Peanut butter cupcakes

3 ägg

2,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

1 dl gräddfil

2 msk kallt kaffe

3,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 msk kakao av god kvalitet

1 nypa salt

h: 0px; outline-style: initial; outline-color: initial; font-size: 12px; vertical-align: baseline; background-image: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; -webkit-background-clip: initial; -webkit-background-origin: initial; background-color: transparent; background-position: initial initial; padding: 0px; margin: 0px; border: 0px initial initial;" align="left">100 g mörk kvalitetschoklad 70%

2 dl salta jordnötter

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Hacka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. Hacka jordnötterna. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet varvat med jornötter.

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.


Peanut butter frosting

1 dl jordnötssmör

4 dl florsocker

4 msk kakao av god kvalitet

2 tsk vaniljsocker

150 g philadelphiaost

1 msk varmt kaffe

saltade jordnötter till garnering

Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med jordnötter.

 


Kommentarer

Här kan du skriva till Zandra:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0