äppelpajen
"Täcket" smakar som knäck och är så otroligt gott! Vaniljglass eller Kesella Vanilj passar bra till :)
6 port.
2½ dl vetemjöl
2 ½ dl socker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg
100 g smör
6 äpplen
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en eldfast form. Smält smöret och låt det svalna. Blanda ihop mjöl, socker, salt och bakpulver, blanda därefter i ett uppvispat ägg och det smälta smöret. Skala och kärna ur äpplena, skär dom i klyftor som lägges i formen. Bred smeten över äpplena. Grädda i ugnen i 40 minuter.
6 port.
2½ dl vetemjöl
2 ½ dl socker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg
100 g smör
6 äpplen
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en eldfast form. Smält smöret och låt det svalna. Blanda ihop mjöl, socker, salt och bakpulver, blanda därefter i ett uppvispat ägg och det smälta smöret. Skala och kärna ur äpplena, skär dom i klyftor som lägges i formen. Bred smeten över äpplena. Grädda i ugnen i 40 minuter.

Kommentarer
Trackback