Saffranssnurror

5 dl mjölk
4 påsar (2 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
250 g kesella 10 %
100 g mjukt smör
16-17 dl vetemjöl special

Fyllning:
200 g mandelmassa
200 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 msk malen kanel

Pensling:
1 ägg
1 msk mjölk
råsocker och mandelsplitter till garnering

Gör så här

1. Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.

2. Tillsätt salt, strösocker och kesella.

3. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl lite i taget. Knåda degen väl.

tial; font-size: 12px; vertical-align: baseline; background-image: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; -webkit-background-clip: initial; -webkit-background-origin: initial; background-color: transparent; background-position: initial initial; padding: 0px; margin: 0px; border: 0px initial initial;">4. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.

5. Sätt ugnen på 200 grader.

6. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa, smör och råsocker till en slät massa.

7. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar.

8. Kavla ut varje degbit till en rektangel, 45 x 20 cm, cirka 1 cm tjock.

9. Bred fyllningen över degen och rulla ihop till en tajt rulle från långsida till långsida.

10. Skiva varje rulle i cirka 2-3 cm breda bitar.

11. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt.

12. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter.

13. Vispa upp ägg och mjölk till penslingen. Pensla bullarna, strö över mandelsplitter och råsocker och grädda i 10-13 minuter.

 

 


Kommentarer

Här kan du skriva till Zandra:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0