Saftig choklad- och hasselnötstårta

300 gr hasselnötter
300 gr mörk choklad
1 msk kakao
200 gr mjukt smör
1 dl strösocker
6 ägg

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Mixa hasselnötterna till ett fint pulver
3. Hacka 200 gr av chokladen grovt och kör den i mixern tillsammans med nötterna
4. Tillsätt kakao, smör och socker och mixa krämigt
5. Separera äggen och tillsätt äggulan i smörsmeten och mixa
6. Vispa upp vitorna till ett hårt skum
7. Vänd försiktigt ner äggvitan i chokladsmeten
8. Fyll smeten i en smord teflonform med löstagbarkant. Bryt den resterande chokladen i bitar och stick ner i smeten.
9. Baka kakan i mitten av ugnen 35-40 minuter. Prova med en sticka, den ska vara torr.

Peanut butter frosting
½ dl mjukt jordnötssmör
2 ½ dl florsocker
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 gr philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Blandade nötter till garnering

1. Rör jordnötssmör, florsocker,, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet.
2. Bred frostingen på tårtan och garnera med blandade nötter

Kommentarer

Här kan du skriva till Zandra:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0