Resekonsult

Något jag skulle tycka om att jobba med det är resekonsult. Har kollat lite utbildningar och så. Det finns en i Gbg som jag skulle kunna tänka mig. Ska ner till Ams och kolla lite info om det.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Resekonsult? Menar du resesäljare, som jobbar i resebyråer som tex Ticket?



Jag har jobbat med det sen 2006. Alla är ju inte som mig, men jag älskade jobbet först....sen....hatade det, man inser hur jävla dumma i huvudet folk kan vara och man blir sjukt trött på att försöka hitta såååååå billiga biljetter som möjligt men samtidigt tror de att de kan få ett 5 stjärnigt hotell med all inclusive...haha...det går inte fatta hur folk tänker. Men som sagt, alla blir ju inte människohatare som jag...haha. Om det är resesäljare du tänkt dig så finns det en del KY-utbildningar som är mellan 1-2 år. Jag gick en uppe Falun. En annan sak du ska ha i åtanke är att det inom förmodligen 5-10 år, inte kommer finnas några resebyråer längre. Allt flyttas mer och mer till internet och när 20, 30-talisterna går bort så tror jag alla kommer att boka sina resor på nätet då dagens generationer vet hur nätet funkar. Alla stora flygbolag och charterbolag hänvisar mer och mer till nätet och de lockar dessutom med en massa internetrabatter som resebyråerna dessvärre inte kan slå då vi ist måste lägga på en massa pengar i arvode.



kan tilläggas att jag numera bytt bana helt, jobbar bara lite extra som resesäljare nu...=)

Men är du fortf sugen och om du menar resesäljare när du skriver resekonsult så googla på KY-utbildningar så kommer du in på en sida där alla KY finns i hela sverige och där kan du välja kat. resesäljare. Var noga med att kolla så att utbildningen kallas TRAC och kolla så att skolan utbildar i bokningssystemet AMADEUS, samt IATA. IATA kanske inte är lika viktigt, mer än merit, men AMADEUS MÅSTE du ha, annars är det ingen som vill anställa dig sen. Som sagt, kolla så att AMADEUS ingår i kurserna, vissa skolor erbjuder att man kan läsa det "vid sidan om" men kursen i sig kostar närmare 20 000:- och det får man då bekosta själv.



Hoppas att jag inte skrämde dig med min åsikt om jobbet...=)Som sagt, alla e inte som jag...och tur är väl kanske det...=)



Lycka till...=)

2011-01-20 @ 17:21:32
Postat av: Malin - Life through my eyes

Vi har den utbildningen på min skola (där jag läser Hotel Management). Skolan heter Frans Schartaus handelsinstitut och ligger på Söder i Stockholm. Det är en KY-utbildning och skolan är kanon! =)



Lycka till!

Kram

2011-01-21 @ 22:22:01
URL: http://maaalish.blogg.se/
Postat av: Linda

Åh vad intressant det lät.. Det är nog ett super roligt jobb :)

2011-01-21 @ 22:49:15
URL: http://excusememiss.blogg.se/

Här kan du skriva till Zandra:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0