Mangokyckling
Här kommer en rätt för er som älskar kyckling och stark mat. Min man älskar ju detta så han blev jätte glad när maten var färdig!
Ingredienser
6 st | kycklingfiléer |
---|---|
2 tsk | salt |
2 krm | svartpeppar |
1 msk | smör |
1 st | purjolök |
1 st | röd paprika |
1 msk | smör |
1 st | hönsbuljongtärning |
3 dl | vatten |
1,5 msk | kinesisk soja |
2 tsk | sambal oelek |
3 dl | crème fraiche |
3 msk | mango chutney |
1 st | stor mangofrukt |
1. Skär ansad purjolök och paprika i strimlor. Fräs dem hastigt i smör. Smula ned buljongtärningen i en kastrull och tillsätt vatten, soja, sambal oelek, crème fraiche och mango chutney.
Låt såsen sjuda ca 10 min.
2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem i stekpanna i smör 2-3 min per sida. Lägg på ett lock och stek färdigt filéerna på medelvärme ca 8 min. Ta upp dem och täck med folie.
3. Halvera mangon, följ den platta kärnan och tag bort den.
Skär bort skalet och skär fruktköttet i bitar. Lägg tillbaka
kycklingen i stekpannan tillsammans med paprika och purjolök, häll över såsen och koka upp. Lägg i mango strax före servering.
Låt såsen sjuda ca 10 min.
2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem i stekpanna i smör 2-3 min per sida. Lägg på ett lock och stek färdigt filéerna på medelvärme ca 8 min. Ta upp dem och täck med folie.
3. Halvera mangon, följ den platta kärnan och tag bort den.
Skär bort skalet och skär fruktköttet i bitar. Lägg tillbaka
kycklingen i stekpannan tillsammans med paprika och purjolök, häll över såsen och koka upp. Lägg i mango strax före servering.
Kommentarer
Postat av: Mikaela
Helt okej såklart :)
Trackback