Handikappsparkering

Något som gör mig så jävla arg! Det är när jag är i väg min syster som har handikappsparkerings tillsånd pga hennes sjukdom. Man kan inte bara få ett tillstånd så där utan det krävs att man verkligen behöver det. Min syster tycker det är lite jobbigt att visa att hon behöver det.
Man kan absolut inte se det på henne. I många ögon ses hon som en frisk lat ungdom som ställer sig där.
Många ÄLDRE kollar konstigt på henne, några öppnar till och med käften och säger en hel del elaka saker. Och då är det bara äldre.
Senast i dag så var det en gubbe i en mercedes som åkte förbi när vi klev hur bilen att ja det där är en handikapps parkering. Ja sa min syster det vet jag kolla gärna i fönstret där framme. Då åkte han i väg. Jag hann inte ut för hade jag gjort det så hade jag stannat bilen. Bett gubben kliva ut och sedan kollat skylten och berättat varför hon har det.
Men det hemska hände för några år sedan. När hon ställde sig på en sådan parkering. Då står en gubbe på andra sidan väg och skriker. Jag hoppas du blir sådan. Alltså handikappad menade han. Å jag blev så jävla arg. För vem vet det kanske precis sådan hon blir. Så jag skrek att ja det är precis så hon kanske blir din jävla gubbe. Nästa gång innan du öppnar din mun så kolla gärna upp fakta först om du nu ska vara så duktig!
Det är inte kul för min syster att alltid få höra detta. Att jämt behöva visa för folk att hon har tillstånd. Att försvara sig själv. Och att behöva bli uttittad.
Sen vet jag att det finns ungdommar som ställer sig på sådana parkeringa för att dom är lata dom ska bara göra ett snabbt ärende. Men det finns även äldre som också gör det. Skriker ni gubbar lika mycket till dom? Är ni några vakter som jobbar gratis?
För fan låt min syster stå på en sådan parkering utan att behöva förklara sig... Ska vi behöva skriva på hela bilen att hon har det och att hon har en sjukdom!

Kommentarer
Postat av: Kristina

En gång för flera år sedan ställde sig min moster på handikapp plats, hon är handikapp och har kryckor, hon föddes med ett ben kortare än det andra och har 15 cm plattå sko på det benet. Hon har mycket ont och svårt att gå, med tanke på vad det fanns på 50 talet att försöka "fixa" detta var det skruvar i benet och "dra" ut det. Då säger ngn jävla idiot att han tycker att det är endast dom med rullstol som kan stå på handikapp plats? URSÄKTA, vad faaaaaaaaaan e det, sjukt irriterad men min mamma hann inte säga nå¨got!

2012-01-25 @ 20:37:39
URL: http://www.nattstad.se/somethingspecial
Postat av: Mikaela

Jaa det är tur det, annars hade jag fan importerat!! haha. Lite sur grädde kanske. Men mmmmmmmm

2012-01-25 @ 21:08:17
URL: http://nattstad.se/melvan
Postat av: Anna

Helt sjukt hur vissa kan bete sig!

2012-01-25 @ 22:54:08
URL: http://annisen2.blogg.se/
Postat av: Frida

Ah idioter finns det allt gott om!!

2012-01-26 @ 00:27:24
URL: http://fridaingvarsson.blogg.se/
Postat av: Lina

Men fy att hela tiden behöva förklara sig eller ta emot andras arga blickar.. Lider verkligen med henne.. Inte ska hon behöva förklara för hela världen att hon inte mår bra.. Kan inte folk bara sköta sig själva och skita i andra???



Svar: Haha ja så kan det nog vara. Hon växer så det knakar i fogarna. ;)

2012-01-26 @ 08:51:52
URL: http://maxedius.blogg.se/
Postat av: Ewelina

Oh jag vet precis hur det är och hur dumma i huvudet folk kan vara! Det hände min mamma när hon var iväg med min bror utanför coop för länge sen, (han har också tillstånd) och en gubbe kom fram och sa att hon fick minsann inte parkera där för hon hade inget tillstånd osv osv, min mamma flög i taket på honom och bad honom dra om han inte hade bättre för sig för om han tittade fram i rutan så låg tillståndet där. Bara för att ett handikapp kanske inte syns så ska man inte hugga innan man har faktan i handen och vet hur det egentligen ligger till! Men jag kan lova att jag är inte tyst om någon ställt sig där bara för att dom är lata och inte orkar gå längre, då yttrar jag mig då jag anser att det finns så få såna platser och har man då inte ett handikapp så har man inget där att göra.

2012-01-26 @ 19:03:33
URL: http://nattstad.se/ewelinaahlund

Här kan du skriva till Zandra:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0