Smakportioner

Nu är det snart dags för smakportioner. Tycker det är jätte svårt att veta vad man ska börja med.
När man ska börja. Om man ska göra själv eller köpa.
Så snälla kom med era tips om hur ni gjorde och allt...

Kommentarer
Postat av: Lina M

Oj va tiden springer.. Milo växer så det knakar tycker jag..

Jag började ge Isabell smakportioner på hennes fyra månaders dag. Men jag vet att riktlinjerna är sex månader nu.. Jag kände bara att jag ville att hon skulle vara redo för mat när hon blev sex månader eftersom hon behöver tillskottet då.



Jag har gjort allt själv. Det är såå enkelt. Jag började med potatis som jag kokade och sedan mixade med bröstmjölk. Sen gick jag över till morot sen majs. Allt var bara att koka och mixa.. JAg frös sen in det i iskuber och tog fram lagom många vid måltiderna.



Isabell var dock inte så förtjust i smakportionerna så jag slutade ganska snabbt med dem då hon ville äta det vi åt.. Så när hon var runt fem månader gjorde jag matportioner till henne istället.. Gjorde då på samma sätt med iskuber..



Så gick det till hos oss. Jag tror att du kan få lite tips här och där av oss läsare och sen gör du på ditt vis som blir bäst för er..



Kramar

2012-06-12 @ 17:52:14
URL: http://maxedius.blogg.se/
Postat av: Karin

Maximilian började med majs, sött och gott. Blanda ut den med ersättning så det bli nästan soppig första ggr så han inte klöks. Sen har vi prövat palsternacka och morot. Sötpotatis och majs. Ärtor. Och potatis och palsternacka. Maten äter han glatt med stor aptit men fruktpureerna är han inte så förtjust i haha :)

Superenkelt och göra själv när dom bara ska ha grönsaker. Koka och mixa med rapsolja så är det klart. Men minst lika smidigt på burk. :)

2012-06-12 @ 18:19:28
URL: http://imittskafferi.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag har fått rådet att börja med lite mosad potatis...:) Fick höra av min faster som är barnsjuksköterska att man inte ska börja med söta saker...typ mosad banan och så...bättre med neutrala smaker...orkar man inte mosa potatisen själv så finns det mosad potatis med mosad majs på burk...:)

2012-06-12 @ 18:41:20

Här kan du skriva till Zandra:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0