Sunday morning: Blueberry scones
6 stycken
7½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 gram kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
1½ dl blåbär (det går bra med frusna)
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg.
6. Vik försiktigt in blåbären i degen utan att de mosas sönder. Platta ut degen till 6 bullar.
7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
7½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 gram kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
1½ dl blåbär (det går bra med frusna)
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg.
6. Vik försiktigt in blåbären i degen utan att de mosas sönder. Platta ut degen till 6 bullar.
7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Kommentarer
Trackback