Vit choklad muffins med hallonglasyr

ca 12 st.

100 g smör
200 g vit choklad
2 ägg
1 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 krm salt

Glasyr
3-4 dl florsocker
150 g philadelphiaost
1½ dl hallon (gärna färska)

1. Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och bryt chokladen i mindre bitar. Rör tills chokladen smält.
2. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret.
3. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten och därefter mjölet blandat med salt. Rör till en jämn smet och fördela smeten i muffinsformar.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.
5. Rör florsocker och philadelphiaost krämigt.
6. Vänd försiktigt ner hallonen och bred på glasyren på muffinsen. Garnera med färska hallon.


Kommentarer

Här kan du skriva till Zandra:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0