Vit choklad muffins med hallonglasyr
ca 12 st.
100 g smör
200 g vit choklad
2 ägg
1 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 krm salt
Glasyr
3-4 dl florsocker
150 g philadelphiaost
1½ dl hallon (gärna färska)
1. Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och bryt chokladen i mindre bitar. Rör tills chokladen smält.
2. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret.
3. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten och därefter mjölet blandat med salt. Rör till en jämn smet och fördela smeten i muffinsformar.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.
5. Rör florsocker och philadelphiaost krämigt.
6. Vänd försiktigt ner hallonen och bred på glasyren på muffinsen. Garnera med färska hallon.
100 g smör
200 g vit choklad
2 ägg
1 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 krm salt
Glasyr
3-4 dl florsocker
150 g philadelphiaost
1½ dl hallon (gärna färska)
1. Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och bryt chokladen i mindre bitar. Rör tills chokladen smält.
2. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret.
3. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten och därefter mjölet blandat med salt. Rör till en jämn smet och fördela smeten i muffinsformar.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.
5. Rör florsocker och philadelphiaost krämigt.
6. Vänd försiktigt ner hallonen och bred på glasyren på muffinsen. Garnera med färska hallon.
Kommentarer
Trackback