Flicka vs pojke

Magens Form
Pojke: Toppig, utåtstående mage som inte syns bakifrån. X (doch har jag ingen riktig gravid mage)
Flicka: Utbredd mage som sätter sig även på sidorna. 

Pigmentrand på Magen
Pojke: Lång & tydlig rand. 
Flicka: Ingen rand. X

Babyns Hjärtfrekvens
Pojke: Hjärtfrekvens under 140 slag/min. 
Flicka: Hjärtfrekvens över 140 slag/min. 

Mammans skönhet under Graviditeten
Pojke: Bibehållen skönhet. 
Flicka: Flickan tar sin mammas skönhet under graviditeten. X

Halsbränna
Pojke: Mycket. 
Flicka: Lite eller ingen. X

Babyn Hickar
Pojke: Lite eller inte. X
Flicka: Mycket.

Babyn Sparkar
Pojke: Mycket. 
Flicka: Lite mindre. X

Var i magen babyn Ligger
Pojke: Babyn ligger högt. X (vet egentligen inte men tror det var högt)
Flicka: Babyn ligger lågt. 

Blödande Tandkött
Pojke: Mindre blödande. X
Flicka: Mycket blödande. 

Utåtputande Navel
Pojke: Senare under graviditeten. X (har fortfarande inte fått den utåt än)
Flicka: Tidigt i graviditeten. 

Babyn sparkar På
Pojke: Höger sida. X
Flicka: Vänster sida. 

Mammans Illamående
Pojke: Inte alls eller lite. 
Flicka: Mycket. X

Håret på mammans Ben
Pojke: Snabbt växande. 
Flicka: Normalt växande. X

Mamman är sugen På
Pojke: Choklad & Lakrits. X
Flicka: Frukt & Syrligt. X (Både frukt och lakrits och choklad.)Slutresultat:
Pojke 6/14
Flicka 8/14

Sparkar

Jag vet ju egentligen att det är sparkar jag har känt innan men det är ju svårt att veta om det verkligen är det!
Men klart det är! Och i dag kände jag det mer tydligt och även min bror kände det. Som synd var så var ju M inte där så han kunde inte känna det! Hoppas det börjar ordentligt nu!
Går ju in i V.25 i dag ju :)

Kors

Å nu är äntligen mammsen och pappsen hemma! I morse fick jag ett sms halv nio vi är vakna nu! Haha då ville hon allt att jag skulle komma hem med bambam. Han blev helt galen när han såg att mamma var hemma. Och ja dom var ju ganska så bruna alltså. Känner sig som snövit jämte dom!
I dag har det varit fix i lägenheten igen. I dag åkte vi till Ikea och köpte lite grejor. Sen har vi pysslat i brors lägenhet. I morgon gör vi det sista sen kan han nog sova där. Hur fint som helst blir det. Och jag känner att kroppen värker som bara den ögonen går i kors och det ska bli skönt att få ta hand om sig själv och sin egen lägenhet igen!


Även att jag känner att jag borde ta det lugnt så känner jag att jag vill hjälpa min bror. Så mycket han har hjälpt mig när jag har flyttat tills hans kropp säger nej! M har ju lyckligts vis slutat jobba 18 hela veckan så han har ju inte kunnat hjälpa till så mycket! Haha så typiskt! Så jobbat för han och mej!

Som sagt i morgon blir det de sista i hans lägenhet. Sen blir det hem och plugga på måndag ska jag lyckas ta mig till Norrahammar till Johanna för att plugga! Tisdag och Onsdag är det skola som gäller. Sen vet jag inte hur min skola kommer se ut. Då jag på torsdag ska till läkaren och bli sjukskriven till APU då jag inte kan göra den just nu! Så får se om det blir något annat! Har inte så många kurser kvar!

Min kropp

Min kropp skriker VILA! Men nej då! Visste jag ska ta det lite lugnare i dag. Måste ju tänka på att jag inte kan ta i för mycket. Men först nu så blir det plugga med Johanna och Alice som snart kommer hit. Sen blir det hem till brors lägenhet och fortsätta där!

I dag kommer mamma och pappa hem! Längtar faktiskt lite efter mamma! Hon är faktiskt riktig bra hon! Men kommer sakna bambam! Vill att han ska flytta hit. Men tror jag kommer få passa han en hel del nu när jag inte ska plugga så mycket.
Så i natt är sista natten med bambam gossandes i sängen! I morgon går vi till mamma och pappa och han kommer vara galen när han ser att mamma är hemma!

Flytta

I dag var det dags för min bror att flytta till sin nya lägenhet. Hur fin som helst är den. Helt ny han har bestämt allt. Från kök till badrum och tapeter. Med hjälp av mig och syster.
Bar inget eftersom att det inte är så bra. Men lite tog jag allt i och packa upp gjorde i ordning. Långt i från färdiga är vi men framåt kommer vi.
Känner nu att jag har gjort lite för mycket. Det värker i varendra kroppsdel. Speciellt i ryggen! Tur att min man ger mig massage snart ;)

Shopping till skatt

Var tvungen att köpa lite kläder till skatt när jag såg den här sidan! Säger ju dock inte vilken färg. Men den här sidan var jätte bra och billig

Äntligen

I dag är dagen jag och M har längtat efter väldigt länge eller sen i april i alla fall! Nu kan vi äntligen sätta i gång med ärendet. Det ska bli så kul och se resultatet!


Majskolv

Nu är skatt lika sort som en majskolv! Den växer och växer. Och magen har börjat växa ganska mycket med nu!

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

 


Turkiet

Nu får det vara nog med tråkigheter i mitt andra hemland Turkiet. Terrodåd och i går även jordbävningar. Så nu börjar vi med en ny vecka och inget mer ont i Turkiet. Tänker på alla som blivit drabbade och alla som har mist sin familj, vänner och släktingar. Alla som mist sitt hem och dem som sover ute för dom inte vågar sova i sina hem!

I natt har bambam varit lite orolig eller något för han har hoppat upp och ner i sängen. Det började med när vi precis lagt oss då raffsade han på köksdörren och ville komma in och äta. Sen vet jag inte vad han har pysslat med i natt. Men vad gör det när han kommer och pussar en på morgonen?

I dag blir det en tur till Ikea. Min bror flyttar på onsdag och han ska införskaffa sig lite saker som gör att jag och syster kan plocka upp i skåpen och sådant. Syster och Leon ska också med! Ska bli så mysigt! Fick en ubersöt mms på Leon i går som jag önskar jag kunde visa upp. Han var helt otrolig på detta kort!

Till skatt

Det ända vi saknar av dom stora grejorna är bilbarnstol och skötbord.
Och självklart mer kläder. Men det köper jag ju då och då. Plus att man kommer ju få en massa.
Annars har vi nästan allt annat! Ja inte blöjer och sådant heller.
Allt i från strumpor till bodys, påslakan, till vagn och säng. Ja en massa!
Och vi har inte ens kommit över 7000:- Det känns jätte skönt att vara ute i god tid och få så mycket bra saker!

Scones

Har precis ätit scones som jag bjöd min bror och älsklingen på, och Te! Det var riktigt gott! Och det är ju smidigt!
Nu blir det lite kortspel med kära bror innan vi går hem för att sova. Är så trött!

Ingen idé

Hade tänkt att plugga lite i dag men lika bra att ge upp den idén att försöka plugga. Då M har läxor han måste göra och gissa om han frågar saker heela tiden? Ja sådär varje sekund. Så ger upp! Får väl plugga sen eller i morgon! Jag blir så irreterad när jag hjälper han då han frågar om allt. Det är ju inte det som är meningen! Plus att jag är stressad över mitt egna och har hormoner så jag kanske säga att jag är ganska arg.. Han försöker ju bara klara av sin skola och han är duktig han vill bara ha tips..


Plus att vi gick hem till mamma och pappa för att raka han. Men finns det någon rakapparat här? NEJ! Och INGEN vet vad den är! Så blir inget där heller.

Ringde mamma nyss och kollade om hon visste vart den var. Men hörde knappt vad hon då dom var på ungdomsstranden. Vilket ös det var! Å vill också åka utomlands!

Snäll pojkvän!

Hade en mycket trevlig dag på dopet. Och Vega blev glad för sin present och kortet som jag och mamma hade pysslat med förra helgen. Alltid kul att göra egna kort. Och dem blev jätte glada för själva kortet också!
Det bjöds på smörgåstårta som aldrig är fel att äta sen blev det kladdkaka! Och M han överlevde det hela.


Nu är min otroligt snälla pojkvän på väg till Max för att köpa mat till oss trots det tråkiga vädret men han är för underbar. Själv har jag precis vaknat från en 2 timmars power nap och precis tagit en promenad med Bambam!
En mysig lördag helt enkelt!

Dop

Nu i höst ska vi gå på 3 dop! Och vi börjar med Vegas dop som är i dag. Min kusin Thererse dotter. I dag är det i bankerydskyrka där även jag döpdes! Ska bli trevligt! Även M första dop! Han är väl lite si och så med att gå till kyrkan! Men men bara för han att lära sig.

Morgon började tidigt i dag! M var uppe vid 9 och gick till gymmet. Jag gick ut på en promenad med bambam! Nu är det dags för att sätta på sig ett nytt ansikte och be ge sig till Bankeryd! Hoppas ni alla får en fin lördag!

Sista provet

i 10 veckor har vi haft det tufft i skolan. Vi har haft 2 stora kurser. Med en massa prov och inlämningar. Men i dag skrev jag det sista provet och jag tyckte det gick bra så jag slipper nog göra om det. Och jag är klar. Det känns så skönt! Det har varit 10 tuffa veckor. Nu har vi bara en kurs i stället och i den har vi APU men jag ska inte göra den då jag har problem med graviditeten så jag ska göra den senare. Så blir att läsa lite distans igen.
Värste är att hon jag har som mentor har ju blivit sjukskriven men hoppas på att hon kommer tillbaka snart så det går som jag vill!

V.24

I dag är det fredag och med fredagar means det att i morgon går jag in i V.24 hur sjukt är inte det? Har snart 23 fulla veckor. Helt otroligt vad fort det går. Fast ändå inte.. Men tänkar man efter det är ju snart Jul och när jul är så är det mindre än 2 månader kvar.
Och nu är jag nere på 119 dagar till BF alltså menas det med att snart är det nere på 2 siffrigt. Kom ihåg när min kompis skrev att det var 99 dagar kvar och jag tänkt shit det kommer dröja så länge innan jag kommer dit men nu är det bara 20 dagar kvar. Man måste ha så del mål i allt. För annars tar det alldeles för lång tid.


Jag tror jag känner skatt ibland. Då den vänder sig. I dag kände jag att det var något som kitlade mig inne ifrån frågade mina klasskompisar som båda har 2 barn och dom sa att det är klart det är bebis. Så jo jag känner skatt men inte så tydligt som jag skulle vilja. Men det kommer nog.

Har dock börjat få väldigt ont av sammandragningar. Kan inte gå för fort för då får jag jätte ont! Men men! Än så länge är det hanterbart!

Vilken brud

Jag hatar att det är 33 mil i från mig och denna pinglan. Att vi inte kan ses varje dag. Men daglig kontakt har vi. Tacka gudarna för att whatsup finns så vi kan skicka sms till varandra ofta.
Du gör mig så glad tjejen! Du finns alltid där! Du är bäst!

Papaya

Vecka 23


Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.
Nu är skatt lika stor som en papaya! Den blir ju bara större och större!

Cypern

I natt åker mamma och pappa till Cypern för en vecka semester nja är väl inte så där avundsjuk. Bara lite!
Så nu är jag och M hundvakt i en hel vecka. Jätte mysigt. Men inte så bra nu när jag inte klarar av att gå riktigt! Men men som tur är har jag ju M som får hjälpa till!

Sammandragningar

Lite dåligt med uppdateringar här nu för tiden. I går blev jag utsläng från lägenheten och fick sova hos mamma och pappa.
Fast det är inte så farligt som det låter. Nej M kompis Hamza kom hit för dom skulle åka till Skövde i dag och fixa det sista på truckkortet. Detta bestämde dom samma dag. Hängde inte riktigt med där i svängarna! Som synd var kunde inte Maria följa med och jag skulle ju till skolan i dag. Men vi får allt ta och träffas snart allihop.
Men det var mysigt att sova där! Och tur var väl det dom hade varit uppe sent och pratat!


Jag vet inte riktigt vad det är som händer i magen. Lite orolig är jag allt. Så blir det inte bättre i morgon så får jag ringa BM igen! Pratade med dom i dag men då var det inte så jobbigt som det är nu! Jag vet inte alls vad det är som sker om det är sammandragningar eller förverkar eller något annat! Allt som händer i magen nu har man ju nästan aldrig känt innan så det är ju svårt att förklara! Men det känns som hela magen krampar ihop! Och det gör ont just nu över magen! Mest när jag går. Plus att jag mår lite smått illa. Har mollande verk och känns som mensverk ibland. Har läkartid den 3 Nov men fortsätter det vill jag komma dit tidigare!
Hoppas det inte är något farligt!

Tävling

Jag är med och tävlar hos Unika Erika om en gunghäst ifrån BarnparadisetTävlar gör du HÄR

SAS

M har inte kommit hem än. Han var först på jobbet vid 7 och slutade 16 sen skulle han till sin första skoldag vid 17 och där är han än. Vet inte när han kommer hem. Men han kommer att vara trött stackarn när han kommer hem. Tur att jag är snäll flickvän som har lagat mat till han som han bara kan värma upp. Och som han även kan ha med sig i morgon.
SAS= Svenska som andra Språk betyder det och det är det som kommer SFI så nu ska han lära sig ännu mer svenska. Visst kan han jätte mycket. Men tror det är viktigt att dom lär sig allt dom kan lära sig. Och det var hans ide. Tycker synd om han som måste gå i skolan och jobba. Fast det är ju bara en kväll i veckan så det är ju ok! Så läser han nu i höst och sen till våren och då har han fått ihop 300 poäng.
Hans framtid är att han ska börja plugga till något! Skönt att han har sådana framtidsplaner!

Rösta

Nu kan man rösta på Sverige Man så snälla gå in här och rösta på min kompis lillebror han är en sådan värdig vinnare! #Nr 16 är han!

Sveriges Man

I morgon börjar tävling på Sveriges man. Brukar ju inte bry mig om det så. Men i år är min sötaste vän Marias bror med. Så självklart ska vi se till att han vinner.
Gå in och läs om han genom att klicka på bilden!

Seriöst

I dag har det varit en hel dag i skolan. Började kl 9. Gick därifrån vid halv 5. Jag och Johanna satt i några timmar efter lektionen och gjorde några frågor.
När jag kom hem kom bror och mamma. Marcus skulle hjälpa mig med att sätta upp min klocka och fixa en annan sak. Tur att man har en händig bror i alla fall ;)


Nu när jag sitter i lugn och ro och kollar på Ensam mamma söker. Så börjar våra nyinflyttade grannar att borra i en betong vägg. Och det låter ju inte lite.. Och seriöst kan man inte göra det en annan tidpunkt och inte kl 20.33 då folk kollar på tv plus att det finns barn i huset som sover. Kan säga att han kan vara glad över att jag inte har barn nu för då hade jag gått upp och tagit hans borrmaskin och språngit ner i lägenheten och låst dörren. Eller jaja jag hade ju bett M göra det!

Seriöst

I dag har det varit en hel dag i skolan. Började kl 9. Gick därifrån vid halv 5. Jag och Johanna satt i några timmar efter lektionen och gjorde några frågor.
När jag kom hem kom bror och mamma. Marcus skulle hjälpa mig med att sätta upp min klocka och fixa en annan sak. Tur att man har en händig bror i alla fall ;)


Nu när jag sitter i lugn och ro och kollar på Ensam mamma söker. Så börjar våra nyinflyttade grannar att borra i en betong vägg. Och det låter ju inte lite.. Och seriöst kan man inte göra det en annan tidpunkt och inte kl 20.33 då folk kollar på tv plus att det finns barn i huset som sover. Kan säga att han kan vara glad över att jag inte har barn nu för då hade jag gått upp och tagit hans borrmaskin och språngit ner i lägenheten och låst dörren. Eller jaja jag hade ju bett M göra det!

2 år

Det är ju inte bara min födelsedag i dag! Nej i dag är det även 2 år sedan jag och M förlovade oss! I vårt älskade Alanya på Hekkinibari! Bara han och jag och en mysig middag!
Vi förlovade oss efter 5 månader men jag har aldrig tvivlat på vår kärlek. Och jag visste då som nu att han är nummer!

Presenter

Fick lite presenter. Har nog vart en snäll dotter, syster, moster, barnbarn och systerdotter :)
Fick den här klockan fast den är helsvart. Så vi kan sätta in mysiga kort sen! Från mamma och pappa plus en pippi tröja men den hade jag redan fått :)
Ett bola smycke! Perfekt nu när skatt börja höra.. Min syster fick ett när hon var i ungefär samma vecka i julklapp och nu fick jag det av henne, Christofer och Leon.


Sen fick jag presentkort på Ikea. Alltid bra att få. Vi måste införskaffa oss en del så det blir kanon. Det fick jag av mormor, farmor och bror. Och av min morbror fick jag 2 trisslotter med vinst på!
Jag och Leon öppnade paket och han tyckte det var väldigt roligt att hjälpa moster!

Det är inte som förr

Var tvungen att tänka efter flera gånger vad det är jag fyller.. I dag fyller jag 27 år. Haha är ju inte som förr när man fyllde år man kunde knappt sova natten innan och man var besviken på kvällen att dagen gått fortare än andra dagar! Och man kunde knappt vänta tills man fick öppna paket.
Nu uppskattar man mer att bara få umgås med familjen o vänner på sin födelsedag.
Men det är ju alltid kul att bli lite extra populär en dag om året.
Facebook lyser hela tiden med nya som skriver! Telefonen den plingar till ibland. Och älsklingen är extra snäll i dag och ger mig extra mycket pussar.


Vi har precis stor städat här hemma. Då det verkligen behövdes plus att mamma, pappa, mormor, farmor, bror, syster, christoffer, Leon och morbror kommer i dag så då är det ju bäst att det är städat. Och det luktar gått här inen nu.. Vet heller egentligen inte hur jag ska få plats med alla. Men men det finns ju en massa plats på golvet ;)

Borde egentligen sätta mig ner och plugga. Men nej där går väl gränsen. Man ska väl inte behöva plugga på sin födelsedag om man verkligen inte måste. Nej det får jag göra resten av veckan i stället. Fullt upp hela vecka igen med massa lektioner och prov på fredag!
Ska ju inte ljuga och säga att jag kan skippa paket. För visst längtar jag till kl 4 då alla kommer och jag får öppna paket.. Det är ju något jag ÄLSKAR!

Frukost på sängen

M hade ställt klockan så han skulle vakna för mig för att ge mig frukost på sängen! Önskar man kunde fylla år varje dag.


Satsumas

Här sitter jag och äter satsumas en fredag. Inte för att vara nyttig utan för att det är så gott. Tror det är något som har med graviditeten att göra. Min syster hade det samma med Leon!

Annars har det varit en skit dag! Gick skit på provet rent ut sagt! Nästan inget jag hade läst på kom på provet. Så ja det blir nog ett IG men får jag ett G blir jag nöjd! Då slipper jag i alla fall göra om det! Sen önskar jag ibland att jag är tyst i stället för att yttra mig om saker. Men sagt är sagt!

Nu är det helg men måste plugga i helgen också!

Drömmen om ett barn

Sitter och kollar på drömmen om ett barn. Där några par verkligen försöker att bli gravida. Är så glad att jag fick chansen att bli gravid igen.

I går när jag låg på sidan så började jag känna att det bökades i magen på mig. Så la mig på rygg och då ser M hur magen rör sig. Haha det var så häftigt.. Kändes så skönt. För eftersom jag inte känner skatt än eftersom min moderkaka ligger i framvägg så är man ju lite orolig.

Min kompis är gravid och ska ha barn 2 dagar före mig. Och skickade genast ett sms till henne och frågade om det kunde vara skatt. För hon har känt sin bebis länge nu. Så avis på henne. Men så skönt att kunna smsa och prata med henne eftersom vi är så nära varandra!

17 Februari =Sandra

Lite roligt när jag skrev in BF i kalendern i förr går så upptäckte jag att det är ju ingen vanlig dag det är ju min namnsdag! Hur coolt hade inte det varit om skatt bestämmer sig för att komma just den dagen. Lite av ödet det där.. Hade varit kul att få äta tårta på sin namnsdag varje år ;)

SFI Bonus

JIPPI!
M är beviljad den sista slanten av SFI bonusen! Han har fått hela bonusen! Så skönt när en liten slant trillar in så där. Det tackar vi för!

1 år

I dag för ett år sedan var jag och hämtade min älskade älskling i Nässjö! Sen dess har han och jag varit tillsammans nästan hela tiden. Förutom när jag har varit i väg någon helg så där!
Han har varit i Sverige nästan hela tiden förutom när vi båda åkte på 2 veckors semester i Alanya!
Jag är så oerhört stolt över min älsklingen hur duktig han har varit och hur mycket han klarar av.
På bara ett år har han lärt sig så mycket svenska så vi bara pratar svenska i hemmet. Gjort klart hela SFI. Ska nu börja på SAS. Han har haft 2 jobb som han har fixat helt själv. Han har tagit truckkort. Han vill ta körkort men ekonomin har inte tillåtit det. Men det kommer!
Han har en kompis krets här i Jönköping nya vänner han har hittat under sitt år. Han har massa vänner runt om i Sverige som han känner sen Alanya.
Han har blivit för svenskad. Haha!
Han är så duktig min lilla turk och jag vet att han älskar att bo i Sverige. Och om några månader kommer våran svurk till världen!
Vart med om den svenska mysiga hösten
Vart i Ullared
Firat sin andra jul!
Vart tomte ;)
Firat sin födelsedag
Vart med om ännu en kall vinter
Gått promenader i solen
Njutit av svensk vår
Vart i Halmstad och njutit av en svensk sommar

Squash

Nu är vår lilla skatt stor som en squash!


Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Bullar

Här bakas det bullar och kakor!


Tråkiga nyheter

Började dagen med att jag var så trött att jag inte orkade gå upp nästan. Sover inget bra alls just nu!
Sen när jag är på väg till skolan upptäcker jag att jag glömt mobilen hemma. Vad ska jag nu göra på lektionen?
Jo då jag lyssnar och är med. Men ibland är det bra med mobilen. Haha
Kom hem somnade och sov i 2 timmar. Var så trött. Hoppas på att kunna somna i kväll med.
Har försökt hitta lite mamma kläder då jag inte ha några bra kläder att ha på mig. Men jag är inte mig lik just nu. Hittar kläder men vill inte köpa dom för dom är dyra. Ja jag är inte mig lik. För så dyra är dom inte.


Sen kom älsklingen hem och hade jätte tråkiga nyheter! Känns jätte jobbigt att vara i Sverige när både jag och M vill vara nere hos hans familj nu!

Nej det är väl bäst att gå och lägga sig och vakna till en underbar dag i morgon. Upp till sjukhuset på studiebesök, sen hem till mamma för att baka bullar och några kakor tills på söndag!

Men först kolla klart på fotbollen. Går ju riktigt bra för Sverige ju!

I have a bad day

Har en riktigt dålig dag i dag!
Återkommer i morgon

.


Ligga på magen

Sitter här och försöker svara på alla frågor så man kan öva till provet sen. Det är inte lite frågor och man blir trött av att bara titta på dom. Ont i ryggen har jag också som bara den.
Jag längtar tills jag får ligga på magen igen. Å vad jag saknar det. Bara några MÅNADER kvar haha. En sådan liten sak som att sova på magen kan vara så efterlängtat!

Seg söndag

I dag är det en riktigt seg söndag. Hade en sovande hund hos oss i natt och när han ligger för nära mig så börjar mina ögon klia och i natt låg han på min kudde nästan hela natten. Kunde inte med att be han flytta på sig så får väl skylla mig själv. Nej men mest är det att det är bättre han ligger på min kudde än att jag ber han flytta sig för då går han och stör M och det tycker M inte om. Han älskar bambam men inte när han ska sova.

Har hunnit med en morgonpromenad med båda M och bambam. Sedan åt vi en god frukost!
Nu blir det att plugga hela dagen lång. Vet inte när vi ska har sista provet i medicinsk men det blir v.42 i alla fall och får jag VG på detta prov så får jag vg i kursen så ja det försöker jag ju stats på!

Annars blir det nog bara en seg dag. Ska städa lite sen när jag är klar. Och sedan hämta mamma och pappa som vart i Sthlm!

Ha en fin söndag allihop

En dag som denna

En dag som denna hade inte suttit fel i dag!
Och speciellt med detta gänget!
Seni Özledim

Hormoner

När man är gravid är man extra känslig för saker och ting. Saker som inte alls är så farligt egentligen kan vara som jordens undergång i just då!
I går hade jag verkligen en sådan kväll då allt var extra jobbigt.


I dag är det bättre. Vaknade upp självmant. Älsklingen ligger jämte mig och sover så söt. Vi går upp tillsammans och äter frukost. Kan det börja bättre?
Har precis vart och hämtat min älskade hund som ska sova här i natt. Dock kommer han att vara lite ensam nu på dagen då jag ska i väg och fika med Maria och senare med Lisa. Och M ska i väg på stan och sedan ska han träna. Men hoppas han klarar sig!

Ha en fin lördag!

Vill ha

Å vad jag vill ha den här Åkpåsen.
Men den finns inte längre att köpa och om man hittar den på tradera så blir den svin dyr till slut :(

Äkta vänner

Alla behöver vänner. Alla behöver någon att få göra allt man gör med en vän.
Jag har vänner. Jag har nära vänner och jag har bekanta. Jag har haft vänner men som jag slutat umgås med och är nöjd med mina val.


Har har lätt för att hitta vänner. Men det är inte många som kommer mig riktigt nära.
Jag behöver inte 100 vänner huvudsaken är att jag har vänner jag kan lita på, riktiga vänner..

Jag försöker alltid vara den som frågar om alla vill vara med, den som hör av mig, den som skickar i väg ett sms för att bara säga hej eller ge en lite present för att visa kärlek. För att jag bet hur glad man blir. Det kan vara vad som. Som en tablett ask.
Men jag, får jag ens hälften tillbaka?

Det senaste mest nu i sommar och höst så har jag märkt vilka som är mina riktiga vänner! Jag trodde inte att dom som visade sig vara det var det och dom som jag trodde det var inte alls det.
Folk som jag trodde aldrig skulle såra mig har fått mig att gråta många gånger.

Jag trodde inte vi var så unga att vi kan bara vara 2 st eller 3 och att vi inte kan fråga alla. Jag trodde inte att man var tvungen att tävla om sina vänner.

Det händer mycket i mitt liv just nu mycket som ingen av mina vänner vet förutom en! Det finns en tjej som vet ALLT om mig. Allt som sker i mitt huvud. Jag är så otroligt glad att jag träffat henne jag är så glad att hon finns där för mig alltid! Jag säger inga namn men jag vet att precis den här tjejen vet att jag pratar om henne.

Så vad är egentligen en riktigt vän?
För mig är det en som står bakom mig om jag faller, en som inte behöver fråga utan vet precis hur jag mår, en som får mig att skratta, en som skratta med mig, en som tycker mina skämt är roliga även att dom inte är det. Någon som man inte behöver prata med varje dag utan jag vet att du finns där ändå, någon som orkar lyssna, någon som vill lyssna, någon som vill berätta saker för mig, man behöver aldrig skämmas för något man säger eller gör. Någon man alltid kan prata med! Någon som talar om för mig ibland att jag är en sådan bra vän precis som jag vill tala om det för dig.

Jag är gravid jag börjar bli en tjockis men jag vet att det går dricka vatten eller alkholfritt på förfester och på krogen. Men ingen frågar om jag vill följa med ut längre. Jag kanske inte är rolig nykter!Hundvakt

När jag var hos tandläkaren så var det en tjej som sa är det du som skrev om turkiet i din blogg. Ja det är jag. Å jag bor också där med min turk. Hon var tydligen hemma och födde sin jätte söta son. Jag tyckte det var jätte roligt att hon sa hej.. Hoppas du läser detta! Pm du har någon blogg så får du gärna skriva den!

Har varit och handlat lite då jag och M ska ha våran första mys fredag tillsammans på några månader och kolla på idol. Ska bli så mysigt.
I morgon åker mamma och pappa till Sthlm och det är dags att vara hundvakt igen. Absolut inget jag inte vill för jag älskar att mysa med min goding bambam och M börjar tycka att det är ok att han sover hos oss. Men vi hade först andra planer vi skulle ha gör i morgon då min syster egentligen skulle ha bambam. Men men får ta det en annan helg i stället. Tydligen är Leon lite allergis mot Bambam. Jag hoppas inte våran skatt är det då jag mer än gärna är hundvakt ibland. Plus att det kommer ju inte finnas någon som kan ta hand om bambam om mamma och pappa åker bort annars får jag väl sova hos mamma och pappa när dom åker bott. Ni kan alltid lita på mig mammi

Ska snart upp till farmor på en fika. Var jätte länge sedan jag var där och har lite dåligt samvete. Är ju hos mormor nästan en gång i veckan. I dag skulle mamma upp till farmor så då passar jag på att följa med. Va och köpte bullar innan som vi ska gotta oss med!

Hoppas ni andra får en fin fredag!

Fadder

I går så var vi hemma hos M kompis som har en spjällsäng som vi ska få. Jätte fin var den. Och så snällt att vi får den helt gratis. Är jätte tacksamma.
Eftersom vi var i Huskvarna så åkte vi upp till Mea då vi hade en fråga vi båda ville ställe henne.
Vi frågade henne om hon ville vara fadder till våran skatt!
Valet var ganska så lätt! Mea är en av mina närmaste vänner. En vän jag alltid kan lite på! En vän jag älskar! En som jag kan prata med om mycket. Och även den vännen som träffade M först. När vi semester i Alanya 2008!
Var lite orolig över vad hon skulle säga. Men klart hon sa ja. Och vi är så glada över det. Hon kommer bli en kanon fadder. Och vår skatt kommer bli så smart!

Könet

Nu är det en vecka sedan jag fick reda på vad det var för filur som myser sig i magen.
Jag har varit när på att försäga mig många gånger. Men än så länge har jag lyckats.
Jag har ju bestämt mig för att inte skriva det här i bloggen än. Men många vet om det. Och jag hoppas att dom som vet om det inte säger något.
Jag har sagt det att frågar man mig så får man veta. För jag själv vill berätta för folk!
Ganska kul och se vilka som är nyfikna och vilka som vill veta.

Inköpslista

Åka:
Babyskydd (bil) Nej
Barnvagn Ja
Skötväska Nej
Åkpåse Nej
Parasoll Nej
Myggnät Ja
Varm filt Ja
Regnskydd Ja
Plastad frotté Nej
Barnvagnsleksak Ja
Reflexer till hjulen Ja
Bärsele Nej
Täcke Ja
Kudde Ja
Fårskinnfäll Nej
Bärsjal Nej
Hjulskydd Ja

Sova:
Madrass Ja
2 lakanset Ja
4 dra på lakan Ja
Plastad frotté Ja
Mobil Ja
Flera filtar Ja
Resesäng Nej men mamma har
Täcke Ja
Kudde Ja
Spjälskydd Ja
Babynest Ja

Sköta:
Tvättlappar Nej
Våtservetter Nej
Blöjor Nej
Frottélappar Nej
Rumpsalva (Inotyol) Nej
Barnolja Nej
Febertermometer Nej
Alvedon Nej
Borste Nej
Tops Nej
Bomullsrondeller Nej
Skötbädd Nej
Blöjhink Nej
Badbalja Ja
Badtermometer Ja 
Bad-cape Ja
Nässug Nej

Till mamma:
2 amnings-bh Ja
Amningsinlägg Nej
Bindor Nej
Bystvärmare Nej
Minst 2 amningströjor Nej
Bröstpump Nej
Mjölkuppsamlare Nej
Bröstvårtsalva Nej
Bröstvårtsluftare Nej
Massageredskap Nej
Amningskudde Ja

Möbler & Prylar:
Spjälsäng Ja
Skötbord Nej
Byrå Nej
Babysitter Ja
Leksakskista Nej
Skallra Ja
Baby-gym Ja
Mjukdjur Nej

Banan

Denna veckan är våran älskade skatt stor som en banan!

Living and room

I går var det heminredningspary hemma hos Madde. Finns så mycket fina saker att köpa. Dock dyrt men altid kul att köpa lite finare saker. Och det bästa av allt var ju smörgåstårtan hon bjöd på.
Köpte ett halsband till mamma i födelsedagspresent som hon själv såg ut.
Mamma köpte julklapp till mig som jag såg ut. Så kan man ju också göra.
Ska få dom hjärtarna som hänger på väggen!

Kanelbullens dag

I dag är det kanelbullens dag och det kan jag lova att jag har ätit.. Älskar kanelbullar. Fick till och med bullar skickad på mms från Linköping. Tack Maria
Har suttit i skolan hela dagen. Var där vi 9 och kom därifrån vid 16. Vi har grupparbete som vi har suttit med i dag. Blev väl kanske inte jätte mycket plugg men färdiga blev vi. Skönt!
I kväll är det inredningsparty. Ska bli trevligt får se om det kommer med något hem.. Mycket roliagre att köpa saker där då inte ALLA har det som om man köper det på Ikea.
Egentligen skulle jag vilja vara hemma och sjunka ner i soffan. Då ögonen nästan går i kors på mig. Jag är verkligen jätte trött på eftermiddagarna. Och i morgon ska jag upp extra tidigt. Men va tusan kul att sitta hemma varje kväll i soffan. NEJ så jag sätter tandpetare i ögonen.
Oh älsklingen har jag inte fått se på hela dagenn. Kom hem och duschade sen gick jag till mamma för han skulle gå och handla så han kommer ändå inte hem innan jag åker. Hoppas jag kommer hem innan han sover i kväll. Annars ses vi ju i morgon eftermiddag.

Osynlig

Något som kan göra mig riktigt förbannad, ledsen och besviken det är när man kommenterar någons status eller något och personen inte svarar eller trycker på gilla. Visst det är inte så farligt men det som är värst är när personen svarar dom andra. Det är som mina kommentarer är osynliga. Och det händer inte en gång utan typ alltid. Säger inte om det är en eller flera men det är alltid samma person/personer. Egentligen är detta kanske onödigt att bry sig men det är så tråkigt! Och jag tar illa upp. Du/ni kanske inte tänker på det men jag gör det!


Reklam

Jag älskar reklamer som får en att skratta. Som denna

Vår Skatt


Söndag i Oktober

Det är helt sjukt att det redan är oktober. Vart har alla månaderna tagit vägen? Tyckte inte det var länge sedan det var Maj! Men jag klagar inte hoppas det går lika fort till Februari.
Nu har vi fixat till det i källaren och även städat hemma. Nu är det bara tvätten kvar. Känns skönt!
Nu ska jag fixa lite mat hade jag tänkt mig. Kyckling som vanligt i ugn med grönsaker och ris.

Shopping

Här kommer lite bilder på vad jag fick med mig hem i går. Men detta är bara en liten liten del! Klicka på bilderna så blir dom större!

Ljus! Måste ju ha ljus nu när det börjar bli höst!
Sen var det ju nappar, mobil till sängen, nappflaska och tvätt ställ till nappflaskan
En jätte fin ram där vi satt skatt i
Sedan filtdukar i en fin rosa färg.
Sedan även ett jätte gott doftande ljus. Mango
En jätte fin overall med laban på.
En jätte fin mysig overall som skatt ska i början.
Sen är det några sockor.
På sista bilden är det 2 par byxor!
En vanlig omlottbody och självklart en pingvinbody
En jätte fin mössa. Sedan en haklapp med texten kladdig.
2 par med varma tofflor. och varma vantar
Sedan är det ju dregelhaklappar med olika motiv.
1 gossig filt med tummen och en badcape med laban.
sista bilden är det 2 par olika påslakan och en gosefilt!

Sen var det ju mer. Men det är ju den färgen som jag inte vill visa detta var det mest neutrala. Men är grymt nöjd med allt! Vi fick även köpt mer dregelhaklappar, bodys, ett jätte fint babygym för endast 199:-, spjällsängskydd, täcke till sängen och till vagnen, kuddar, mer påslakan, leksaker madrass till spjällsängen.
Till mig själv blev det 4 linnen ett par leggins och 2 bhar.
Till M blev det en skjorta en tröja och t-shirts.
Sen julklapp till mamma och pappa.
Och så klart allt annat små plock som shampoo och så!
Vagnen var överfull. Men nu har vi nästan allt till skatt. Lite mer kläder sen är det klart. Känns skönt att vara ute i god tid faktiskt!

Retas

Senare i dag ska jag vissa en del jag köpt. Först ska jag bara tvätta och städa i lägenheten och i förrådet.

Men gud så trött jag var i går. Helt sjukt. Kunde knappt hålla ögonen öppna! Kl halv tio gick jag och la mig. Då var M fortfarande hemma. Han skulle ut och festa och fira att han inte behöver jobba helg något mer. Kl 3:09 ringer jag han då allt stänger 2 i Jönköping och börjar bli orolig över vart han är. Då han sa att han skulle vara full. Man vet ju inte vad som kan hända. Men nej jag var inte orolig på det sättet som man är i Alanya för jag vet att han aldrig skulle göra det. Men då var han på väg hem kl 3:20 kommer han snubblandes in. Våra kassar från ullared som ska ner i källaren låg nämligen i hallen. Men det berodde ju inte på att det var mörkt. Nej då. Han var FULL! Haha jag har nog aldrig skrattat så mycket. Så söt han var! Han snubblade på allt innan han kom till sängen. Och där la han sig ner och skrattade. Han hade haft en mycket trevlig kväll sa han. Och det tror jag säkert att han hade. Och jag är glad för hans skull att han hade roligt. Jag tror dock han inte kommer tycka samma sak i dag! Nyss vaknade han upp och såg inte alls för pigg ut. Så han somnade om. Jag tror jag får börja städa och tvätta själv.

På väg hem!

Sitter i bilen på väg hem från Ullared och min favorit butik gekås. Hade 5000 som köp stopp. Slutade bara lite över det. Och då har jag fått massa inhandlat. Självklart till skatt. Men även lite kläder till mig och M. Och lite annat smått och gott! Men fy tusan vad folk det var i dag. Men vad hade man väntat sig. Ska visa er senare som fick följa med hem
Här ser ni min fullproppade vagn. Belv dock mer fullproppad efter detta kortet


RSS 2.0