Perfekta kalastårtan med maräng- och sockerkaksbotten

Till sockerkaksbotten behövs:
  • 125 g smält avsvalnat smör
  • 1 dl socker
  • 2 äggulor
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

 

Till marängbotten behövs:
    background-image: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; -webkit-background-clip: initial; -webkit-background-origin: initial; background-color: transparent; list-style-type: none; list-style-position: initial; list-style-image: initial; background-position: initial initial; padding: 0px; margin: 0px; border: 0px initial initial;">
  • 2 äggvitor
  • 1 3/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

 

Gör först sockerkakssmeten: Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner det i det smälta smöret. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ner allt i mjölken. Bred ut på plåt klädd med smörpapper.

Gör sedan marängsmeten: Vispa äggvitorna. Blanda i socker och vaniljsocker. Bred försiktigt ut marängsmeten ovanpå sockerkakssmeten. Grädda cirka 20 minuter i 180 grader.

Det som är lite trixigt är att få marängsmeten jämnt fördelat över sockerkakssmeten, försök att fördela den jämnt från början för det är nog inte så lätt att bre ut den om man har klickat ut den som en enda stor klick.

När botten har svalnat så har man på vispat grädde (jag använde 5 dl till hela plåten) och valfria (gärna färska) bär. Man kan variera det efter smak eller säsong, jordgubbar, passionsfrukt, hallon, blåbär, etc.



Kommentarer

Här kan du skriva till Zandra:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0