Vintetäcke

Sen jag var liten har vi alltid haft vintertäcke och sommartäcke. Så det har vi i vår lilla familj också eller inte M han fryser alltid när han sover.
Men i går var det dags att byta till vintertäcke det började bli riktigt kallt på nätterna. Jag hoppade över det förra året och hade sommartäcket hela vintern då jag svettades så när jag var gravid.

Så nu är det verkligen extra mysigt med mitt fluffiga täcke! Å vad mysigt det är.

Och i dag får jag äran att ha Milo i våran säng. Kände för ha mys natt med han. Så jag får lyssna till hans underbara andetag. Och somna med hans hand i min!


Sov morgon

Min underbara man gjorde så jag fick sov morgon. Halv elva vaknade jag. Länge sedan jag sov så länge.

Försökt plugga lite i dag. Usch vad religion är tråkigt. Usch vad jag inte gillar 50 poäng kurser. Det är att stressa igenom en kurs.

Även hunnit med mys fika hos mamma och pappa.


Att sakna

Ibland kan jag verkligen sakna personer som man inte ens tror man kan sakna. Många minnen! Pegasos Planet

Min nya bebis

I dag kom min nya lilla bebis. Vit och fin är den. Även skivan så jag kunde uppdatera min dator. Så nu funkar allt prima. Skickar i väg min gamla mobil i morgon. Fick en bra slant för den ändå.


Haft en bra fredag! Myst med Leon och Milo. Haft mys kväll med älsklingen och min bror en stund! Ätit kebab pizza med massa sås. Kollat på film. Och fixat min nya mobil.

Nu är det sov dags, och i morgon är det min tur att få sova!


Mys i sängen

I morse vaknade Milo vid 7. NEJ tänkte jag snälla jag vill sova längre. Gav han välling i sängen tog över han till vår säng och där somnade vi båda tätt ihop. Sov ända till halv 10. Gud vad skönt det var. Så idag missade vi vinka till mormor och morbror som åker förbi varje morgon på väg till jobbet.

Sen var vi i väg och mös med Lisa. Lunch på Ikea och fika hemma hos henne var vad vi gjorde i dag. Blev lite shopping på Ikea med så klart. Milo blev så arg när jag skulle sätta ner han i vagnen och han inte fick se Lisa. Han är nog lite kär i henne. Skiner upp som en sol gör han.

Fick C på engelskan. Å vad skönt det kändes. Var lite nervös när läraren ringde och vi skulle prata engelska men det gick ju bra. Så nu har jag ett betyg i engelska. Stolt över mig själv.

Här står Milo och vinkar nästan varje morgon.


Kärt barn har många namn

kucuk insan - Baba
Älskling - Mamma
Muffins - Mormor
Goding - Morbror
Sötnos, lilleman, prinsen, sköldpaddan, skatt.....
Kärt barn har många namn och i dag blir min älskade son 7 månader.
Och kärleken blir bara större och större

Sover

Det som är så underbart är när man hör sin son skrika för att han har drömt något, vill ha nappen, åkt ner i sängen eller har lyckats vända på sig och man tror han skriker för att han vill gå upp. Så kollar man på kl och ser att den bara är ett. Jag får sova i flera timmar till. Älskar den känslan.

Min son är äntligen tillbaka i sina sov rutiner. Han somnar ofta efter ett tag i sin egna säng själv utan att vi behöver sitta i rummet. Han sover hela natten bara skriker till någon gång på natten men inte ofta och han vaknar runt 7-8 på morgonen.

I dag sov han även 3 timmar på eftermiddagen och jag lyckades plugga en hel del! Tack min älskade son.

Nu ligger han i son säng och han andas så tungt att man kan tro det ligger en man i rummet.


Hjälp

Jag gillar inte att be om hjälp längre. Men min bror kunde inte ringa mer lägligt i dag när jag var på väg till bilen för att åka till maxi. Han var så snäll och följde med och handlade. M sov och det är lite jobbigt att handla själv med Milo! Sen hjälpte han mig med datorn! Min bror han är bra han!
 

Mat blogg

Jag försöker att göra matsedel varje vecka. Det blir verkligen billigare när man gör upp vad man ska äta. Men energin är lika med noll.
Någon som har tips på någon bra matblogg eller recept sida?
Har ju funderat på linas matkasse men då är det kan det vara gris en gång i veckan och det känns ju onödigt att lägga pengar på eftersom min man inte äter gris!
Kanske ska lägga upp min matsedel här varje vecka så jag kan ge tips till andra
 

Nyhetsmorgon

Jag tycker det är skönt att slö titta på nyhetsmorgon på morgonen. Idag visade dom en ny dans stil. Den gör en verkligen glad. Den ska jag lära mig!
 
 

Mys söndag

Började med att Milo tog sovmorgon men jag kunde dock inte sova för det. Alltid är det något. Men fick chansen att ligga var i sängen en stund.

När han väl hade vaknat så gick Jag, Milo, mormor, morfar och kusinen och matade fåglarna och tog en mysig söndagspromenad. Milo somnade gott när vi var på väg hem. Så jag fick chansen att göra en god frukost/lunch till mig och M.

Sen har vi även träffat Li och hennes pojkvän som precis har kommit till Sverige. Jätte trevliga båda 2. Och Milo skärmade in sig som vanligt.

Slutade med en skrikande kväll. Milo var så gnällig och vägrade somna. När han till slut somnade ja då vaknade han efter 10 min och skrek ännu högre gick knappt trösta han. Men till slut domnade han om och nu ligger han och snarkar.

Så en mysig söndag har vi haft så som det ska vara på söndagar.


Slutprovet

Så var det färdigt! Nu väntar jag bara på att få i alla fall ett G eller E eller vad det nu heter. Allt har ju bytts ut. Men det kändes ändå ok.

Det firade jag med att beställa en IPhone 5. Den bör komma till nästa fredag. Vi får väl se! M håller tummarna också för då får han min 4 så länge innan hans går ut och han kan köpa en 5 också.

Annars då jo en lugn och mysig regn dag. Va hemma hos mamma en stund efter provet. Min fina systerson är ju där, mamma är barnvakt så myst med han. Va upp en sväng hos Lisa. Så underbart att hon bor över mamma och pappa. Bara springa upp en stund. Hur bra som helst. Vill att dom ska bli färdiga med allt så hon har mer tid för oss.

Även gjort en sats biff stroganoff till Milo. Tog med rus det ångrar jag. Äter ju upp hela såsen och blir torrt. Men det löser vi. Nu har han mat för minst 2-3 månader i frysen typ. Kanske mer 2 månader än 3.

Milo mår fortfarande inte hundra och han hostar som bara den. Och medicinerna gör han lite extra trött. När ska min fina plutt bli frisk?
I morse låg han på tvären. Kudden på ena sidan och örngottet på andra och låg på täcket. Vad han gör på nätterna det är en gåta!


Rösta

Alla underbara läsare! Ni kan väl gå in och rösta på min fina prins

Gå in och rösta här 

Ibland kan man bli så där besviken

I bland blir man bara så grymt besviken på folk. Man känner att man inte ska ta åt sig men ändå så gör man det. Falska människor är det värsta jag vet. Jag önskar jag var som M. Kan bara skita i det. Men jag är inte sådan. Jag grumlar och tänker.
Får mig på riktigt dåligt humör.
Men det är i sådana stunder man har tur att man har en vän som Anna som vet precis vad som får mig att skratta högt i min ensamhet!
Jo hon skickar en fin bild på sig själv!


Saknar

I bland så kan jag ska M kompisar i Alanya. Vissa av hans vänner är så sjukt snälla. Ena killen är tillsammans med en svensk tjej och har en dotter och bor i Sverige men väldigt långt härifrån.
Den andra som vi umgicks mycket med har också en svensk tjej men dom bor i Turkiet men jag hoppas innerligt att dom flyttar till Sverige. Skulle vilja träffa han snart!

PUT kortet

I dag är M fri att ut och resa igen. För i dag kom kortet.
Innan han fick det är han fast i Sverige från att hans UT går ut tills han får kortet.
Han fick PUT innan hans UT gick ut. Så skönt att slippa lång väntan!


Hemsk natt

Usch vilken natt det har varit. Milo är förkyld igen. Han vaknade vid halv 1 och bara skrek, värken välling, sockervatten, nässpray, näsfrida eller något annat funkade. Han fick komma till våran säng men inte ens det hjälpte. Han skrek nog i ca 2 timmar utan att jag kunde trösta han. Till slut somnade han. Men sov ryckigt och hade mardrömmar han vände på sig och låg nästan på mig. Han vaknade igen vid halv 6 samma sak där han skrek och inget hjälpte. Han fick välling efter ett tag och somnade om vid 7. Sen vaknade vi vid halv 11.
Hans humör är inte på topp. Han åt lite kiwi och sedan somnade han om nu vid 12. Han mår inte alls bra min plutt. Han har ju precis blivit frisk från sin andra förkylning..

Så hans mamma är mer eller mindre inte vaken i dag. Känner mig som en zombi!

Cupcake

I dag bakade jag kladdkakemuffins med choklad forsting som var gjord på mörk hallon choklad!
Riktigt gott var deg!
Ska försöka bli bättre på cupcakes!


Önskelista

Med en månad kvar till min födelsedag kommer här en lite önskelista på vad jag önskar mig!

Gammelmormor

I dag har vi besökt gammelmormor!


Plötsligt händer det

Det är verkligen så häftigt med barn att plötsligt händer det. I dag har Milo legat längre stunder på magen och även hasat sig bakåt.
Nu i kväll när vi kollade han så ligger han halvt på magen och sover!
Ja plötsligt händer det!


Åkpåse

Håller på att titta runt på åkpåsar nu. Och har verkligen fastnat för Buppas åkpåse. Den med stjärnan! Och nu finns det en tävling där man kan vinna just en åk påse från dom!

 
Jag är med och tävlar om en åkpåse från The Buppa Brand hos Spiderchick, Så nu får vi hoppas att jag har tur!

Lista

Vart är din mobil?
- Precis jämte mig som alltid! 
Var är din andra hälft?
- Båda sitte jämte mig i soffan
Ditt hår?
- inte ens värt att nämna om
Ditt humör?
- Dåligt. Ganska så irreterad och trött
Din dagsplan?
- Hade ingen plan alls i dag
Det bästa du vet?
- När min son ger mig ett underbart leende
Din dröm i natt?
- drömde om Nathalie som jag jobbade med i turkiet
Ditt livsmål?
- Fler barn, jobb, lycka
Rummet du är i?
- Sitter i vardagsrummet
Din hobby?
- Milo
Din skräck?
- Döden
Var vill du vara om 6 år?
- I vårt hus eller kanske vårt andra hem lägenheten i Alanya
Vart var du igårkväll?
- Hemma
Vad är du inte?
- pigg
En sak du önskar dig?
- Vadå en sak? Men högst upp på önskelistan nu en diskmaskin
Var växte du upp?
- Mina fem första år i Jönköping, sen gjorde mina föräldrar ett dumt val att flytta till Habo där vi bodde i 14 år.
Det senaste du gjorde?
- Pratade med mamma
Dina kläder?
- leggings och linne
Din TV?
- Samsung
Ditt/dina husdjur?
- Förlorade min bästa vän för exakt 9 månader. Saknaden är stor efter min hund Bambam
Din dator?
- En macbook en gång Mac alltid Mac
Din bästa ägodel?
- Min mobil som jag snart ska byta ut till en Iphone 5
Saknar någon?
- Många fina vänner.
Din bil?
- Värsta sportbilen ;)
Favoritaffär?
- Ica Maxi. Är ju där typ 5 gånger i veckan ;)
Din sommar?
- Helt underbar fått uppleva Milos första sommar. Kunde vart bättre väder och en resa till Alanya så hade den vart super.
Älskar någon?
- Att jag gör
Favoritfärg?
- Rosa
När skrattade du senast?
- Idag åt Milo
När grät du senast?
- Kom jag faktiskt inte ihåg

Iphone 5

Å jag vill ha mobilen nu.. Har följt alla uppdateringar och vill ha den mer nu.. Den ska komma till Sverige 28 Sep undra hur länge man får vänta innan man får den i handen.. Skulle jobbat kvar på 3. Ingen som läser som jobbar där och vill lägga undan en till mig! hihi! Ska in och prata med dom nästa vecka tänkte jag när dom har lite mer info!

Kuzey Guney

I dag kommer mina grabbar tillbaka som jag har längtat efter dom. Dock kommer det ju vara på turkiska. Kommer ju inte fatta så mycket. Men vad gör det. Får kolla sen när dom har översatt det till engelska sen igen. Bara underbart att se dom 2 gånger. Karin och jag har pratat om detta i en vecka nu och haft ner räkning. Och vi har planerat att vi ska äta gott. Hade ju vart mysigare om vi hade gjort det tillsammans. Men inte så lätt när hon befinner sig i Malmö och jag i Jönköping. Tur whats app finns så det känns som vi sitter i samma rum.. MYS

Beroende

Jag har lärt mig att inte vara beroende av min sambo. Jag tycker det är bra att inte vara det. Att man alltid måste umgås följer med varandra på allt. Att inte kunna sova utan han eller att inte kunna göra saker själv. För mig är det viktigt att vara Zandra.
Vårt förhållande är nog precis så jag vill ha det. Och tvärt emot vad många tror om "turkar" Många har många förutfattade meningar!
Men han hjälper till med mycket och även om han inte var bra på att laga mat och tvätta innan så är det något han har lärt sig! Han är väldigt ordningsam och städar gärna. Han hjälper mig med Milo. (Men han är som andra killar också) Lättast att ge Milo till mig när han inte vet varför han gråter. Han skulle aldrig säga åt mig att sluta umgås med någon vän som han inte tycker om. Han har inte något som helst kontrollbehov att ha koll på mig. Hur han än var förr innan han träffade mig så är han tvärt emot det nu. Jag vet att han älskar mig och gör allt för mig och vår son.
Sen kan jag ärligt säga att vårt förhållande är inte som en dans på rosor. Men vems förhållande är det?

 

Vänder

Min bebis är knäpp. Han har alltid hatat att ligga på mage. Och nu ligger han på en filt. Jag lägger han på rygg han vänder sig till mage och blir arg. Jag vänder på han igen han gör samma sak! Vad är det han vill?


Uttråkad

Jag vara hemma? Nej jag blir uttråkad bara efter en timme. Kan ju även bero på att Milo vill starta dagen kl 7. Unge sov det är ju natt! Men så är det med små söta bebisar och arg kan man inte vara heller.
Var en sväng på stan och köpte en blomma och gjorde ett lite blomster arrangemang.

Var himla seg i dag. Och vill sova en stund men min son är ju ingen fan av att sova länge på dagarna. Men i dag så tog M in han till sig vid halv 2 för att vila lite och då somnade han och jag fick vila. Milo sov i hela 3 timmar. Inte likt han men tror han behövde det.


PUT

I dag mailade jag Migrationsverket för att fråga varför vi inte fått kvittot på att vi har lämnat in ansökan. När jag gick ner till brevlådan ligger ett brev från dom. Öppnade och läste att M har blivit beviljad permanent uppehållstillstånd. Gud vad skönt! Vi slapp att gå på intervju och att vänta länge innan vi fick veta. Så nu får min älskling stanna här så länge han vill!


Baby sim

Varför är det så dyrt med babysim? Funderar på att gå med Milo på det. Men säkert försent att anmäla sig. Men han älskar ju verkligen och bada. Måste åka till badhuset med han någon gång.
Någon från Jkpg som går babysim? Vart i så fall?


Hemma dag

I morgon hoppas jag verkligen på en hemma dag. Vet inte när jag var hemma en hel dag. Eller veckohandling blir det. Men det är det ända.

I dag hade jag en kort men mysig stund med Lisa. Är så glad att vi nästan är grannar nu.. Kan bara mötas en stund!

Vad jag vill göra helt klart i lägenheten nu. Jag vill göra min canvastavlor, fixa Milos hörna, måla om i köket och fixa hallen! Det är väl dom största projekten!

Min familj


Utomlands

Jag vill åka utomlands jag vill bli brun. Jag vill åka till Turkiet! Någon som vill betala min biljett?


Tidig kväll

Hade jätte trevligt hos Sofie. Det var så länge sedan jag träffade Annas sin Deniz och vad söt och god han är. Blev en tidig kväll. Alla barnen var så trött och nu börjar Milo få ögoninflammation också.

Blir nog en tidig god natt för mig också!

 


Barnfria

I går var vi en sväng i lekparken. Och Milo gillar att gunga mer och mer. Han testade ju på det för 2 månader sedan kanske. Då var han väl inte så road av det. Men i går skrattade han hela tiden. Bebis gungan är nog roligaste, stol gungan är mysig och att gunga tillsammans med kusinen är nog coolast. Så kul att vi har en sådan stor fin lekpark precis där vi bor. Där kommer vi nog hänga mycket nästa år tror jag allt.

Just nu är vi barnfria. Milo hänger på stan med mormor, morfar och morbror. Lite skönt faktiskt. Så har pluggat massa nu.

I kväll blir det mys hemma hos Sofie med Anna och Osman och alla barnen.

Usch helt ärligt när ska han sluta hosta och vara förkyld? Men tror nässprayen gjorde sitt för nu kommer det ut mer!


En eftermiddag i lekparken

Mys i solen med mormor, moster, kusinen, morbror, morfar


Adelövs marknad

I dag åkte jag, Milo, syster och Leon på en utflykt till adelövs marknade. Fint väder var det som vanligt när denna marknaden är. Köpte en mössa med Milo på och en present till M ett par kalsonger med texten "Zandras leksak" han blev allt lite generad.

Sedan var jag på specialmödravården pga det som hände under förlossningen. M var hemma med Milo så hade en stund för mig själv. Läkaren sa att jag ser så lycklig ut och speciellt när jag pratade om Milo. Ja han är mitt lyckopiller. Sen fick jag lite ensam tid hemma också då dem var ute och gick.

Snart en månad kvar tills jag fyller år jag önskar mig 2 fina plädar, pengar till sko och present kort på Gina tricot måste för nya mig lite. Även presentkort hos Pillan hade vart bra!


Fullfart

I dag har det vart full fart. Började dagen med ett besök på A6 med Sofie och barnen. Åt lunch på Ikea. Min mat kostade nästan lika mycket som Milos! (köpte barnmats burk)

Sen var jag hemma hos fina Lisa som nu bor granne med mamma och pappa helt lovely att ha sin vän så nära. Sen en snabbis till mamma och pappa för att sedan gå hem laga mat och nu har jag pluggat.

Usch Milo är fortfarande snuvig och slemmig i halsen, hostar en massa. Hur länge ska det hålla på?? Tycker så synd om han!

höst mys i vagnen 
bus på ikea
Myser med Elif 

Går inget bra

Det är mycket som inte riktigt gå bra just nu!
Det där med plugg går inget vidare känner jag.. Känner att jag inte fattar mycket och då blir jag ointresserad.
Sen har vi promenaderna som har hamnat på is då jag känner mig stressad med plugget!
Även det där med det nya livet känns som det har hamnat lite på is.
Kan det bero på hösten?
Egentligen inte för det har ju inte vart så höstigt.

Fast i dag har det vart en riktig höst dag och jag har tryckt det vart så mysigt. Sitter hemma med massa tända ljus och myser! Men det får gärna vara lite fint väder några dagar till!

Annars i dag har jag vart super mamma/moster haft hand om både Milo och Leon. Som båda var kinkiga och trött. Skulle båda matas, byta blöja och sövas. Stod ute och körde på båda vagnarna och båda somnade..


Hosta

Usch när ska han slippa den dumma hostan? Och när ska det sluta vara så mycket slem i halsen på Milo.

I dag har det vart en effektiv dag hunnit med en massa. Men det mesta blev gjort i kväll.

Gjorde mat till Milo i dag blev det lasagne. Och nu får jag inte plats med mer mat i hans låda. Så det jag hade tänkt göra i veckan får vi nog vänta med.

Pluggat har jag också hunnit med och fan va svårt engelska är egentligen. Lätt att prata men stavningen och grammatiken kan ju få mig att ångra att jag valde det 1 eller 5 gånger!


Vilka vänner

Vilken helg! Och vilka underbara vänner man har.
Började med att möta upp Maria i Linköping för att njuta av en lunch tillsammans med henne. Och vad skönt det var att se henne.

Sen slutade Tina och vi begav oss till Norrköping för att möta upp Anna.

Vi har shoppat, ätit, druckit goda drinkar, spelat spel, fikat, pratat och skrattat så vi tappat andan.

Ni betyder verkligen så mycket!! Och jag har nu laddat upp mina batteriet. Ni är underbara mot Milo och han älskar er lika mycket som jag. Helgen gick för fort som vanligt och det var jobbigt att säga hej då!

 


RSS 2.0