Vilken skillnad

Vill må bättre. Har fortfarande ont i magen, och mår lite illa så där. men inget mer. Jag tror jag har fått någon bakerie.
I dag ville M gå till Harrys för att se hur dom jobbar där. Självklart vill jag hjälpa han med det och följa med. Men jag känner inte att jag pallar.
Han har några få vänner här men några har familj och måste vara hemma med barnen någon var sjuk och någon jobbade.
Nu ska min bror följa med. hatar mig själv för att jag inte kan..


Tycker ibland synd om min pojk. Jag vet att han klarar sig. Men tänk er själva att vara ny i ett land. Ett land där det regnar mer än det är sol som han är van vid. Försöka lära sig ett nytt språk och så snabbt som möjligt för att han ska kunna få ett jobb. Långt i från sin familj och vänner. Till ett land med en annan religon. Han försöker anpassa sig så mycket han kan. Och han är duktig. Och han försöker.
men han är lite besviken på folket här i Sverige hur ogästvänliga dom är. Hur mycket dom tänker på sig själva. Och jag håller med han. I Turkiet så är dom så gästvänliga. Dom vill alltid hjälpa andra. Och ibland skäms jag hur lite vi i Sverige hjälper varandra.
Någon mer av alla turkfruar som känner likadant?

Kommentarer
Postat av: maria

Haha ja men jag är vid liv =) Är så mycket jobb och annat nu så har verkligen inte haft tid eller ork över att knappt slå på datorn:p Soffan köpte vi från en möbelaffär här i Hällefors faktiskt! Är sjukt nöjd med den, såå skön =) Lätt värd de 5 veckor vi fick vänta på att den skulle levereras (från Polen av alla ställen) hehe. allt bra med dej zääändy ?? :)

2011-03-11 @ 20:53:20
URL: http://marusschka.blogg.se/
Postat av: Sandra

Det måste vara en jätte stor omställning för dom att komma hit och helt ställa om sitt liv. Håller nog med om att svesnkar är lite själviska och ogästvänliga. Samtidigt är svenskar dåliga på att ta åt sig när någon ger bra kritik också vi försöker liksom ursäkta bort oss. Nej lite mer turkisk gästvänlighet skulle nog inte skada. Hoppas du får en super mysig helg och att du mår bättre!

2011-03-12 @ 10:22:10
URL: http://saaka.blogg.se/

Här kan du skriva till Zandra:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0