HJÄLP!

Är det någon som skulle kunna hjälpa mig med denna frågan?
Beskriv olika anledningar till att lämna sitt hemland ut ett historiskt perspektiv?
Visst den är inte svår men vet verkligen inte vad jag ska skriva!
Så tips? Vad som?

Kommentarer
Postat av: Annica

Att de blivit förföljda.

Att de blivit dödshotade.

Att de har ett dövt barn men ingen dövskola.

Handikapp.

Politik.

2011-06-04 @ 05:43:24
URL: http://annicaimitten.blogspot.com
Postat av: Tina

Jag gör ett försök att hjälpa till lite :) Kopierade detta från Wikipedia (inte en säker källa direkt men iaf) om den svenska utvandringen till Amerika på 1800-talet och tidigt 1900-tal och tänkte att det kunde vara något du kan utgå från.



"Den tilltagande utvandringen orsakades av ekonomiska, politiska och religiösa förhållanden i Sverige, särskilt på landsbygden. Europa var mitt inne i en ekonomisk depression. I Sverige gjorde befolkningstillväxt i kombination med missväxt det allt svårare för folk att försörja sig på de små jordlotter som minst tre fjärdedelar av befolkningen var beroende av".



"Visserligen hade den orörda jorden längs det amerikanska gränslandet en stark dragningskraft på fattiga jordbrukare från hela Europa, men vissa faktorer blev särskilt lockande för svenskar. Den religiösa intolerans som den svenska statskyrkan utövade var illa omtyckt, och likaså den svenska monarkins sociala konservatism och kulturella avståndstagande."



Här i Kambodja lämnade//flydde många landet på 70-talet för att de riskerade att dödas under röda khmerernas styre. (http://www.humanrights.gov.se/extra/pod/?module_instance=10&action=pod_show&id=76) Krig, förföljelse, påtvingad samhällsförändring är en orsak att lämna sitt land.



I och med den tilltagande globaliseringen i modern tid tror jag också att en del av de som lämnar sitt land gör det för att man vill prova på något nytt och utvecklas. Se på dig själv och se på mig! Vi provade på att flytta till Turkiet/Kambodja och lämnade våra länder för att vi ville uppleva något annorlunda :)



Så jag tror att du kanske kan få till nån tvist om att folk förr i tiden främst flyttade för att undkomma något, missväxt, förföljelse och krig medan det idag också har utvecklats till att folk rör på sig mer frivilligt för att utvecklas och uppleva något nytt. Hoppas det väckte lite tankar hos dig som du kan skriva ner. Puss!

2011-06-04 @ 07:06:39
URL: http://www.tinasmelodo.blogspot.

Här kan du skriva till Zandra:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0