Äppelcupcakes med marängfrosting!

ca 12 st

2 ½ dl mjöl
1 tsk kanel
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk riven muskotnöt
1/4 tsk nejlika
55 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
½ dl ljust muscovadosocker
2 stora ägg
1 ½ dl äpplemos
1 granny smith äpple

Värm ugnen till 175 grader. Blanda mjöl, bikarbonat, nejlika, muskot och kanel i en skål. Vispa smör och både sorterna socker fluffigt i en annan skål. Tillsätt ett ägg i taget och vispa efter varje. Skala äpplet och skär i bitar. Tillsätt äpplemoset och sedan mjölblandningen och vispa på låg hastighet. Rör sedan försiktigt ned äpplebitarna. Fördela smeten mellan muffinsformarna, fyll dem till cirka 3/4. Grädda 18-20 minuter.

Marängfrosting
2 stora äggvitor
150 gram socker
113 gram smör (inte kylskåpskallt men inte helt rumsvarmt)
1 tsk vaniljextrakt

Gör såhär:
Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål, ställ i vattenbad på spisen. Vattnet i kastrullen ska sjuda. Vispa hela tiden med en handvisp, tills blandningen blir cirka 65 grader. Ta genast bort från värmen. Vispa blandningen med elvisp eller med hjälp av en köksassistent tills blandningen är fluffig och vit, som en marängsmet. Vispa tills blandningen är sval, vilket kan ta upp till 10 minuter.
Tillsätt sedan smöret, en liten bit i taget. Efter allt smör är tillsatt, vispa cirka 3 minuter. Tillsätt vaniljextrakt (eller annan smaktillsats) och vispa ett par minuter tills frostingen är slät.

Kommentarer

Här kan du skriva till Zandra:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0