Saffranskola med kokos

Perfekta julgodiset! Lite roligare än knäck och med god saffranssmak!

Cirka 30 stycken

3 dl vispgrädde 
50 g smör eller margarin 
3 dl strösocker 
1½ dl ljus sirap 
1½ dl kokos 
2 påsar saffran á 0,5 g


1. Blanda grädde, matfett, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på hög värme och rör om. Fortsätt att koka utan omrörning upp till cirka 120-125ºC. Häll lite av smeten i kallt vatten och för ihop till en kula för att se att smeten har rätt temperatur.
2. Rosta kokosen i en torr het panna tills den blir gul-brun. Blanda ner den och saffranet i kolasmeten.
3. Häll upp smeten i en smord eller bakpappersklädd form, cirka 18x25 cm. Låt kolan stelna innan den skärs i bitar.


Kommentarer

Här kan du skriva till Zandra:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0