Hur många lingon finns det i världen

Har länge velat se den. Och i dag kom den äntligen ut! Å lite känslig som man är så satt jag ju självklart och grät i vissa stunder.

För ett tagsen så skrev jag och frågade er om ni skulle göra eller har gjort kub test?
Jag blev också till frågad att göra det då i Jönköpingslän är det gratis. Men jag valde att inte göra kub testet.
Då dom bara talar om att det inte finns någon risk eller att det finns en risk.
Tänk om dom säger ja det finns en risk att ert barn har D.S Så kommer det ut så har det inte alls det. Jag vet att har man fått det till sig att det finns en risk så skulle man ju mentalt förbereda sig för det. Och det skulle vara en lättnad om det inte vara så men samtidigt så har man ju gått och trott det så länge.
Och vissa väljer ju att göra abort pga det.
Jag kan säga hade jag aldrig gjort abort för den risken!
Och är det nu så att jag skulle få ett barn med till exempel D.S så skulle jag älska det precis lika mycket. Och det finns inga barn som kan göra en förälder så lycklig. Dom ser på livet på ett helt annat sätt. Jag hade blivit en stolt mamma över mitt barn!

Kommentarer
Postat av: sandra

Vi valde att göra KUB-testet.



Skulle de säga att man har kraftigt förhöjd risk så erbjuds man ett fostervattenprov o får då veta eftersom man utför testet på barnens egna celler som flyter fritt i fostervattnet. Och även om utfallet kvittar så känns det ändå skönt om man har en förhöjd risk eftersom man då har tid på sig att läsa in sig på hur det är att leva nära med ngn som har DS. Visst älskar man sitt barn oavsett men säg den blivande mor som inte förväntar sig att få ett friskt barn och som inte skulle bli chockad om det visar sig vara ngt som inte stämmer med barnet var det en vara månde.



I även om allt det här bär absolut noll vikt så är det ett guldigt tillfälle att få sen den nya lilla stjärnan i vecka 12. Man ser mkt då.



Vi valde att göra testet o jag kommer def att göra det igen om det blir en 3a. :-D



Alla gör förstås som de känner rätt. :-)

2011-08-24 @ 18:45:13
Postat av: Helene

Intressant det du tar upp angående DS har du själv jobbat med såna barn eller vuxna? jag har stor erfaranhet av det och jag kan inte riktigt hålla med dig i det sammanhanget du skriver om att det inte finns nått barn som kan göra en föräldrer så lycklig, jag har sett många olyckliga föräldrar till barn med handikapp familjer som splittras eller tom ännu värre. Jag tycker att det är bra att vi alla är olika och tänker på olika sätt. Det tack vare människor som du som gör att det finns barn som lever med DS. Hade alla varit som tex mig som valt att göra abort om jag viste att mitt barn hade DS skulle de inte finnas. jag väljer hellre att vara barnlös än att få ett handikappat barn det kanske låter hårt men jag vet hur det blir med de flesta familjerna och med det sagt menar jag inte att jag tycker att folk är idioter som har handikappade barn utan jag beundrar dem mer och är facinerad av det dem går genom! MEN jag vill poängtera att jobba med handikappade barn eller vuxna är INTE som det ser ut i filmen "hur många lingon finns det i världen" eller som dokumentär serien "en annan del av köping" och det tror jag de flesta som jobbar med det kan hålla med om!=) För om verkligenheten skulle visas skulle istället omvärlden bli rätdd!!! Det är iaf så jag ser på situationen!!!

2011-08-25 @ 04:54:26
Postat av: Obotlig

Även i Italien du talar om din vackra blogg.

Jag ger dig mina komplimanger.

2011-08-25 @ 09:56:46
URL: http://inguaribileviaggiatore.blogspot.com
Postat av: Sandra

Det där råkade jag ut för också. Jag valde då inte att göra något KUB-test eller fostervattenprov.

Men när jag var på ultraljudet så fick jag en ny tid hos en specialistdoktor som gjorde yttligare ultraljud då sa han att Cemile kunde ha D.S.. Så fick komma på ungefär 5 ultraljud hos honom..

Så jag gick och oroade mig under hela graviditeten..

Och kolla på Cemile nu, inget fel på henne.. hur frisk som helst!

2011-08-26 @ 21:25:18
URL: http://saankar.blogg.se/

Här kan du skriva till Zandra:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0