Äppelkaka med knäckigt täcke
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl socker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg
100 g smör
6 äpplen
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form.
2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda ihop mjöl, socker, salt och bakpulver.
3. Blanda därefter i ett uppvispat ägg och det smälta smöret.
4. Skala och kärna ur äpplena, skär dom i klyftor och lägg i formen.
5. Bred eller smula över smeten ovanpå äppelklyftorna.
6. Grädda i ugnen i 40 minuter. Serveras varm med vaniljsås eller glass!
2 ½ dl socker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg
100 g smör
6 äpplen
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form.
2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda ihop mjöl, socker, salt och bakpulver.
3. Blanda därefter i ett uppvispat ägg och det smälta smöret.
4. Skala och kärna ur äpplena, skär dom i klyftor och lägg i formen.
5. Bred eller smula över smeten ovanpå äppelklyftorna.
6. Grädda i ugnen i 40 minuter. Serveras varm med vaniljsås eller glass!

Kommentarer
Trackback