gick vit ut med Vättern!
Kan det inte vara sol varje dag nu.


Sova?

Nej varför ska man sova för. Har försökt sova i någon timme nu. Men det liksom går inte. Tankarna snurrar runt i huvudet på mig.
Ibland kan jag bli så arg att jag ställer upp och lyssnar så mycket när man inte får något tillbaka! Varför? Ett litet tack kanske?
Massa andra tankar som snurrar runt!

Tackar gudarna för att min fina Anna alltid får mig att skratta! I love you!


Sooool

I dag har vi haft sol. Även om det var kallt så var det så skönt att få se solen. Till och med fåglarna kvittrade!
Vi tog en promenad och gungade lite. En skön dag! Nu längtar vi massa till våren


Dagens måltid

Funderar på att sluta med dagens måltid. Känner att jag inte har något nytt att laga!


Dagens måltid

Frukost: gröt med blåbär
Lunch: blomkålsmos med korv stroganoff med kyckling korv
Fika: på Ikea kaffe och äpple
Middag: nyttig hamburgetallrik. Coleslaw med hamburgare och salladsblad i stället för bröd
Mys: tyvärr kunde jag inte hålla mig från M ostbågar. Han får inte köpa hem sådant! Men dåligt samvete har jag


Ikea

Mysig eftermiddag med min lilla familj på Ikea. Var tvungen att handla lite. Sen blev det en mysig fika. Milo fick dricka fläder dryck något han blev galen i.


En lång power nap

Milo ville verkligen jäklas i dag. Efter att ha sovit dåligt och var jätte trött trodde jag att jag bara kunde lägga ner han när han skulle sova middag. Fel hade jag!
Han låg och pratade och skrek. Väckte självklart baba. Efter en stund la jag han i vår säng och lät han somna på min arm medan jag klappade han bakom örat (han njuter fullt av det) så somnade han det värsta var att jag somnade jag med! Så en power nap blev 3 timmar. Sov från 1 till kvart i 4. Helt bongo i huvudet var jag!

Milo sover i babas säng då han sover skit nu när tanden är dum. Bara att räkna med en fot i ryggen, eller att han drar mig i håret. Men i bland ligger han och klappar mig.


RSS 2.0